Sondaj IMAS: Dragnea e in cadere libera, increderea in Guvernul Tudose e la jumatate fata de cea in Guvernul Grindeanu

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 18:35
11151 citiri
Sondaj IMAS: Dragnea e in cadere libera, increderea in Guvernul Tudose e la jumatate fata de cea in Guvernul Grindeanu
Foto: Arhiva Hepta.ro

Increderea in Liviu Dragnea a scazut cu 4 procente in ultima luna, iar Guvernul Tudose e la o cota de incredere inferioara celei pe care o avea Guvernul Grindeanu cand a fost demis prin motiune de cenzura, arata cel mai recent sondaj IMAS.

Mai exact, Liviu Dragnea a coborat de la 18,7% in septembrie la 15% in octombrie, situandu-se mult sub Calin Popescu Tariceanu, care e cotat cu 23%, relateaza Antena3.

Si premierul Mihai Tudose a pierdut semnificativ. El a inceput guvernarea, in luna iulie, cu o cota de incredere de 24,7% si a scazut aproape constant, pana a ajuns, in octombrie, la doar 18%. Conform sondajului IMAS dat publicitatii in luna iunie, cand a fost demis prin motiune de cenzura, Guvernul Grindeanu se bucura de 36,9% incredere.

Chiar daca a pierdut doua procente in ultima luna, presedintele Klaus Iohannis se bucura de increderea a 39,7% dintre respondenti, una dintre cele mai ridicate cote de popularitate de la inceputul mandatului, in 2014, arata sondajul IMAS.

In cazul partidelor, PSD ramane pe primul loc (39%), PNL a pierdut doua procente intr-o singura luna, pana la 29,3%, in schimb ALDE ar fi crescut cu doua procente, pana la 10,2%, iar USR ar fi coborat la doar 5,5%, de la 7%, arata sursa citata.

Datele prezentate de IMAS fac parte din ROmnibus, un studiu realizat lunar pe un esantion de 1.000 de persoane, prin metoda CATI, cu o marja de eroare de +- 3%.

IMAS este condus de sociologul Alin Teodorescu, fost consilier personal si sef al cancelariei premierului Adrian Nastase, si fost deputat PSD (2004-2008).

#sondaj IMAS Dragnea Tariceanu Tudose , #presedinte PSD