Concluzia consultarilor dintre PNL si PSD: Nu ne mai atacam in public

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 17:16
895 citiri
Concluzia consultarilor dintre PNL si PSD: Nu ne mai atacam in public

Partidele din Opozitie au decis, luni, in urma consultarilor initiate de liderul PNL, Crin Antonescu, ca de acum incolo sa nu mai existe atacuri publice si contraziceri in declaratii.

"Am convenit ca in perioada urmatoare functionarea in Opozitie sa fie mult mai coerenta si sa avem puncte de vedere mult mai bine structurate. Am convenit sa ne intalnim la intalnirile pe care le-am stabilit in perioada urmatoare, sa luam decizii pe care sa le respectam si sa nu le combatem fiecare separat in declaratii publice.

In ceea ce priveste eventuale declaratii dintr-o parte sau alta, noi am afirmat dorinta PSD si decizia PSD sa nu facem astfel de declaratii si sa nu raspundem si am convingerea ca si ceilalti colegi, si PNL si PC, sa aiba aceeasi comportare", a declarat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Social democratul a mai spus ca presedintele PNL, Crin Antonescu i-a transmis la intalnirea reprezentantilor opozitiei ca nu a avut intalniri cu PD-L, ca nu este vorba despre "dragoste sau nostalgie" intre PNL si PDL si ca nu intentioneaza sa faca o alianta cu democrat-liberalii.

"Eu am pus intrebarile pe care le-am pus si public inainte, domnul Antonescu a spus ca nu e adevarat, ca nu a avut niciun fel de intalniri, ca nu e vorba de dragoste sau nostalgie intre PDL si PNL si ca nu intentioneaza sa faca o alianta cu PDL. Eu am luat act de declaratiile dumnealui si le cred", a spus Dragnea.

Liderul social democrat a criticat aspru faptul ca liderii din Coalitia de Guvernare nu au venit la acest dialog.

"Partidele din Opozitie s-au intalnit cu speranta ca vor fi prezenti la intalnire si cei de la Putere, ca sa aiba o discutie coerenta cu Opozitia. Prin faptul ca nu s-au prezentat se vede ca nimeni de la Putere nu doreste un moratoriu, iar toate declaratiile au fost niste minciuni, niste declaratii lipsite de substanta. De asemenea se vede ca Puterea nu este interesata de o functionare corecta a Parlamentului Romaniei", a declarat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Liderul social democrat a mai anuntat ca in cadrul intalnirii au decis sa isi mentina punctul de vedere ca Roberta Anastase trebuie sa plece de la conducerea Camerei Deputatilor: "Credem in continuare ca Roberta Anastase trebuie sa plece", a spus acesta.

Presedintele PC, Daniel Popa, a sustinut si el punctul de vedere exprimat de Liviu Dragnea, in legatura cu absenta celor de la Putere, spunand ca nu ii intereseaza soarta Romaniei.

"Incoerenta UDMR a facut in asa fel incat Guvernul Boc sa se numeasca Guvernul troc. Au anuntat initial ca o sa participe, dar probabil dupa ce le-a propus Emil Boc ca o sa mearga mai departe cu asumare nu au mai venit. Si cei de la minoritati au fost probabili constransi sa nu se prezinte", a precizat liderul Partidului Conservator.

Daniel Constantin a anuntat ca PC a propus ca partidele politice din Romania sa elaboreze un plan national de dezvoltare, agreat de cat mai multe partide politice, care sa propuna un set de principii, directii principale de finantare.

"Acesta sa fie o alternativa la legea bugetului propusa de guvernare. Ne dorim, de asemenea, sa deblocam situatia si sa acceleram adoptarea proiectelor de lege urgente", a mai spus acesta.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...