Guvernul nu renunta la ordonanta Iordache: Mergem inainte! De ce nu au existat masurile in programul de guvernare? Viata e complexa

Joi, 02 Februarie 2017, ora 17:51
52779 citiri
Guvernul nu renunta la ordonanta Iordache: Mergem inainte! De ce nu au existat masurile in programul de guvernare? Viata e complexa
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Guvernul nu renunta la ordonanta Iordache. Mergem inainte! a fost mesajul transmis de premierul Sorin Grindeanu, intr-o conferinta de presa sustinta, joi, alaturi de presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Este prima iesire publica a liderului PSD si a premierului dupa adoptarea ordonantei care ingenuncheaza Justitia din Romania si care a scos sute de mii de romani in strada si a provocat reactii extrem de dure de la Comisia Europeana, Parlamentul European, ambasade, investititori straini, societatea civila.

Presedintele PSD a acuzat o campanie de dezinformare cum nu a mai vazut de la Revolutie, "care nu stiu daca isi are originea la noi in tara". In ce priveste caracterul de urgenta al modificarilor si adoptarea noaptea tarziu a acestora, Grindeanu a spus ca au fost foarte ocupati cu bugetul si trebuiau sa adopte in acea seara, pentru ca oamenii protestau pentru ceva ce nu se intamplase.

De ce nu au existat masurile privind Justitia in programul de guvernare? "Pe langa programul de guvernare, vor aparea chestiuni suplimentare, pentru ca viata este complexa", a spus Liviu Dragnea.

De asemenea, facand referire la protestele din Bucuresti si din tara, seful PSD considera ca presedintele Klaus Iohannis este autorul moral al violentelor de miercuri seara si a anuntat ca nu va cere sustinatorilor PSD sa iasa in strada, dar va deschide o lista de semnaturi in care acestia sa isi declare adeziunea fata de masurile decise de Guvernul PSD+ALDE.

Cu aceasta ocazie, presedintele PSD a anuntat ca va incepe sa faca ce a promis in urma cu ceva timp, sa ii demaste pe adevaratii penali ai Romaniei. In context, a anuntat ca a cerut redeschiderea Dosarului Referendumului, in care a fost condamnat definitiv, explicand ca nu are motivarea deciziei si acuzandu-l pe procurorul Lucian Papici de uzurpare de calitati oficiale.

Dragnea a dezmintit si ca PSD ar avea in plan comasarea DIICOT cu DNA.

Declaratiile au fost facute dupa sedinta Comitetului Executiv National de la Palatul Parlamentului, in care liderii social-democrati au vorbit despre ordonanta de urgenta de modificare a Codurilor Penale si despre reactia PSD fata de cele mai mari proteste din Romania de dupa Revolutie.

Ziare.com v-a transmis, LIVE TEXT, declaratiile presedintelui PSD, Liviu Dragnea, si ale prim-ministrului Sorin Grindeanu:

- Am avut o intalnire importanta in CExN al PSD, in care am discutat cu colegii din tara despre situatia politica actuala.

- PSD a castigat alegerile in mod corect, printr-un vot masiv, exprimat de cetateni.

- Guvernul si partidele care il sustin suntem in continuare determinati sa exercitam atat puterea executiva, cat si cea legislativa si consideram ca orice incercare de subminare a activitatii Guvernului este o tentativa de destabilizare a ordinii de drept in Romania, prin mijloace mai mult sau mai putin legale.

- As vrea sa va spun cateva lucruri si despre aceasta campanie de minciuna si de dezinformare din ultimele zile.

- Si eu daca sa fi stat numai la televizor in ultimele zile, fara ma uit pe motivarea si deciziile CCR, fara sa ma uit pe ce a adoptat Guvernul, as fi iesit in strada. O asemenea masinarie de dezinformare am mai vazut la Revolutie si dupa Revolutie. Si au mai fost situatii in Romania cand s-a folosit acest sistem profesionist de dezinformare.

- Avem tot respectul pentru cetatenii care protesteaza. Au tot dreptul sa isi exprime opinia. Este un drept castigat la Revolutie, care trebuie respectat si noi il respectam. In acelasi timp, este important ca aceste opinii sa se exprime fara violenta. Situatia de azi noapte din Piata Victoriei nu este cea pe care si-au dorit-o cei care au iesit pentru a protesta.

