Zgonea a fost dat jos de la Camera, iar Ponta s-a autopropus sef peste deputati. Lui Dragnea i-ar fi rusine

Luni, 13 Iunie 2016, ora 17:01
13629 citiri
Zgonea a fost dat jos de la Camera, iar Ponta s-a autopropus sef peste deputati. Lui Dragnea i-ar fi rusine
Foto: Arhiva Ziare.com

Valeriu Zgonea a fost oficial dat jos de la sefia Camerei Deputatilor. Imediat Victor Ponta s-a autopropus presedinte peste deputati, fara ca mai intai sa-si consulte toti colegii din PSD. Seful sau de partid, Liviu Dragnea, s-a aratat nemultumit de graba si a spus ca i-ar fi rusine sa ocupe scaunul lasat gol de Valeriu Zgonea.

Luni, Valeriu Zgonea a ramas oficial fara functia de presedinte al Camerei Deputatilor, dupa ce plenul a luat act, prin vot, de vacantarea functiei.

Cel care vrea sa ii ia locul este fostul premier Victor Ponta, care a spus ca isi va depune candidatura la sefia Camerei Deputatilor in sedinta Comitetului Executiv al PSD de marti, sperand ca va fi sustinut si de liderul social-democratilor, Liviu Dragnea.

"Am discutat cu foarte multi colegi care mi-au zis ca e bine pentru PSD si pentru Parlament acest lucru si o sa vedem ce se intampla la vot", si-a explicat Ponta decizia anuntata in presa inainte de a fi votata in partid.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, initial ironic, anuntul lui Ponta, spunand ca, daca s-a "autopropus", nici nu mai are rost sa fie dat un vot in CEx: "Daca s-a autopropus, nici nu mai votam".

Ulterior, Dragnea a revenit asupra subiectului, aratandu-si implicit dezaprobarea fata de decizia lui Victor Ponta.

"Eu n-as putea sa stau aici cu ciocanelul in mana si sa dau cuvantul dl Cernea sau altui specialist in regulamente (...)

Mie mi-ar fi rusine sa ocup aceasta functie dupa Valeriu Zgonea. Ar trebui sa fie cineva care sa se sacrifice. Aceasta functie care face ce in Romania? Aduce ceva pe masa romanilor?", a subliniat Dragnea referitor la presedintia Camerei Deputatilor, a treia functie ca importanta din stat.

Amintim ca, in 2 mai, Dragnea insusi a fost primul care a spus ca Victor Ponta este "cel mai recomandat" pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, precizand ca urmeaza sa-si faca impreuna un plan.

"Am stabilit cu Victor Ponta sa ne vedem, dupa Paste, si pentru functia de presedinte de la Camera Deputatilor, dar si multe altele. O sa convenim si o sa anuntam si partidul. Eu nu fac astfel de anunturi la televizor. Victor Ponta e cel mai recomandat pentru aceasta functie. Victor Ponta era un presedinte mai bun decat actualul presedinte al Romaniei", a spus atunci presedintele PSD, Liviu Dragnea,

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Dragnea rusine Ponta, #Dragnea Ponta sef Camera Deputatilor , #presedinte PSD