Seful Comisiei de Aparare din Senat: Nu a existat o invitatie din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 18:43
6022 citiri
Seful Comisiei de Aparare din Senat: Nu a existat o invitatie din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon
Foto: Facebook / Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu, liderul senatorilor PNL si presedintele Comisiei de Aparare din aceasta camera, sustine ca pe adresa Comisiei nu a fost transmisa vreo invitatie din partea SPP pentru vizitarea unui poligon in ziua in care trebuia adoptat proiectul de lege privind achizitia sistemului de rachete Patriot si ca nici separat membrii acesteia nu au primit o astfel de invitatie.

"Pe adresa Comisiei de Aparare din Senat nu a fost transmisa vreo invitatie din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon, care sa se suprapuna cu activitatea Comisiei din data de 14 noiembrie 2017, in care ar fi trebuit luat in dezbatere proiectul de lege pentru realizarea 'Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol' aferenta programului de inzestrare esential 'Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM) '.

In acelasi timp, nici reprezentantii PNL in Comisia de Aparare nu au primit, in mod individual, vreo invitatie in sensul celor afirmate de Liviu Dragnea", se arata intr-un comunicat remis marti seara Ziare.com.

In document, presedintele Comisiei de Aparare din Senat mai specifica faptul ca "nu ne-a fost clarificat nici pana la acest moment motivul absentei in bloc a reprezentantilor PSD-ALDE, membri in Comisia de Aparare, de la sedinta mentionata".

"Apreciez faptul ca liderul PSD, Liviu Dragnea, inventeaza justificari pentru a masca o decizie politica reprobabila, luata la acel moment.

In ceea ce priveste interpretarea data acestui gest consider elocvente precizarile ministrului de Externe, Teodor Melescanu, facute in urma intalnirii cu secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson", mai arata Iulian Dumitrescu.

Amintim ca, mai devreme marti, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat, amanarea adoptarii proiectului de lege privind achizitia sistemului de rachete Patriot, sustinand ca motivul l-a constituit faptul ca membrii Comisiei de Aparare a Senatului au fost invitati, in ziua sedintei de saptamana trecuta, la un poligon de tir al Serviciului de Protectie si Paza (SPP).

"Domnul Badalau ne-a spus ca au fost invitati la poligonul de tir al SPP. De cine, cum, de ce, sunt intrebari la care trebuie sa primim raspuns, cu speranta mea foarte mare ca domnul Badalau nu a glumit", a declarat liderul PSD.

La randul sau, presedintele executiv al PSD, Nicolae Badalau, a sustinut, marti dupa-amiaza, ca nu este persoana cu care a luat legatura Lucian Pahontu, seful Serviciului de Protectie si Paza, pentru a-i invita pe membrii Comisiei de Aparare a Senatului la un poligon de tir al SPP, asa cum a sugerat Liviu Dragnea.

"Am avut o invitatie transmisa prin domnul senator Brailoiu Titu si domnul senator Smarandache si mai erau cativa colegi de a merge sa vizitam poligonul SPP-ului, la invitatia domnului general Pahontu. (...) N-a fost o invitatie scrisa. Noi am lamurit problema asta si aici a fost un concurs de evenimente, cateva comisii din greseala puse in aceeasi zona, cateva intalniri, nu cred ca asta a fost cauza principala", a declarat Badalau la Parlament.

Badalau sustine ca el nici macar nu a fost la poligon si ca "poate sa fie o coincidenta ciudata, asa cum spune dl presedinte, dar ca membrii ai Comisiei de Aparare facem astfel de vizite la diferite institutii", a adaugat Badalau.

Liviu Dragnea l-a acuzat saptamana trecuta pe seful SPP, Lucian Pahontu, ca incearca sa faca racolari in PSD, numindu-l pe acesta "postasul de serviciu" de la Cotroceni.

A.S.

#Iulian Dumitrescu Liviu Dragnea Patriot, #Iulian Dumitrescu Comisie Aparare tir SPP, #Comisie Aparare tir SPP Patriot , #presedinte PSD