- Sa se delimiteze de aceste grupari care au vrut sa confiste acest protest sau au facut sa degenereze in violente. Nu stiu in mintea cui s-a nascut acest plan. Sper ca MAI si Parchetul sa reuseasca sa afle cine a gandit, cine a organizat si cine a platit actiunile violente de azi-noapte.

- Felicit MAI si Jandarmeria, care au actionat exemplar. Astazi au fost certati de presedintele Romaniei, care este autorul moral al violentelor de aseara. Poate au fost certati ca sa fie intimidati.

- Jandarmii si-au indeplinit atributiile legale cu foarte mult profesionalism si ii incurajez sa faca la fel.

- Am vazut si declaratiile ministrului de Interne, legat de informatii de la SRI pe care presedintele spunea ca le-a primit.

- Nu este admisibil ca seful statului sa certe pe cineva ca a prevenit aceste violente, care poate ca au fost si finantate.

- In ce priveste aceasta campanie de dezinformare, OUG care a fost data pentru o gasca de politicieni, cum a spus dl presedinte Iohannis, vreau sa va spun cu toata responsabilitatea, ieri am stat impreuna cu avocatii mei si am confirmarea a ceea ce banuiam: aceasta ordonanta nu opreste procesul in care eu sunt implicat.

- Eu sunt acuzat de instigare la abuz in serviciu si fals intelectual. Falsul intelectual ramane. Eu nu astept si nu cer clementa de la nimeni, nici de la presedintele statului.

- Astazi am inceput o actiune de redeschidere a dosarului Referendumului. Deocamdata, cu doua actiuni.

- Am o plangere penala impotriva dlui procuror Lucian Papici, pentru faptul ca a uzurpat calitati oficiale.

- A doua actiune... Studiind Codul Penal, eu practic nu am motivarea hotararii de condamnare. Dupa aproape 10 luni de zile, nu am aceasta motivare. Asta inseamna ca hotararea nu este completa.

- Toate elementele hotararii trebuie date in 30 de zile. Au trecut aproape 10 luni. Trebuie semnata si asumata si compusa de catre toti membrii completului. Dna Livia Stanciu, la doua luni de zile dupa ce a fost adoptata aceasta sentinta, s-a pensionat si a mers la CCR.

- La aceasta ora, nu mai poate semna aceasta motivare si nici altcineva nu mai poate semna. Exista si o alta prevedere, care spune ca, daca un judecator este impiedicat, poate semna in locul lui presedintele completului, care era dna Livia Stanciu, sau presedintele instantei, care era tot dna Livia Stanciu. Aceasta trebuia data in 30 de zile.

- Eu vreau ca spetele mele sa le rezolv in instanta, cu speranta ca in acest al doilea proces, instanta va functiona dupa prezumtia de nevinovatie.

- Alta manipulare si dezinformare: Am auzit la un post de televiziune aseara, pe un domn cu batistuta la rever, cateva informatii - ca este certa dorinta noastra de a comasa DNA cu DIICOT.

- Vreau sa va aduc aminte ca dna Raluca Pruna, care este cea care a inflamat discutiile despre CEDO si despre inchisori, este cea care in 30 noiembrie anul trecut a anuntat ca unul dintre proiectele pe care le are in vedere este comasarea dintre DNA si DIICOT.

- Mi s-ar parea o prostie ca aceste doua institutii de sine statatoare sa fie comasate. Nu avem aceasta intentie.

- Care este planul: arunca cineva la o televiziune aceasta minciuna, dupa care fiecare isi da cu parerea, doar, doar se mai pun paie pe foc, asa cum aseara unii huligani puneau obiecte pe foc.

- Si eu am iesit in strada cand eram mai mic. Nu am nimic impotriva celor care protesteaza. Dorinta mea este sa fim informati. Aceasta masinarie de dezinformare, care nici nu stiu daca isi are originile la noi in tara, nu este un lucru bun. Se incearca ca tot mai multi oameni sa fie speriati de ceva care nu exista.

- In ce priveste unele incitari ale unor asa-zisi jurnalisti - un domn care incita aseara sa vina la mine acasa, un alt domn folosea expresii foarte placute, "haideti sa-i belim". Eu sunt aici, uitati-ma. Nu am SPP. Sunt doar eu cu soferul, e un baiat tanar, destul de fricos. Nu sunt aparat, inconjurat de nimeni. Acelui domn i-am facut plangere penala. Toti ministrii, dupa ce li s-au publicat datele personale.... noi vorbim de un stat de drept incitand la violente si la incalcarea legii.

