Scandal in Parlament: Motiunea impotriva ministrului Justitiei si conversia creditelor in franci, amanate

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 15:54
6168 citiri
Scandal in Parlament: Motiunea impotriva ministrului Justitiei si conversia creditelor in franci, amanate
Foto: Ziare.com

Parlamentul a fost marti scena unei noi rafuieli intre principalele partide. Dupa ce PSD a depus luni motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei Raluca Pruna, vot pe care liberalii au anuntat ca il boicoteaza, nu a mai fost cvorum in plen pentru a fi discutate proiectele de lege aflate pe ordinea pe zi, printre care si cel privind conversia creditelor in franci elvetieni.

Presedintele PSD, Liviu Drangea, a iesit public si a acuzat PNL ca prin boicotul la motiune afecteaza si legi mult asteptate de romani. De cealalta parte, liberalii spun ca social-democratii au determinat modificarea ordinii de zi din plen, bagand la inaintare motiunea.

"S-a suspendat sedinta de astazi din lipsa de cvorum, pentru ca PNL a ales sa boicoteze votul pe motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei. Pentru a salva onoarea nereperata a doamnei ministru, s-au boicotat si celelalte voturi. Asta este felul lor de a face politica. Zeci de mii de familii asteptau sa votam legea conversiei creditelor.

De asemenea, parintii asteptau sa se voteze legea cu 1 iunie (sa fie declarata zi libera - n.red.) ", a spus Dragnea, care a precizat si ca aproape toti deputatii PSD au fost in sala.

Marti dimineata, presedintele PNL Alina Gorghiu si liderul deputatilor liberali Eugen Nicolaescu au anuntat ca PNL nu participa la dezbaterea motiunii de cenzura pe Justitie.

Dragnea a mai acuzat ca liberalii au vrut de fapt sa forteze reintoarcerea la comisii a legii conversiei creditelor luate in franci elvetieni, "asa cum a cerut dl Ciolos".

"Motiunea urma sa se voteze, liberalii au decis sa nu participe si sa nu voteze, aratand ca sustin acest ministru al Justitiei, efectul fiind ca au boicotat celelalte legi. Cei cu creditul, cei cu celelalte legi trebuie sa astepte pana cand cei de la PNL vor dori sa spuna ceva in legatura cu acesti ministri tehnocrati care tot ai lor sunt.

(...) Am inteles ca vor ca legea privind conversia creditelor in franci elevetieni sa fie retrimisa la comisie, asa cum a cerut dl Ciolos", a mai spus Dragnea.

Citeste mai multe despre Legea conversiei creditelor in franci, care a fost adoptata marti dimineata pe articole de deputati

Intrebat de ce motiunea a fost supusa la vot la doar o zi de cand a fost redactata, Liviu Dragnea a precizat: "De cate zile era nevoie sa se depuna motiunea? Poate era nevoie sa ne spuna mai multe minciuni. Dna ministru Pruna are proprietatea cuvintelor si a convenit ora de 14:30".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Dragnea vot motiune cenzura, #vot motiune cenzura Justitie, #motiune cenzura Raluca Pruna , #presedinte PSD