Protestele, in viziunea stramba a domnului Dragnea

Luni, 13 August 2018, ora 07:22
15189 citiri
Protestele, in viziunea stramba a domnului Dragnea

Abia sambata dupa amiaza a aparut si domnul Dragnea, ca sa-si exprime printr-un comunicat propriile opinii despre protestul de vineri al romanilor din diaspora. Jalnic comunicat!

Caci iata ce afirma liderul PSD si iata ce-mi vine sa citesc printre randuri, atunci cand observ diferente de fond intre ce se aude si ce se intelege din cele auzite.

Arma prostului

Afirmatie: "Diferentele de opinie nu pot justifica niciodata violenta".

Comentariu: Corect. Inteleptul indian Krishnamurti spunea ca "Violenta este argumentul suprem al celui fara argumente", iar Mahatma Gandhi sustinea ca "Violenta este ultima arma a prostului".

Nu stiu daca, pentru dl Dragnea, violenta este arma sau argument, dar s-ar parea ca dansului nu-i trece prin cap ca ar fi un tip brutal. N-a fost vazut batand pe nimeni, nici spargand vitrine sau atuncand cu pietre. Se considera, deci, indreptatit sa condamne brutalitatea.

Dar violenta nu este numai fizica si l-as intreba pe dl Dragnea: atunci cand isi eticheteaza colegii ca "sobolani", pentru ca ei nu-si insusesc opiniile lui, nu comite o violenta verbala? Iar daca o comite, o socoate justificata? Iar daca n-o socoate, de ce o comite? Sau isi inchipuie ca violenta verbala nu este tot brutalitate? Hai, ca l-am incurcat! Unu-zero.

Jandarmii pro si contra

Afirmatie: "Cel mai grav dintre toate, insa, este mesajul iresponsabil al presedintelui Iohannis de vineri seara, in care critica interventia jandarmilor, desi acestia si-au facut datoria potrivit legii si au luat toate masurile necesare pentru restabilirea ordinii publice".

Comentariu: Rad si curcile de noi. Presedintele Iohannis este facut iresponsabil, atunci cand critica interventia jandarmilor, iar liderul PSD este cat se poate de responsabil, atunci cand lauda aceeasi interventie a acelorasi jandarmi ("acestia si-au facut datoria") . Chiar ne ia de prosti?

Dl Dragnea ori n-a citit declaratia presedintelui, ori s-a facut ca nu pricepe. Caci presedintele nu-i critica pe jandarmi, ci doar "condamna cu fermitate actele de violenta, indiferent de cine le comite si impotriva cui sunt indreptate. Sub nicio forma si nicio circumstanta nu poate exista justificare pentru lovirea cu bestialitate a unui alt om, iar cei care se fac vinovati de asemenea comportamente de o brutalitate excesiva trebuie aspru pedepsiti".

Corect. Asta-i diferenta: presedintele a enuntat un principiu, apreciind ca vinovatii trebuie pedepsiti, iar dl Dragnea a sarit in apararea jandarmilor, apreciind ca ei si-au facut datoria, ceea ce este de competenta instantei.

Justitia a deschis o ancheta si doar ea va stabili daca jandarmii si-au facut datoria conform legii, cum pretinde dl Dragnea, sau daca nu si-au facut-o, cum sustin altii. Dar sa intervina un parlamentar, chiar presedinte de Camera, si sa desemneze el responsabilii si iresponsabilii avant la lettre, asta se cunoaste de la o posta ca este intentia de a influenta actul de justitie. Doi-zero.

Ciomagitii cer dreptate

Afirmatie: "...prin cererea adresata Parchetului de a ancheta jandarmii, el (presedintele - n.red.) timoreaza fortele de ordine...".

Comentariu: Dar presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, laudand jandarmii inainte ca ancheta in curs, sa fi ajuns la concluzii, nu incurajeaza eventualele abuzuri ale fortelor de ordine?

Si cum i-ar sta deputatului Dragnea daca, la un timp dupa ce stabilise ca jandarmii si-au facut datoria, instanta ar hotari prin sentinta ca nu si-au facut-o deloc si ca trebuie totusi sa dea cineva socoteala pentru cei peste 450 de raniti, ciomagiti si gazati?

Spusele dlui Dragnea le-as talmaci pe limba mea, cam asa: "Nu va lasati timorati de Iohannis, lasati-va doar incurajati de mine!" Halal! Trei-zero. Plus un bonus de la mine.

Opozitia este vinovata pentru toate

Afirmatie: "E inacceptabil ca, in fata cladirii Guvernului, in inima capitalei Romaniei si a statului roman, grupuri organizate, sprijinite de Opozitie si de insusi presedintele tarii, sa atace ordinea constitutionala".

Comentariu: Sigur ca este inacceptabil, dar ma intreb din nou: de unde stie dl Dragnea, fara nicio cercetare, fara nicio ancheta, fara nimic, ca au fost grupuri organizate si ca ele erau sprijinite de Opozitie si presedinte, anume ca sa atace ordinea constitutionala?

Iar, daca nu stie de nicaieri, cum isi permite un inalt demnitar al Romaniei sa-l trateze cu invective infamante pe cel mai inalt dintre demnitari?

Evident, un singur argument sta in logica social-democratului: de toate relele e vinovata totdeauna Opozitia si este vinovat principal presedintele. Punct. Coalitia este pura, neprihanita si suava ca o mireasa. Casa de piatra si patru-zero!

Aparatorul democratiei de Teleorman

Afirmatie: "vreau sa asigur toti cetatenii Romaniei ca Parlamentul nu va ingadui nicio clipa, nimanui, sa dizolve democratia, sa suspende drepturile si libertatile individuale, sa schimbe rezultatul alegerilor".

Comentariu: Pardon. Mi se pare bizar ca tocmai dl Dragnea sa vorbeasca de democratie si de toate celelalte. Si iata de ce:

Democratia a fost deja dizolvata in momentul cand actualul lider i-a tras presul de sub picioare liderului de atunci, in baza principiului: coboara de pe scaun tu, ca sa ma asez eu. Tot ce a urmat a fost la fel de nedemocratic, incepand cu inlaturarea adversarilor de opinie ai jupanului (Valeriu Zgonea, Catalin Ivan, Sorin Moisa, marginalizata Ecaterina Andronescu si altii) si terminand cu instalarea sa in functia anti-constitutionala de super-premier.

Rezultatul alegerilor nu-l contesta nimeni, dar pe protestatari nu-i poate opri cineva sa solicite demisia premierului-marioneta, pe care-l socot incapabil, incult si asezat degeaba in scaunul unde sezusera candva Bratienii, Kogalniceanu si altii al caror nume desemneaza astazi strazi, bulevarde, piete si monumente.

Iar drepturile si libertatile individuale au fost desfiintate vineri seara, cand nimeni din staff-ul de varf al PSD n-a binevoit sa fie in Capitala, macar ca sa asculte cerintele oamenilor. Singurul reprezentant a fost dna Carmen Dan, adusa in Bucuresti nu ca sa-i auda pe protestatari, ci in alte scopuri pe care urmeaza sa le stabileasca Parchetul si sa le judece instanta.

Abia atunci vom sti daca loviturile incasate de cei peste 450 de raniti si contuzionati provin de la jandarmii vinovati, de la jandarmii laudati sau daca s-au cotonogit ei intre ei, ca niste fraieri ce sunt.

#Liviu Dragnea proteste reactie violente jandarmi, #piata Victriei proteste violente, #Carmen Dan jandarmi , #presedinte PSD