- Am avut aseara la ora 18:00 si o intalnire cu ambasadorul SUA. Am stat doua ore de vorba. Ieri am stat foarte mult ca sa studiez cu avocatii pe care ii am ordonanta si motivarea si decizia CCR. M-am uitat pe ce a spus Curtea in motivare. Curtea a spus ca aceasta prevedere isi are izvorul in 1968 si ca este de inspiratie sovietica.

- Plecand de la asta, am analizat ca indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu este atat de larga si nimeni nu o poate indeplini, au cerut ca articolul respectiv sa prevada indicarea legii pe care o incalca. Si de asemenea sa se stabileasca o limita a pagubei.

- Am vazut si discutiile despre cei 200 de mii de lei. Nu ma intereseaza acea limita, puteau sa puna si un leu, si 100 de lei. Nu e asa cum s-a spus ca pana la 200 de mii de lei se poate fura.

- Juristii mi-au indicat si un element la care nu m-am gandit: Constitutia prevede ca daca un articol nu este modificat in 45 de zile, isi produce efectele juridice.

- Articolul nu elibereaza coruptii, nu protejeaza coruptii, asa cum proiectul gratierii nu elibereaza coruptii.

- N-am de gand sa accept sau sa dau posibilitatea colegilor nostri sa organizeze vreun miting, nu am de gand sa scoatem in tara un milion de oameni, pentru ca ar fi o lupta intre romani si eu asa ceva nu accept. In schimb, le-am cerut colegilor mei sa declanseze incepand de maine o strangere de semnaturi pentru a-si arata sustinerea pentru ce vor sa spuna, daca ieseau in strada, in speranta ca violentele de azi-noapte nu vor mai fi vazute in continuare.

- Am citit si ce a spus dl presedinte Iohannis, care spunea despre monitorizarea pe care trebuie sa o facem de la partid catre Guvern. S-a facut.

- In Romania, din fericire, viata exista zi de zi, in fiecare zi. Si se intampla lucruri bune. Ieri au intrat in vigoare masuri foarte importante.

Si premierul Sorin Grindeanu, prezent la conferinta, ia cuvantul:

- Era extrem de important astazi ca in fata CEx sa fac un raport fata de ceea ce a facut Guvernul in ultima luna. Este forul care a sustinut Guvernul, m-a sustinut pe mine ca prim-ministru.

In continuare, premierul prezinta o serie de masuri care au fost aplicate pana acum de Guvernul sau

Grindeanu vorbeste despre serele de tomate si despre deschiderea programului pentru carne de porc

- Mai avem lucruri de facut, inca 12 masuri pe care trebuie sa le luam ca sa ducem la bun-sfarsit lucrurile pe care le-am promis.

Dragnea reia cuvantul, dupa care asteapta intrebarile jurnalistilor:

- Uitasem de o noua dezinformare: S-a spus ca atunci cand am intrat in sala, i-as fi injurat pe cei de la USR. In primul rand, nu am facut niciodata asa ceva si nu o sa fac. Va rog sa verificati pe site-ul Realitatea, care a avut cel mai apropiat microfon. Am intrebat daca au la ei bate si petarde. Zic ca poate le-o fi ramas de aseara.

- Imi pare rau ca nu l-am intrebat pe fostul ministru al Culturii (senatorul USR Vlad Alexandrescu - n.red.) in ce situatie mai e cu Cumintenia Pamantului.

- A doua observatie: vreau sa ma refer la ceea ce am spus in campania electorala, printre alte lucruri, despre raspunderea magistratilor. Am spus atunci, o spun si acum: daca se va elabora acea lege, voi fi de acord daca acea lege va proteja magistratii de orice institutie sau persoana. Este un lucru la care nu voi renunta, cu pretul libertatii mele.

Intrebari:

Dl Grindeanu, care a fost caracterul de urgenta de modificare in miez de noapte?

- Eu impreuna cu colegii mei din Guvern am avut un program extrem de incarcat. In jurul orei 8 seara, am primit avizul CSAT (pentru buget - n.red.). Sunt lucruri care se pot dovedi prin intrarile respective. Nu in miez de noapte, de unde si pana unde. Sedinta s-a terminat in jur de 9 si ceva, cand au coborat la conferinta de presa cei doi colegi ai mei - dl Viorel Stefan si dl Florin Iordache.

