Un membru CNA e revoltat de prestatia moderatoarei Antena 3 in interviul cu Dragnea

Miercuri, 22 August 2018, ora 11:07
13502 citiri
Un membru CNA e revoltat de prestatia moderatoarei Antena 3 in interviul cu Dragnea
Foto: Arhiva Facebook/ Liviu Dragnea

Unul dintre membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Dorina Rusu, s-a autosesizat in legatura cu afirmatiile facute de presedintele PSD, Liviu Dragnea, in timpul unei emisiunii difuzate, marti seara, de Antena3.

Printre altele, liderul social democrat a afirmat ca anul trecut a existat o tentativa de ucidere a sa, iar moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovada in acest sens, desi era obligata, atrage atentia Dorina Rusu intr-un comunicat remis, miercuri, Ziare.com.

"Ieri seara am asistat la Antena 3 la un spectacol care va ramane unul de trista amintire in istoria, oricum trista, a televiziunii din Romania. Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat in direct si la o ora de varf ca anul trecut au venit in Romania patru straini care au stat trei saptamani la un hotel celebru, cu scopul de a-l asasina.

Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovada in sprijinul acestei afirmatii de o gravitate extrema. Mai mult, ea a sugerat ca cel care i-a platit pe asasini a fost George Soros, iar al treilea om in stat a lasat sa se inteleaga ca intr-adevar miliardarul american a fost cel care a pus la cale planul pentru asasinarea sa.

Cand un politician face afirmatii iresponsabile intr-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat sa-l readuca cu picioarele pe pamant, dar acest lucru nu s-a intamplat in emisiunea de la Antena 3", potrivit documentului citat.

Membrul CNA precizeaza ca declaratiile lui Dragnea din timpul emisiunii fac parte, "in mod evident", dintr-un plan de a deturna atentia publicului de la abuzurile jandarmilor din timpul protestului diasporei, desfasurat in 10 august, in Piata Victoriei.

"Dimpotriva, felul in care au decurs discutiile au aratat ca interviul a facut parte dintr-un plan de a deturna atentia publicului de la abuzurile de pe 10 august.

Afirmatiile potrivit carora pe 10 august a fost o incercare de lovitura de stat, ca lui Klaus Iohannis si partidelor de opozitie le place violenta, ca presedintele vrea sa-l elimine din politica, ca multinationalele au finantat protestul, fac parte, in mod evident, dintr-un plan de dezinformare, dar nu au fost in niciun fel puse la indoiala sau contracarate de moderatoarea emisiunii.

Prin felul in care si-a exercitat atributiile, aceasta le-a venit in intampinare sau chiar le-a provocat".

In fine, membrul Consiliului afirma ca s-a autosesizat in legatura cu emisiunea si "spera" sa se discute in cel mai scurt timp despre acest caz.

"Din pacate, CNA este una dintre institutiile nefunctionale si lipsite de eficienta din aceasta tara. Cred ca avem o responsabilitate mare pentru felul in care arata peisajul mediatic si chiar pentru felul in care arata azi viata publica din Romania", a conchis Dorina Rusu.

Tentativa de asasinat

Liviu Dragnea a sustinut marti seara ca in aprilie 2017 a existat o tentativa de ucidere a sa. El a declarat ca au fost patru straini care au stat trei saptamani in Romania, fiind platiti de "un om foarte celebru din lume".

"Am avut anul trecut o tentativa, in aprilie. Nu vreau sa povestesc, pentru ca nu este cazul. Au venit patru straini in Romania, cazati la Athenee Palace, ma rog am scapat. Dar asta nu inseamna ca o sa imi iau paza. Au ajuns la mine", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD sustine ca stie cine e in spatele actiunii, dar nu a facut public numele.

Intrebat daca se gandeste la omul de afaceri George Soros, Liviu Dragnea a replicat: "Nu eu ma gandesc la Soros, el se gandeste la mine".

Citeste si alte declaratii facute de Liviu Dragnea la Antena3:

Vezi si:

A.D.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#CNA declaratii Dragnea Antena3 , #presedinte PSD