Administratorul fermei de porci controlata de fiul lui Dragnea a fost retinut intr-un dosar de evaziune de 9 milioane de euro

Joi, 10 August 2017, ora 16:31
17450 citiri
Administratorul fermei de porci controlata de fiul lui Dragnea a fost retinut intr-un dosar de evaziune de 9 milioane de euro

Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci detinuta de fiul liderului PSD Liviu Dragnea, a fost retinut joi dupa-amiaza, dupa cum a anuntat avocatul sau.

Acesta fusese dus la audieri, dupa ce joi dimineata procurorii au descins la ferma de la Salcia, detinuta de Valentin Stefan Dragnea. Ilie Dragne detine 10 la suta din actiunile fermei, in timp ce Stefan Valentin Dragnea are 90 la suta.

Perchezitiile au fost facute intr-un dosar in care sunt vizate mai multe societati comerciale care ar fi prejudiciat statul cu 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro).

Citeste si Intortocheata poveste a fermei de porci Salcia. Fiului lui Dragnea ar fi vandut tot inca de la inceputul anului

Avocatul lui Dragne a transmis ca retinerea acestuia a fost doar o "masura de prudenta" a procurorului si ca spera ca nu se va impune arestarea preventiva.

"Acuzatia vorbeste despre o pretinsa evaziune fiscala cu un prejudiciu ce nu depaseste 200.000 de euro (in cazul lui Dragne, n.red.), deci nu sunt fapte deosebit de grave. Pentru un agent economic aceasta suma nu reprezinta cred un prejudiciu atat de mare. Avem incredere in procuror si credem ca a fost un gest de prudenta din partea acestuia in conditiile in care mai sunt persoane de audiat. Avem incredere ca masura preventiva nu se va prelungi sau ca, daca va fi o masura preventiva, aceasta nu va fi cu privare de libertate", a declarat unul dintre avocatii lui Ilie Dragne.

Potrivit aparatorului, Ilie Dragne nu a fost supus perchezitiilor si nici nu a fost luata vreo masura asiguratorie impotriva sa.

Amintim ca procurorii Parchetul General au efectuat, joi dimineata, perchezitii la 80 de adrese din Bucuresti si din 8 judete, printre care si ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea, intr-un dosar de evaziune fiscala.

Parchetul a transmis, intr-un comunicat, ca 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, nu au platit taxe si impozite datorate bugetului de stat. Pentru acest lucru in contabilitatea societatilor au aparut cheltuieli nereale.

Prejudiciul in acest caz este de 39.873.671 de lei, echivalentul a 9.079.017 de euro, din care 15.815.202 de lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 de lei TVA dedus nelegal.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...