Situatia fara iesire in care a ajuns Romania

Vineri, 06 Aprilie 2018, ora 11:03
20136 citiri
Situatia fara iesire in care a ajuns Romania

Tara se indreapta intr-o directie gresita. O spun intre 70 si 80% dintre cei intervievati in diferite sondaje de opinie realizate in ultima luna.

Aceasta cifra reprezinta descrierea catastrofei pe care au reusit-o cei aflati la guvernare de un an si cateva luni. Pe zi ce trece, esecul lor se strecoara in societate ca un fel de otrava care arde si ucide orice speranta de schimbare.

De multi ani n-am mai vazut o reactie atat intinsa de respingere a guvernantilor cum e cea de acum. PSDR din 1996, atunci cand a pierdut alegerile in frunte cu Ion Iliescu, nu se afla pe o pozitie atat de indepartata de proprii sustinatori. Infrangerea mostenitorilor comunismului a fost, pentru multi, o surpriza.

Solutia imorala

PSD a pierdut si alegerile din 2008, dar nu la modul dezastruos. Pentru ca Traian Basescu, presedintele de atunci, sa poata forta realizarea unei majoritati in 2005, a apelat la celebra "solutie imorala", adica aducerea la guvernare a formatiunii politice conduse de Dan Voiculescu, unul dintre cei mai mari inamici politici ai lui Traian Basescu.

Astazi, la 15 luni de cand a castigat alegerile, PSD se afla in pragul dezintegrarii. Prabusirea nu e vizibila din exterior pentru ca inca exista o alianta cu ALDE, pentru ca guvernul functioneaza asa cum functioneaza condus de Viorica Dancila, pentru ca PSD si ALDE ocupa cele mai multe locuri in Parlament. Dar, aceasta e o situatie definita de alegerile din decembrie 2016, iar Romania e atat de departe de acel moment. Singurul liant care tine guvernul in picioare e resursa finaciara care mai poate fi orientata catre "proiecte personale".

Daca maine ar avea loc alegeri, social-democratii nu ar reusi sa adune mai mult de 30 de procente din voturile romanilor - si chiar si aceasta cifra reprezinta o stire veche, realitatea e mult mai infricosatoare pentru majoritatea parlamentara.

O serie de confruntari mai mari sau mai mici

Liviu Dragnea conduce inca PSD, reconfirmandu-si pozitia intr-un congres aranjat in care nu a avut vreun contracandidat, dar, intrebarea care se pune, mai e PSD un partid functional?

Liderii locali se confrunta zi de zi cu o criza profunda de finantare, marirea salariilor a fost si este o comedie, iar inflatia a ras chiar si modesta suma cu care veniturile romanilor au crescut mai mult conjunctural decat programatic.

Nu avem un partid care guverneaza, ci avem o serie de confruntari mai mari sau mai mici cu obiective punctuale pe care Liviu Dragnea le are cu reprezentanti din societatea romaneasca.

Ele sunt indreptate impotriva liderilor din opozitie, impotriva procurorilor, impotriva serviciilor de informatii, impotriva reprezentantilor presei, dar si impotriva unor reprezentanti ai propriului partid.

PSD, ce a mai ramas din el, functioneaza dupa o agenda alambicata a liderului partidului care se afla intr-o continua cursa contracronometru pentru a scapa de o posibila noua condamnare penala.

Lista nesfarsita cu inamici a lui Liviu Dragnea

Inamici actuali ai lui Liviu Dragnea sunt Laura Codruta Kovesi, Klaus Iohannis, Mugur Isarescu, George Maior, Augustin Lazar, Ludovic Orban, Cosette Chichirau, Dacian Ciolos, Monica Macovei, Cristian Preda, Rares Bogdan, dar si oameni care au fost sau sunt membri PSD cum ar fi Victor Ponta, Adrian Nastase, Ecaterina Andronescu, Nicu Banicioiu, Orlando Teodorovici, Rovana Plumb, Sorina Pintea. Si lista cuprinde doar cele mai vizibile sau mai recente personaje din lunga lista a celor cu care se razboieste permanent Liviu Dragnea. Acestia sunt doar o parte dintre inamicii liderului suprem la care adaugati si tot ce a mai ramas din presa libera.

Pare mai simplu sa faci lista cu aliatii ramasi ai presedintelui PSD si nu poti sa nu te intrebi daca in afara de Marian Oprisan, cel cu care lanseaza piscine, Viorica Dancila si Olguta Vasilescu mai e cineva?

S-a ajuns in situatia in care cei din cercul de putere al lui Liviu Dragnea nu mai fac nici macar efortul sa salveze aparantele. Singura lor teama e sa nu creeze o valvataie in societate care sa-i cuprinda si pe ei. In rest, Dumnezeu cu mila.

Dupa un an si jumatate cu PSD, societatea romaneasca a ajuns in punctul in care nu mai exista viitor. Cand 80% dintre romani considera ca tara lor merge intr-o directie gresita, a persista pe aceasta cale nu inseamna altceva decat sinucidere politica.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Dragnea PSD criza, #Dragnea Guvern Dancila, #Dragnea lider PSD, #Dragnea Congres PSD , #presedinte PSD