Legea pensiilor se amana, Split TVA doar pentru rau-platnici. Tariceanu sustine ca scade impozitul pe venit la 10%, dar nu stie pentru cine

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 15:12
11014 citiri
Legea pensiilor se amana, Split TVA doar pentru rau-platnici. Tariceanu sustine ca scade impozitul pe venit la 10%, dar nu stie pentru cine

Coalitia de guvernare PSD-ALDE s-a intrunit azi intr-o noua sedinta, in cadrul careia s-au luat decizii cruciale pentru buzunarul romanilor.

Cel care a iesit sa vorbeasca despre ce s-a stabilit in sedinta a fost liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

El a explicat ca TVA Split se va aplica de la 1 ianuarie doar pentru firmele rau platnice sau pentru cele aflate in insolventa. Pentru celelalte, masura este optionala.

Impozitul pe venituri va fi scazut de la 16% la 10%, a sustinut Tariceanu, care insa nu a stiut sa zica daca se va aplica tuturor salariatilor, asa ca a trimis presa sa intrebe ministrul de Finante.

In ceea ce priveste Legea pensiilor, Tariceanu a spus ca aceasta va fi amanata pentru anul viitor pentru ca, afirma el, este extrem de complicata, de stufoasa, sunt milioane de dosare care trebuie analizate.

Intrebat cum s-a luat decizia ca Legea pensiilor sa fie amanata, tinand cont ca guvernantii promisesera ca actul normativ va fi gata anul acesta, liderul ALDE a raspuns: "Cu grija".

Despre transferul contributiilor CAS si CASS de la angajator la angajat, liderii coalitiei de guvernare nu au discutat, a spus liderul ALDE. El a afirmat, insa, ca masura intra in vigoare de la 1 ianuarie si a dat asigurari ca nu va exista nicio cheltuiala suplimentara a angajatorului.

In legatura cu Legile Justitiei, Tariceanu a afirmat ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, se va prezenta cu pachetul de legi in Comisia Juridica, iar apoi se va decide ce vor face mai departe.

La final, liderul ALDE a anuntat ca luni va depune la CCR sesizarea in dosarul Belina.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, deciziile luate de liderii coalitiei de guvernare

Vorbeste Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE

- Guvernul pregateste elaborarea bugetului, dar trebuie sa plecam de la cateva principii.

- Fiecare minister trebuie sa isi prioritizeze investitiile.

- Bugetul pe 2018 se va incadra in deficitul de 3%.

- Avem in vedere majorarea punctului de pensie, de la 1 iulie 2018. Impozitul pe venituri va fi scazut de la 16% la 10%.

- Nu am mai discutat despre contributii, cred ca presupune o prezentare mai mare. Nu va fi nicio cheltuiala suplimentara a angajatorului.

- Legea pensiilor vom lucra la ea in anul viitor. Nu cred ca va ajunge in Parlament in acest an.

- TVA Split se va aplica de la 1 ianuarie doar pentru rau-platnici sau pentru cei in insolventa. Vrem sa eliminam evaziunea fiscala in domeniul TVA si, de asemenea, cei care au un istoric de rau-platnici si la data de 31 decembrie vom constata ca fie obligatiile de plata a TVA, fie celelalte obligatii catre bugetul de stat nu sunt achitate, vor trece la TVA Split. Daca isi corecteaza comportamentul, atunci pot sa iasa de sub incidenta acestei masuri.

- Legea pensiilor este extrem de complicata, de stufoasa, sunt milioane de dosare care trebuie analizate. Pilonul II ar putea fi optional.

- Nu exista minister care sa nu primeasca bani pentru investitii, dar vom analiza ce au facut in acest an cu banii.

- In legatura cu Legile Justitiei, Tudorel Toader se va prezenta cu pachetul de legi in Comisia Juridica, iar apoi vom decide.

- In legatura cu sesizarea CCR in dosarul Belina, am asteptat punctul de vedere al expertior, ni l-au prezentat, iar luni voi depune la CCR sesizarea despre care am vorbit.

Citeste si:
Mesajul lui Nicolae Ciucă după alegerea noii conduceri a partidului Maiei Sandu: ”Suntem pregătiți să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democrației”
Mesajul lui Nicolae Ciucă după alegerea noii conduceri a partidului Maiei Sandu: ”Suntem pregătiți să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democrației”
Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat duminică, 15 mai, pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pentru alegerea sa ca lider al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS)....
Fiul lui Piedone candidează la Primăria Sectorului 5. Mesajul tatălui aflat în închisoare: ”Dumnezeu nu lasă poporul român pe mâna orcilor!”
Fiul lui Piedone candidează la Primăria Sectorului 5. Mesajul tatălui aflat în închisoare: ”Dumnezeu nu lasă poporul român pe mâna orcilor!”
Fostul primar al Sectoarelor 4 și 5, Cristian Popescu Piedone, a postat duminică, 15 mai, un nou mesaj din detenție, după ce mai mulți susținători ai săi au protestat în fața...