Seful Comisiei LIBE a venit la Bucuresti UPDATE Dragnea sustine ca n-au vorbit de Kovesi, care va fi audiata maine in PE

Luni, 25 Februarie 2019, ora 13:27
8795 citiri
Seful Comisiei LIBE a venit la Bucuresti UPDATE Dragnea sustine ca n-au vorbit de Kovesi, care va fi audiata maine in PE

Presedintele Comisiei LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes, efectueaza o scurta vizita in Romania, cu o zi inainte ca Laura Codruta Kovesi sa fie audiata in comisie pentru functia de procuror sef al Parchetului European. Luni dimineata, Moraes a venit la Parlament, unde a discutat si cu Liviu Dragnea.

Conform jurnalistilor de la Realitatea TV, Moraes ar fi discutat cu Liviu Dragnea in biroul sau de presedinte al Camerei Deputatilor, unde ar fi fost asteptate si Viorica Dancila si Carmen Dan.

UPDATE - Liviu Dragnea a dezmintit categoric ca ar fi discutat despre subiectul Kovesi cu Claude Moraes, sustinand ca stirea transmisa de televiziuni a fost de fapt "fake news".

"Ne-am intalnit pe hol, e important sa facem precizarea. Ne-am intalnit pe hol, la nivelul P, am discutat 2 minute", a spus liderul PSD.

Intrebat daca au discutat si despre Kovesi, el a negat categoric. "Nu, nu aveam de ce. Va spun sincer chiar nu ma intereseaza foarte mult", a sustinut Liviu Dragnea, referindu-se la candidatura lui Kovesi pentru functia de procuror-sef european.

Pe contul sau de Twitter, Claude Moraes precizeaza ca este prezent in Romania la o reuniune pe in vederea cooperarii europene pe teme precum securitate cibernetica, servicii de informatii si drepturile omului (foto).

Vizita europarlamentarului britanic Claude Moraes (PES), presedintele Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE), a fost anuntata inca de vineri de europarlamentarul PSD Gabriela Zoana, care a sustinut ca i se va aduce in atentie acestuia subiectul Kovesi.

"Am criticat ieri procedura de selectie si numire a procurorului sef european, in sensul in care eurodeputatii din Comisia LIBE, a carei membra sunt, nu mai au niciun cuvant de spus in numirea candidatului pe aceasta functie.

Claude Moraes, presedintele Comisiei LIBE, a promis in acest context ca va veni la Bucuresti in perioada 24-25 februarie si va participa la Grupul mixt de control parlamentar specializat (JPSG) al Europol, ocazie cu care va raspunde tuturor intrebarilor pe care eu si colegii mei din cadrul Parlamentului European i le-am adresat", a sustinut Gabriela Zoana, conform unui comunicat de presa.

Laura Codruta Kovesi si ceilalti doi candidati la functia de procuror-sef european vor fi audiati marti, 26 februarie, in Comisia LIBE din Parlamentul European, la audieri urmand sa participe si membrii Comisiei CONT.

Procedura se va desfasura intre orele 16:30 si 19:30, audierea fiecarui candidat urmand sa dureze circa 75 de minute, incepand cu declaratia candidatului urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri venite din partea membrilor LIBE (doua treimi din timpul alocat) si a membrilor CONT (o treime din timpul alocat).

In scrisoarea transmisa la inceputul lunii membrilor Comisiei LIBE, presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, anunta ca Laura Codruta Kovesi figura pe primul loc in ordinea preferintelor pentru sefia Parchetului European, urmata de Jean-Francois Bohnert (Franta) si Andres Ritter (Germania).

C.B.

Citeste si:
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, 8 august, că în interiorul PNL nu s-a discutat despre o remaniere. Gorghiu a fost întrebată de jurnaliști la Palatul...
Scenariu: măștile de protecție, obligatorii în școli. Condițiile anunțate de Rafila pentru ca ”lucrurile să rămână sub control”
Scenariu: măștile de protecție, obligatorii în școli. Condițiile anunțate de Rafila pentru ca ”lucrurile să rămână sub control”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 8 august, că recomandarea sa este ca măștile de protecție să fie purtate în continuare în școli. Rafila a fost întrebat,...