Romania din vitrina si cea de sub pres

Luni, 19 Martie 2018, ora 08:54
5665 citiri
Romania din vitrina si cea de sub pres

Asta cu legea privind pedepsirea celor care defaimeaza tara in exterior sugereaza ca dl Dragnea vrea sa creeze doua Romanii.

Una, vazuta din afara, bogata si prospera, brazdata de autostrazi, cu oameni fericiti, spitale moderne, tineret educat, salarii majorate, pensii pe masura, iar cealalta, vazuta dinauntru, asa cum o stim noi.

Iar noi asa o stim, cu zero kilometri de autostrada construiti anul trecut, tot zero acum un an si minus 13 km acum doi ani, cand se prabusise o portiune receptionata festiv, dar executata in dorul lelii.

Partea cu bogatia, prosperitatea, plus oamenii fericiti, n-as mai comenta-o, intrucat daca ar fi chiar asa de mare fericirea din tara, n-ar mai fugi oamenii pe rupte spre alte zari, unde poti nu numai sa muncesti si sa gandesti, dar sa si vorbesti despre ce ai gandit.

Dl Dragnea este foarte deranjat de faptul ca, la Bruxelles, unii dintre europarlamentarii nostri nu gandesc dupa capul domniei sale si nu vorbesc dupa mintea doamnei Viorica-Vasilica din Videle.

Ba, dimpotriva, multi dintre ei gandesc dupa mintea doamnei Monica Macovei, despre care dl Dragnea are o opinie execrabila, intrucat "defaimeaza propria tara si ii aduce deservicii".

Dupa cate m-am documentat, a defaima inseamna a strica faima cuiva. Faima, adica buna reputatie. Haideti sa nu exageram, domnule Dragnea: ne-a facut PSD atata buna reputatie in UE incat s-o strice doamna Macovei cu vorbele ei defaimatoare?

In opinia mea, europarlamentarii nostri nici n-ar fi in stare sa defaimeze tara cu atata spor, cum o fac diriguitorii din Bucuresti, atunci cand pretind ca numai ei sunt detinatorii adevarului absolut, iar toti ceilalti mint, ori de cate ori isi amintesc de autostrazi, de inflatie, de programele nesustenabile, de topaiala financiara si, pana la urma, de cei doi infractori - unul prezumat, altul dovedit - asezati in fruntea bucatelor.

Nu acuz si nu apar pe nimeni, dar mi se pare impardonabil ca deputatul bucurestean Dragnea sa vorbeasca in termeni injuriosi la adresa europarlamentarului Macovei.

In opinia mea, amandoi sunt colegi. Dl Dragnea s-a calificat cu voturile pe care i le-au acordat alegatorii din colegiul sau, dna Macovei dintr-al sau. Deci, sub aspectul calificarii electorale, dl Dragnea se afla la paritate cu dna Macovei, pe care trebuie sa o respecte colegial, cel putin atat cat sa n-o insulte.

Liderul PSD este ultimul indreptatit sa catalogheze pe altcineva ca minte. Dansul nu mintea cand sustinea ca Victor Ponta este cel mai bun prieten al sau? Nu mintea cand se jura ca nu doreste sa ajunga presedinte de partid si nici la alte demnitati nu ravneste? Si nu promitea majorari salariale din care n-am vazut mai nimic in buzunar, dupa ce majorarea a inghitit-o inflatia, ca sa nu vorbim de smecheria numita trecerea contributiilor de la angajator la angajat?

Sunt oare declaratiile facute de europarlamentarii nostri la Bruxelles mai gogonate decat minciunile debitate de dl. Dragnea la Bucuresti? Dar sa le luam pe rand.

Asta cu autostrazile am spus-o. Zero kilometri in trei ani, asa ceva nu s-a mai intamplat in nicio tara europeana, aici i-am depasit chiar si pe bulgari. I-am depasit si la analfabetismul functional, unde peste 40% din tinerii nostri cunosc literele, dar nu inteleg ce citesc.

Alta, rata mortalitati infantile in Romania este in topul UE: 7,6% din copiii romani mor inainte de a implini varsta de un an. Tot in top suntem si la rata natalitatii adolescentine: 39 nasteri la 1.000 de minore.

Suntem campioni la toate relele: campioni la saracie, la numarul de morti pe sosele, la conditiile mizere din spitale si scoli, la numarul de persoanne fara adapost, la numarul de copii flamanzi, la numarul celor nevaccinati, la lipsa de medicamente, de personal medical si multe altele.

Cine poarta vina pentru anatema nationala, cazuta pe capul nostru? Cei care atrag atentia ca am fost condusi gresit, ca inca mai suntem condusi gresit, sau cei care incearca sa ascunda gunoiul sub pres, sanctionand asa zisa defaimare?

In opinia mea, prezentarea adevarului nu este defaimare, este un strigat de ajutor, la auzul caruia cineva ne-ar putea arunca un colac de salvare. L-as intreba chiar pe dl Dragnea: este defaimare sa ceri un colac de salvare? In definitiv, cand esti mai roman si mai patriot, atunci cand te salvezi in ceasul al 12-lea, apucand colacul, sau cand te duci la fund si te ineci, ca Pacala?

Hai sa punem problema si altfel. Nu ne defaimeaza tara faptul ca s-au asezat in fruntea ei un condamnat definitiv si un inculpat aflat in curs de judecare? Nu ne defaimeaza tara faptul ca unii din cei cercetati in justitie sunt chemati sa modifice legi, ca sa influenteze actul de justitie?

Nu ne defaimeaza faptul ca institutia suprema, Parlamentul, interzice anchetarea si judecarea unor membri ai sai, interpretand o prevedere constitutionala pro domo si fara sa dea nicio explicatie?

Fireste, nu dl Dragnea a descoperit apa calda. Asta cu defaimarea e veche. Chiar foarte veche. In insemnarile sale despre India antica, Franscis Hawdon-Hastings consemna informatia ca acolo puteai fi condamnat la moarte "pentru imprastiere de stiri false, pentru uciderea unei vaci sau pentru furtul unui elefant imperial".

Vi se pare excentric? In logica dlui Dragnea, a gandi asa cum gandesc europarlamentarii Macovei, Ivan, Muresan dar si altii, este aproape ca si cum ai fura un elefant imperial in India antica.

Oprobiul este acelasi. Numai pedeapsa este alta, pentru ca suntem un stat de drept, ce naiba!

#defaimare lege, #Liviu Dragnea lege defaimare, #Monica Macovei europarlamentar, #Catalin Ivan europarlamentar , #presedinte PSD
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Poza MatusaTamara
MatusaTamara
rank 5
Adica vine o hoarda de bucatarese sa zbiere la TV