Procesul in care Dragnea cheama in judecata Inalta Curte s-a amanat dupa ce o citatie s-a intors la instanta

Vineri, 26 Octombrie 2018, ora 09:13
6541 citiri
Procesul in care Dragnea cheama in judecata Inalta Curte s-a amanat dupa ce o citatie s-a intors la instanta
Foto: Facebook/ Partidul Social Democrat

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, vineri, procesul deschis de liderul PSD, Liviu Dragnea, impotriva Colegiului de Conducere al Inaltei Curti, privind modul in care au fost formate completurile de 5 judecatori de la instanta suprema.

Urmatorul termen a fost stabilit pentru 23 noiembrie.

Motivul amanarii a fost acela ca citatia trimisa in cazul unei persoane care a intervenit in acest proces s-a intors la Curtea de Apel Bucuresti, iar procedura de citare nu a fost indeplinita.

Potrivit portalului instantelor, persoana care a intervenit in proces este Florentina Gabriela Barbir.

Pe de alta parte, Liviu Dragnea are termen pe 5 noiembrie la completul de 5 judecatori de la ICCJ, in apelul impotriva condamnarii la 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul Angajarilor la Directia Copilului Teleorman.

Nemultumirea

Dragnea este nemultumit ca procesul in care contesta condamnarea la 3 ani si 6 luni de inchisoare este judecat de un complet care a fost constituit la inceputul acestui an, in baza prevederilor legale.

In vara a intrat in vigoare o noua lege, dar Inalta Curte a explicat ca completurile de 5 judecatori au fost trase deja la sorti la inceputul anului si nu vor functiona dupa noua lege retroactiv, ci incepand cu ianuarie 2019. Unul dintre motive: parlamentarii "au uitat" sa puna norme tranzitorii in legea adoptata.

Solicitarile politicianului

Ziare.com a studiat cererea de chemare in judecata depusa de Liviu Dragnea la Curtea de Apel Bucuresti. El cere:

- Anularea in parte a hotararii de colegiu a ICCJ - este vorba de partea care priveste compunerea completurilor de 5 judecatori.

- Obligarea ICCJ si a Colegiului de Conducere al ICCJ de a adopta o noua hotarare de colegiu, "in acord cu dispozitiile legale si cu limitele de competenta stabilite prin Constitutia Romaniei".

- Suspendarea hotararii de colegiu, in ceea ce priveste compunerea completurilor de 5 judecatori, pana la solutionarea acestui dosar.

- Sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a unor prevederi din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara. CCR ar trebui sa decida, potrivit liderului PSD, daca constituirea acestor completuri se face "la inceputul fiecarui an" - asa cum este in lege - sau daca se face cand survine o modificare legislativa cu aplicare imediata, "iar evenimentul legislativ este plasat, temporal, pe parcursul anului si nu la inceputul sau sfarsitul acestuia".

- Plata cheltuielilor de judecata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dragnea Inalta Curte, #Dragnea proces, #Dragnea DGASPC, #dragnea infractor , #PSD