Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Catalin Ivan: Dragnea sa dea dovada de decenta si sa renunte la atacurile la adresa lui Ponta

Joi, 09 Iulie 2015, ora 20:43
5116 citiri
Catalin Ivan: Dragnea sa dea dovada de decenta si sa renunte la atacurile la adresa lui Ponta
Foto: Ziare.com

Eurodeputatul Catalin Ivan a scris, joi, pe contul personal de Facebook, ca ii recomanda lui Liviu Dragnea sa dea dovada de "decenta" si sa nu-l mai atace pe Victor Ponta, el precizand ca va face dezvaluiri despre "jocurile personale" pe care acesta le-a facut in interiorul partidului.

Catalin Ivan scrie ca Liviu Dragnea ar trebui sa renunte la atacurile pe care le lanseaza la adresa lui Victor Ponta, in turneul pe care il face prin filiale. "Ii solicit (...) lui Liviu Dragnea sa dea dovada de o minima decenta in deplasarile sale prin tara si, pe cat posibil, sa renunte la atacurile jenante la Victor Ponta", scrie eurodeputatul Catalin Ivan, exclus din PSD.

Eurodeputatul considera ca actualul coordonator politic al partidului, Liviu Dragnea, nu are dreptul sa vorbeasca despre criza in care se afla formatiunea social-democrata in conditiile in care este responsabil de situatia in care au ajuns fostii sai colegi, acesta fiind preocupat de-a lungul timpului de jocuri personale cu scopul de a acapara sefia PSD.

Dragnea vrea o discutie "lamuritoare si barbateasca": PSD trebuie sa construiasca alt proiect

"Este ultimul indreptatit sa il atace pe Victor Ponta, cu atat mai mult cu cat in tot anul trecut nu a avut decat o singura preocupare, anume aceea de a prelua cat mai mult din capitalul de imagine al lui Ponta pentru a-si asigura postul de presedinte a PSD dupa ce acesta ar fi ajuns presedintele Romaniei. Nu a fost miting electoral sau intalnire importanta la care sa nu fi participat Victor Ponta anul trecut fara sa il fi avut pe Liviu Dragnea in spate", sustine eurodeputatul.

Catalin Ivan mai crede ca Liviu Dragnea ocupa in prezent o "functie fictiva", ca urmare a "santajului" asupra conducerii PSD, dupa ce a amenintat cu scindarea partidului. El afirma ca acesta si-a cumparat influenta in PSD din "banii publici pe care i-a dat, daca i-a dat, cu precadere primarilor care au inteles ca el este de fapt liderul partidului, subminand astfel si autoritatea lui Victor Ponta in partid".

Un alt argument invocat de Catalin Ivan este legat de faptul ca acesta a coordonat ultimele campanii electorale si a "ingropat" doi prezidentiabili care aveau prima sansa, respectiv Mircea Geoana si Victor Ponta. In plus, eurodeputatul mai spune ca acelasi Liviu Dragnea a blocat orice analiza a esecului electoral din alegerile prezidentiale din noiembrie 2014, apeland la o "smecherie" pentru a amana congresul formatiunii.

"Domnule Dragnea, PSD are nevoie de un proiect nou, european, modern, care sa ne rupa definitiv de metehnele unui mod gaunos, neo-comunist de a face politica. (...) Dumneavoastra reprezentati fix acel mod de a face politica, bazat pe baronate locale, la limita legii daca nu dincolo de ea, pe tradari, intelegeri ascunse, interese personale in dauna partidului", mai scrie eurodeputatul.

Catalin Ivan a fost exclus din PSD, in mai 2015, de catre organizatia Sector 1, decizie pe care a contestat-o. Decizia a fost luata dupa ce, in luna martie, conducerea organizatiei anunta suspendarea din partid, pentru 12 luni, a europarlamentarului Catalin Ivan.

Catalin Ivan nu crede ca PSD il da jos pe Ponta: Au o obligatie

El a intrat in conflict cu acutala conducere a partidului imediat dupa alegerile prezidentiale, cand a cerut analizarea esecului electoral si asumarea raspunderii de catre cei care au gestionat campania. De altfel, inainte de a fi exclus din PSD, el a fost singurul social-democrat care si-a anuntat oficial candidatura pentru sefia formatiunii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ivan atac Dragnea, #Ivan Dragnea atacuri Ponta , #PSD