PSD si ALDE merg impreuna la Cotroceni, indiferent de programarile lui Iohannis

Luni, 19 Decembrie 2016, ora 16:24
10162 citiri
PSD si ALDE merg impreuna la Cotroceni, indiferent de programarile lui Iohannis
Foto: Digi 24 TV

PSD si ALDE au anuntat, luni, ca vor merge impreuna la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, desi cele doua partide fusesera invitate in doua zile diferite, respectiv miercuri si joi.

"Noi vom participa impreuna la consultarile pe care presedintele le va organiza pentru stabilirea prim-ministrului", a anuntat Calin Popescu Tariceanu, intr-o conferinta de presa comuna cu seful PSD. Liviu Dragnea, si copresedintele ALDE, Daniel Constantin.

La randul sau, Dragnea a spus ca Iohannis va fi informat oficial in legatura cu aceasta decizie, pe care spera sa o accepte. Astfel, PSD si ALDE vor merge impreuna la Cotroceni in ziua si la ora la care erau programati social-democratii, si anume miercuri, la 11:00.

Precizam ca reprezentantii ALDE ar fi trebuit sa ia parte la discutii joi, incepand de la ora 11:00, potrivit programului facut public de Administratia Prezidentiala, care insa se pare ca a fost dat peste cap. Asta pentru ca PSD si ALDE au semnat luni acordul de colaborare parlamentara, asa ca ii vor face sefului statului aceeasi propunere de premier.

Iohannis invita iar partidele la consultari: De ce liderii PSD si ALDE au fost chemati in zile diferite

"O sa-i trimitem presedintelui o scrisoare in care il anuntam de constituirea acestei coalitii si o sa-l informam ca o sa mergem impreuna miercuri, la 11:00. Ne bazam pe buna intelegere a presedintelui si ca va intelege acest lucru", a aratat Liviu Dragnea.

Intrebat daca propunerea de prim-ministru ar putea fi o persoana din randul ALDE, Tariceanu a spus ca nu, pentru ca trebuie respectata vointa cetatenilor.

"Noi suntem obligati sa tinem cont de realitatea votului. Incercarile de a alcatui o alta majoritate parlamentara decat cea rezultata din alegeri sunt un demers nelegitim. Realitatea politica a votului functioneaza si in relatiile dintre ALDE si PSD.

Avand in vedere scorul obtinut de PSD, logica politica ne face sa spunem clar ca (sic!) candidatul pentru functia de prim-ministru va fi o persoana propusa de comun acord, dar din partea PSD. La consultarile de la Cotroceni vom anunta oficial persoana", a explicat Tariceanu.

Dragnea dezvaluie cate ministere ar putea primi ALDE. Justitia ramane, totusi, la PSD

Intrebati daca seful ALDE va ramane in continuare presedintele al Senatului, Dragnea a raspuns ca "eu pot sa spun ca da", iar Tariceanu a facut o gluma: "M-a fortat, n-am avut ce sa fac".

In incheiere, Dragnea a spus ca tot azi urmeaza sa aiba o intalnire cu reprezentantii UDMR, "sa discutam posibilitatea si oportunitatea realizarii unui protocol de colaborare si sustinere parlamentara".

#PSD ALDE impreuna consultari, #PSD ALDE consultari Iohannis , #presedinte PSD