- Caracterul de urgenta: I-am cerut ministrului Justitiei sa vina cu o pozitie clara in fata Guvernului, rapida, pentru ca lumea iesea in strada pentru ceva ce noi n-am facut. Nu s-a discutat niciodata despre amnistie. Cand s-a discutat despre amnistie? Eu n-am auzit despre termenul de amnistie mascata. Gratierea, ca sa fim clari, in prima forma care de fapt a fost si ridicata pe site-ul Ministerului Justitiei si care nu mai e cea care a fost trimisa ca proiect de lege catre Parlament, erau excluse faptele care tin de coruptie.

- Acum, in urma dezbaterii publice, este si mai restrictiva aceasta lege.

- Cine a spus ca nu se recupereaza prejudiciile? Era trecut destul de clar recuperarea prejudiciilor. A venit ministrul Justitiei tocmai pentru a detensiona aceasta situatie, cu aceasta propunere, care a indeplinit toate procedurile, a fost si in dezbatere publica.

- Eu n-am imunitate. Si daca as avea, nu am incalcat legea cu nimic, nici eu, nici dl ministru al Justitiei.

- In urma cu cateva luni, s-a mai adoptat o OUG cu 100 si ceva de modificari la Codul Penal, in 24 de ore. Nu se dezincrimineaza abuzul in serviciu. N-am niciun fel de probleme de acest tip, mi se pare ca sunt foarte multe lucruri spuse si sustinute care nu au suport in realitate in acest moment. Urgenta sta in ce s-a spus mai devreme. Daca cineva este condamnat pe un articol declarat de CCR neconstitutional, cine are dreptate? Nu este posibil sa se stea atatia ani in Parlament fara a se adopta modificarile la Codul Penal.

- Oameni care mor cu dreptatea in brate, atata timp cat o decizie a CCR spune despre articole ca nu sunt in regula. Deciziile CCR sunt obligatorii pentru toata luema.

Nu ati raspuns de ce nu a fost pe ordinea de zi. Avizul CSAT a fost pe buget.

- A mai fost ceva suplimentar pe ordinea de zi - HG de la Ministerul Transporturilor, astfel incat studentii sa poata circula gratuit pe CFR.

- Urgenta ne-a fost explicata de ministrul Justitiei.

In ce priveste abuzul in serviciu, decizia CCR este vorba despre interpretare.

Dragnea: Daca un articol din lege ramane la interpretare, este extrem de periculos. Legislatia trebuie sa fie foarte foarte clara.

- In mandatul trecut, aceste modificari nu s-au facut de frica.

- Tot auzind in ultimele zile despre atat de multe articole gasite neconstitutionale de Curte, (...) atat de multe decizii care au modificat aceste legi ridica semne de intrebare.

Admitand ca era de natura urgentei, de ce nu ati inclus in programul de guvernare?

- Programul de guvernare este obligatoriu sa il pui in practica, dar pe langa programul de guvernare vor aparea chestiuni suplimentare, pentru ca viata este complexa. Pana una alta, Guvernul are dreptul de a adopta ordonante si proiecte de legi.

Riscul sa fim sancitonati de CEDO exista dinainte de alegerile parlamentare. Va intreb din nou: de ce nu ati vorbit despre aceste masuri in campanie?

- Nu pot sa raspund de doua ori la aceeasi intrebare.

Ce ati vorbit cu dl ambasador al SUA? Au cazut prada manipularii si ambasadorii, Comisia Europeana, cancelarul Angela Merkel?

- Ce v-am spus dvs am spus si ambasadorului, am discutat si despre cele cateva zile petrecute in Washington si despre dorinta de a duce la alt nivel relatia cu SUA.

Luati in calcul avertismentele? Abrogati odonanta?

- Urmarim cu atentie tot ce spun acesti oficiali pe care ii respectam, dar i-am spus si dlui ambasador Klemm, nu cred ca intr-una dintre tarile respective se pune problema vreodata ca vreo decizie a CCR sa nu fie respectata. In tarile respective, nici macar nu exista incriminata in legea penala o asemenea fapta.

- Odata citit cu atentie textul OUG, acesti oficiali vor intelege ca nu este niciun atac asupra Justitiei.

Pozitia ambasadorului s-a schimbat?

