Zgonea a fost dat jos de la Camera, iar Ponta s-a autopropus sef peste deputati. Lui Dragnea i-ar fi rusine

Luni, 13 Iunie 2016, ora 17:01
13491 citiri
Zgonea a fost dat jos de la Camera, iar Ponta s-a autopropus sef peste deputati. Lui Dragnea i-ar fi rusine

Valeriu Zgonea a fost oficial dat jos de la sefia Camerei Deputatilor. Imediat Victor Ponta s-a autopropus presedinte peste deputati, fara ca mai intai sa-si consulte toti colegii din PSD. Seful sau de partid, Liviu Dragnea, s-a aratat nemultumit de graba si a spus ca i-ar fi rusine sa ocupe scaunul lasat gol de Valeriu Zgonea.

Luni, Valeriu Zgonea a ramas oficial fara functia de presedinte al Camerei Deputatilor, dupa ce plenul a luat act, prin vot, de vacantarea functiei.

Cel care vrea sa ii ia locul este fostul premier Victor Ponta, care a spus ca isi va depune candidatura la sefia Camerei Deputatilor in sedinta Comitetului Executiv al PSD de marti, sperand ca va fi sustinut si de liderul social-democratilor, Liviu Dragnea.

"Am discutat cu foarte multi colegi care mi-au zis ca e bine pentru PSD si pentru Parlament acest lucru si o sa vedem ce se intampla la vot", si-a explicat Ponta decizia anuntata in presa inainte de a fi votata in partid.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, initial ironic, anuntul lui Ponta, spunand ca, daca s-a "autopropus", nici nu mai are rost sa fie dat un vot in CEx: "Daca s-a autopropus, nici nu mai votam".

Ulterior, Dragnea a revenit asupra subiectului, aratandu-si implicit dezaprobarea fata de decizia lui Victor Ponta.

"Eu n-as putea sa stau aici cu ciocanelul in mana si sa dau cuvantul dl Cernea sau altui specialist in regulamente (...)

Mie mi-ar fi rusine sa ocup aceasta functie dupa Valeriu Zgonea. Ar trebui sa fie cineva care sa se sacrifice. Aceasta functie care face ce in Romania? Aduce ceva pe masa romanilor?", a subliniat Dragnea referitor la presedintia Camerei Deputatilor, a treia functie ca importanta din stat.

Amintim ca, in 2 mai, Dragnea insusi a fost primul care a spus ca Victor Ponta este "cel mai recomandat" pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, precizand ca urmeaza sa-si faca impreuna un plan.

"Am stabilit cu Victor Ponta sa ne vedem, dupa Paste, si pentru functia de presedinte de la Camera Deputatilor, dar si multe altele. O sa convenim si o sa anuntam si partidul. Eu nu fac astfel de anunturi la televizor. Victor Ponta e cel mai recomandat pentru aceasta functie. Victor Ponta era un presedinte mai bun decat actualul presedinte al Romaniei", a spus atunci presedintele PSD, Liviu Dragnea,

Citeste si:
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Cum se va desfășura congresul PNL, unde sunt așteptați 5.000 de delegați
Liberalii îşi aleg noul preşedinte pentru următorii patru ani, într-un congres care reuneşte 5.000 de delegaţi. Evenimentul are loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo. Au intrat în...
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
LIVE TEXT Congresul PNL. Liberalii aleg astăzi noul președinte al partidului. Președintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment
Congresul PNL în urma căruia se va alege noul președinte al partidului are loc sâmbătă, 25 septembrie, într-un eveniment organizat la Romexpo, la care participă 5.000 de delegați din...
Sursa: Ziare.com