Anul ciumei lui Dragnea

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 03 Septembrie 2018, ora 13:12
11558 citiri

Marele subiect al acestor zile e, desigur, ciuma porcilor. Guvernul s-a facut ca n-o vede, asa ca prim-ministrul a evitat sa o pomeneasca in prima reuniune a cabinetului de dupa vacanta. Intrucat presedintele a indraznit sa spuna ceva, V.V. Dancila a sarit ca arsa: "sa nu politizam pesta porcina in anul Centenarului!".

Probabil ca, vazute din Piata Victoriei, nu ar trebui politizate nici alte situatii recente, si anume:

... ca diplomatii romani au fost invitati la reuniunea lor anuala pentru a fi torturati cu un discurs al lui Iordache-alta-intrebare.

... ca PSD a platit bani grei pentru o scrisoare semnata de fostul primar al orasului New York, Rudy Giuliani, in care se cerea amnistierea marilor corupti, iar ambasadorul Romaniei la Washington - care a denuntat masinatiunea - e chemat la audieri de comisia pentru supravegherea SRI.

... ca au aparut iar zvonuri despre o ordonanta de urgenta care sa-l scape pe Dragnea de puscarie.

... ca ministrul justitiei cauta cu tot dinadinsul sa-l demita pe procurorul general, desi acesta e unul dintre ultimii demnitari ai statului care apara o institutie, nu un interes privat.

... ca o toaleta publica din Constanta a costat 50 de mii de euro.

... ca ministrul educatiei da in judecata Editura pedagogica pentru manualele unice pline de greseli, iar Editura pedagogica reactioneaza, zicand ca va cere socoteala in instanta autorilor perlelor cu pricina.

... ca Olguta Vasilescu ii santajeaza pe pensionari cu saracia daca nu sustin guvernarea pesedistilor.

... ca primarul sectorului 3 a creat, sub conducerea unei cumnate de-a lui, o firma care s-ar ocupa de "internet si tehnologie" (!), in care salariul mediu este de 8.000 de lei.

... ca premierul si tovarasele ei de partid au fost intampinate, de ziua limbii romane, cu strigatele: "analfabetele" si "rusine sa va fie!".

... ca primaria Capitalei, prefectura, jandarmeria si ministerul de interne au versiuni contradictorii despre protestele din 10 august, iar PSD se dovedeste incapabil ca traga o concluzie politica despre responsabilitatea pentru violentele comise.

... ca partidul de guvernamant a decis sa faca referendumul despre familie peste o luna, iar la prezidentiale sa sustina acelasi candidat ca si ALDE.

Daca ne uitam la toate cele de mai sus si incercam sa vedem ce e important si ce nu, ma tem ca, vrea sau nu vrea Dancila, 2018 va fi pomenit tot ca anul ciumei lui Dragnea.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ciuma Liviu Dragnea, #proteste diaspora, #Dancila analfabeta , #PSD