- Nu stiu, nu l-am intrebat.

- Aceasta intalnire a fost solicitata de dl ambasador in urma cu doua saptamani.

Ramane neschimbata pozitia domniei sale la lupta anticoruptie?

- Il intrebati pe dumnealui.

Dle premier, ati lipsit de la o intalnire cu sase ambasadori. De ce nu ati participat?

- Si eu de dimineata m-am intalnit cu dl Klemm, ieri. La intalnirea cu ambasadorii, una informala, a fost prezent, din partea mea, dl ministru al Afacerilor Externe, eu nemaiputand sa fiu prezent.

- Am avut alt program impreuna cu colegii din Parlament, legat de ceea ce vom face zilele urmatoare, intra bugetul in dezbatere. Sunt lucruri normale si importante pentru un Guvern.

Dragnea: Initial, intalnirea fusese programata pentru joia trecuta, am transmis miercuri rugamintea sa o reprogramam.

Sase ambasadori si-au exprimat totusi o pozitie de ingrijorare.

Dragnea: Ne uitam cu foarte mare atentie si cu foarte multa preocupare, dar nu vreau sa pierdem din vedere fondul discutiei, de care am tot vorbit mai devreme - o hotarare a CCR.

Dle Grindeanu, veti renunta la OUG? Da sau nu? Ministrul Florin Jianu a demisionat spunand ca nu vrea sa mai fie partas la impostura si minciuna. Cum comentati? Veti face publice inregistrarile de la sedinta de guvern in care s-a adoptat OUG?

- Da, vom pune la dispozitie inregistrarile. Nicio problema.

- Legat de Florin Jianu: Ceea ce s-a intamplat de ieri incepand, cand au devenit publice numerele noastre de telefon... eu am salvat toate mesajele primite. Poate vreti si sms-urile primite de mine si de familia mea si de toti ministrii si de familiile tuturor ministrilor - lucruri unele argumentate, altele care n-au nicio legatura cu un comportament normal.

- Poate ca unii dintre colegii mei n-au rezistat la acest asalt si tot ce inseamna activitatea sa, a facut un pas in spate. Nu e simplu sa primesti injuraturi de familie si prieteni.

- O sa fac o propunere pentru interimat, pe ministrul Economiei, pe dl Petrescu.

- Am luat o hotarare acum doua zile in Guvern si mergem inainte. Nu renuntam (referitor la OUG pe Justitie - n.red.).

Ati vorbit despre o teama din Parlament, privind modificarile la Codul Penal. Teama de ce?

Dragnea: Asa, de vreme.

Ati anuntat o campanie de strangere de semnaturi. Vor semna pentru ce? Ca sustin modificarea Codului Penal?

- Nu, vor semna pentru ceea ce ne transmit, pentru ca actul de guvernare sa fie pus in practica. Pentru asta.

- Eu o sa cer si maine, si acum public, ca rapid sa invite la discutii pe toti reprezentantii sistemului de justitie.

- Din punctul meu de vedere, acea ordonanta poate sa fie modificata in Parlament, cu conditia ca decizia Curtii sa fie pusa in practica.

- Procesul meu nu se inchide, merge mai departe.

Despre denunt: Mai e sau nu valabil dosarul dvs?

Dragnea: Este.

De ce a fost nevoie de modificarea acelui articol prin care se exonereaza fiecare functionar public?

- Eu nu cred ca este normal ca in Romania fiecare functionar de pe acel lant birocratic de elaborare a unor acte normative sa fie luat la intrebari sau sa fie cercetat.

- Cred ca si in acest proces de elaborare este nevoie de oportunitate.

Mai multi judecatori au spus ca nu este nevoie de nicio modificare.

- Am vazut mai multi judecatori care au spus ca este nevoie.

Despre redeschiderea Dosarului Referendumului: este si imposibil de completat acum. Considerati ca nu sunteti condamnat, din acest punct de vedere?

- Nu pot sa fac afirmatia asta, o sa las tribunalul sa decida. Dar atata timp cat nu exista hotararea completa...

Veti revendica functia de prim-ministru?

- Nu, categoric nu. Nu are nicio legatura cu asta. Are legatura cu a utiliza toate caile de atac.

Considerati ca lupta impotriva coruptiei este un "bullshit", asa cum ati afirmat pentru o publicatie elvetiana?

- Nu am spus asa ceva.

