Dancila si Toader au lansat planul de atac asupra Uniunii Europene. Cu ce pret?

Autor: Emilian Isaila
Joi, 22 Martie 2018, ora 11:10
21855 citiri
Dancila si Toader au lansat planul de atac asupra Uniunii Europene. Cu ce pret?

E cea mai proasta strategie sa pornesti o campanie politica impotriva Uniunii Europene intr-o tara in care sustinerea pentru aceasta organizatie e de aproape 60%.

Dar, pe de alta parte, cand a fost ultima data cand Liviu Dragnea a aplicat o strategie politica buna?

Toate actiunile sale sunt orientate nu numai impotriva Opozitiei, dar si impotriva PSD, a propriilor alegatori si a propriilor interese, incepand cu operatiunile politice prin care a demis doi prim-ministri numiti de catre el si terminand cu "prabusirea" Congresului PSD pentru a stopa candidatura Ecaterinei Andronescu pentru pozitia de presedinte executiv, pozitie pe care a tinut sa i-o ofere doamnei Dancila, supusul sau premier.

O scrisoare gasita

Dancila impreuna cu un alt umil "angajat" al Guvernului, e vorba de Tudorel Toader, au preluat "o scrisorica" de la Antena 3, citita de domnul Gadea si, hop, cu ea "la Razboiu'", cum ar descrie I.L. Caragiale "situatiunea".

Scrisoarea e o interogare tehnica trimisa de reprezentantii Comisiei Europene care se ocupau, la vremea respectiva, de raportul MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare), oamenii de la comisie verificau si incercau sa coopereze, asa cum spune si numele sistemului, dar n-aveau cu cine.

Doamna Dancila, cea care citeste de pe foaie, si domnul Tudorel Toader, cel care citeste topuri de foi, au decis sa-i ceara socoteala domnului Jean-Claude Juncker, seful Comisiei Europene, pentru ca Bruxelles-ul si-a permis sa se "intereseze" de procesele de coruptie la nivel inalt, aflate pe rolurile instantelor.

Ce mai conteaza ca intrebarile din scrisoare erau adresate, in baza principiului cooperarii, Ministerului de Justitie, nu judecatorilor implicati in cauzele respective? Ce mai conteaza ca documentul nu era public, tocmai pentru a nu influenta in niciun fel mersul Justitiei?

Una peste alta, atat Dancila, cat si Toader nu sunt decat niste executanti ai ordinelor venite de la Liviu Dragnea, care a pornit razboiul cu institutiile europene.

Aceasta strategie de rupere a puntilor cu Uniunea nu este altceva decat o noua incercare de santaj pentru a-si rezolva problemele din justitie cu riscul de a indeparta Romania de Uniunea Europeana.

Dar acest proces e atat de nepopular incat il mascheaza prin declararea dorintei explicite ca Romania sa treaca la moneda euro, de fapt, o alta strategie prin care se cauta un tap ispasitor pentru a justifica esecul guvernarii PSD.

Europa, noul tap ispasitor al guvernarii PSD

Institutiile europene par a fi cele mai potrivite pentru a fi facute vinovate de incapacitatea Executivului PSD de a conduce tara, iar tema cu aderarea la zona euro e o capcana in care Liviu Dragnea vrea sa-l impinga si pe Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Deja vremurile grele au venit pentru PSD, un partid care a pierdut peste 15% din sustinerea electoratului in cele 15 luni de guvernare. Singura solutie care i-a ramas lui Liviu Dragnea e sa gaseasca tapi ispasitori.

Dar are o mare problema, presedintele PSD nu e un lider credibil. Faptul ca e condamnat penal, ca este implicat in cazuri de coruptie, faptul ca e contestat de fostii sai parteneri politici si ca nu reuseste sa reunifice partidul sunt semne ca strategiile sale nu au prea multe sanse de reusita, dar asta nu-l va opri sa incerce.

Din pacate, aceasta pozitionare PSD anti-Uniunea Europeana e una impotriva propriului electorat. Multi primari social-democrati depind de finantarile venite de la UE, iar in noile conditii create de "revolutia fiscala", atragerea fondurilor europene a devenit o problema de viata si de moarte pentru supravietuirea retelei de primari PSD, in conditiile in care banii de investitii s-au evaporat in salarii.

Faptul ca liderul social-democrat e dispus sa mineze interesele partidului doar pentru a reusi sa-si impuna agenda personala prin care vrea sa-si invinga "inamicii" din serviciile de informatii, din magistratura, din Parlamentul Romaniei, din Parlamentul European, din presa arata ca viziunea sa politica e definita de un singur cuvant - "supravietuire". Dar cu ce pret?

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...