Asaltul final dat de PSD

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 10:09
6691 citiri
Asaltul final dat de PSD

O declaratie pe care liderul social democratilor a facut-o la un post de stiri despre seful SPP, Lucian Pahontu, ultimul mohican al epocii Traian Basescu, a dus Partidul Social Democrat la un pas de a porni un razboi nu doar intre puterile statului, ca in cazul conflictului dintre Legislativ si Justitie, dar si intre diverse institutii ale statului cu rol esential in angrenajul puterii la varf.

E umilitor pana la urma pentru toti pesedistii ca dupa ce seful lor spune seara la televizor ca "domnul Pahontu, seful SPP, i-a transmis lui Paul Stanescu ca eu voi fi executat in martie", a doua zi dimineata fiecare ministru din Executivul Dancila sa fie pus sa renunte la protectia oferita de SPP, chiar daca au evitat sa sesizeze oficial institutia ca-i declina serviciile.

E umilitor ca un partid intreg sa se supuna in acest fel senzatiilor lui Dragnea produse de barfele si angoasele care-i ajung la urechi prin cine stie ce canale si medii de informare.

Un prieten de-al lui Stanescu a fost trimis de Pahontu sa-i transmita ca Dragnea va fi executat in martie, iar Paul Stanescu sa se incalzeasca pe magine pentru a prelua PSD - asta este povestea care a impresionat atat de mult partidul incat a decis in unanimitate sa trimita acasa SPP si sa deschida o cutie pe care nici Dragnea si nici vreun alt lider nu stie cand, daca si cum va mai putea fi inchisa.

Dar sa presupunem ca pesedistii din jurul lui Dragnea au ajuns atat de orbiti de liderul lor incat ii iau de bune spaimele existentiale si teoriile complotului care-i domina mintea sefului PSD. Sa admitem de dragul dezbaterii libere ca Liviu Dragnea are dreptate si SPP nu isi mai facea treaba, ci se ocupau cu complotul si sabotatul impotriva PSD si coalitiei de guvernare.

Dar chiar si asa stand lucrurile, ar fi fost mai eficient si mai corect din toate punctele de vedere ca aceasta problema extrem de grava sa fie dezbatuta in primul rand in CSAT, acolo unde ar fi putut sa fie rezolvata rapid si cu adevarat in interes national si nu pentru o tabera politica sau alta.

Ar fi fost cu atat mai interesant cu cat partea pe care Dragnea o acuza implicit ca ar fi beneficiat de "spionajul" si "sabotajul" SPP ar fi stat la masa CSAT la o mana distanta de ministrii coalitiei PSD-ALDE care ar fi putut sa ceara lamuriri oficiale pentru o atat de grava incalcare a Constitutiei si legilor tarii tocmai de catre institutia chemata prima sa apere demnitarii statului.

Declaratia de razboi pe care Liviu Dragnea o face sistemului, statului paralel sau oricarei alte fantasme prin care seful PSD isi explica viata si lumea, este si ea o premiera in istoria postdecembrista.

Poate doar disfunctionalitatile institutionale din vremea mineriadelor de la inceputul si sfarsitul anilor 90 sa mai egaleze momentul pe care il traim in prezent, desi nici macar atunci nu se ajunsese la o confruntare atat de radicala intre puterile si institutiile statului.

Nici macar fuga premierului Victor Ponta din Palatul Victoriei in biroul de la ministerul Apararii al lui Gabriel Oprea, dupa afacerea Duicu, pentru a nu mai fi interceptat de aceleasi forte obscure ale "sistemului", nu egaleaza performanta la care a reusit sa ajunga Liviu Dragnea trimitand SPP-ul la plimbare si acuzand institutia ca face jocuri dincolo de lege.

Daca razboiul pe care Liviu Dragnea si-l asuma tot mai deschis impotriva "sistemului" se va amplifica in loc sa se domoleasca, atunci mutari precum OUG 13 vor deveni curand o amintire neutra in cel mai rau caz, daca nu chiar placuta, in comparatie cu ce va urma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dragnea SPP acuzatii spionaj Pahontu, #Dragnea SPP paza ministri Dancila , #PSD