Ati spus ca presedintele poate fi considerat autorul moral al protestelor. PSD ia in calcul suspendarea presedintelui?

- Nu mergem acolo. S-a ridicat foarte mult nivelul de discutie despre acest subiect, prin interventia presedintelui. Este obligatoriu ca noi si opinia publica sa aflam adevarul.

- Sunt intrebari care nu pot ramane fara raspuns. Au fost aseara violente destul de grave.

- Nu avem de gand sa il suspendam pe dl Iohannis. Vrem sa aducem pace in tara.

Ati luat in calcul sa mergeti sa vorbiti cu protestatarii?

- Nu.

Cine a avut responsabilitatea elaborarii actului normativ?

- N-am avut nicio discutie cu ministrul Justitiei de la instalarea lui in functie pana la elaborarea ordonantelor, despre aceste acte normative. Nici formala, nici informala. Ministrul Justitiei ne-a cerut ca, separat de alte ministere, sa aiba libertatea de a decide care sunt secretarii de stat de la Justitie, sa nu fie oameni politici.

- I-am spus ca o sa ma asigur ca nimeni din partid nu o sa incerce sa il influenteze.

- Imi pare rau ca dl Jianu a plecat din Guvern.

Judecatorii Curtii nu cer nicaieri ce scrie in OUG de modificare a Codului Penal?

- Nu discutati cu mine. Chiar n-am ce sa spun. N-am elaborat eu ordonanta.

- Bugetul era fundamental.

Dl Grindeanu, de ce ati mai cerut aviz de la CSM?

- N-am cerut asa ceva. Eu am cerut de la inceputul discutiei, de cand a aparut in spatiul public, ca Guvernul va da ordonanta pentru amnistie, pentru gratiere.

Dl Dragnea, ati spus asta sau nu? (in sala s-a pus inregistrarea lui Dragnea cu "bullshit", de la publicatia elvetiana - n.red.)

- Nu facem jocul cu pixelul albastru, nu stiu fiecare cum le-a montat acolo.

Sunteti favorizat de ordonante?

- Nu, nu ma consider. Si nu cred ca CCR a luat acea decizie pentru mine. Sunt mii de cazuri.

De ce si-a delegat responsabilitatile Florin Iordache?

Grindeanu: Pentru cateva ore, atat timp cat a fost prezent in sedinta, au venit anumite institutii ale statului si trebuia puse la dispozitie anumite documente. Pentru cateva ore si-a delegat.

Dl Iordache spunea ca si-a delegat atributiile pentru cateva zile.

- Toti ministrii isi vor delega atributiile cand vor fi discutii despre buget.

Dna Carmen Dan si-a delegat atributiile?

Dragnea: Auzisem pe surse ca (Iordache - n.red.) isi da demisia si mi-a spus ca, pentru ca de la DNA s-au solicitat documente, si-a delegat aceste atributii. Dna Dan nu avea de ce sa faca acest lucru.

Cuvintele in sine, din inregistrarea publicatiei elvetiene, le-ati rostit?

- O sa raspund alta data, chiar trebuie sa plec.

Va asteptati ca argumentele astea sa potoleasca strada?

- Nu am de unde sa stiu. Categoric nu avem de gand sa facem ceva impotriva ordonantelor. Guvernul nu a incalcat nimic. Nu face bine nimanui ca aceasta situatie sa persiste.

A aparut o informatie ca dvs si dl Grindeanu ati fi pusi sub acuzare de DNA. Aveti astfel de informatii?

- Nu, dar nu m-ar mira. Nu ar fi surpriza.

Dragnea: Putem adauga acolo si instigare la omor, daca da mai bine. N-am stabilit eu acel prag (de 200 de mii de lei - n.red.)

Au existat si demisii din partid, iar primarul din Iasi l-a criticat pe premier si pe dvs.

(niciun raspuns, Dragnea si Grindeanu se ridica)

V-ati gandit sa va dati demisia, dle Grindeanu?

- A fost exterm de important sa vorbim cu colegii mei din CEx. Sunt foarte multi oameni de buna credinta, dar sunt si grupuri violente.

Ce le raspundeti investitorilor?

(cei doi au parasit sala, conferinta s-a incheiat)

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#PSD ordonanta urgenta gratiere, #PSD sustinere ordonante justitie, #Dragnea declaratii ordonante, #PSD nu retrage ordonante , #PSD