Ziare.com

De ce au respins judecatorii cererea lui Dragnea, care a contestat alegerea Vioricai Dancila la sefia PSD

de Ionel Stoica
Luni, 19 August 2019, ora 14:54

   

De ce au respins judecatorii cererea lui Dragnea, care a contestat alegerea Vioricai Dancila la sefia PSD
Procurorii nu au cerut la Tribunalul Bucuresti dizolvarea PSD Teleorman, iar in acest context judecatorii nu au avut un temei pentru a pune in discutie participarea la congresul PSD a unei organizatii de partid care continua sa existe si nu este supusa vreunei proceduri de desfiintare/dizolvare.

Acesta este motivul pentru care Tribunalul Bucuresti a respins pe 9 august solicitarea lui Liviu Dragnea de a invalida alegerile din congresul partidului. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata cu apel.

Instanta a incuviintat, astfel, modificarile de statut ale formatiunii politice facute la ultimul congres din 29 iunie.

Ce contesta Dragnea

Practic, Dragnea contesta modificarile facute la Statutul PSD si alegerea in functiile de conducere a partidului a presedintelui Viorica Dancila, a presedintelui-executiv Orlando Teodorovici si a secretarului general Mihai Fifor.

Fostul lider PSD sustinea, in cererea de interventie adresata Tribunalului Bucuresti, ca, avand in vedere ca cele doua angajate de la Directia Copilului care au lucrat in realitate la PSD Teleorman au comis fapte de frauda, activitatea organizatiei judetene a fost ilicita in perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, chiar la dizolvarea acesteia.

Este vorba despre cele doua secretare PSD care erau angajate fictiv la Directia Copilului Teleorman.

Asta in contextul in care reprezentantii PSD Teleorman au votat la congresul PSD din 29 iunie.

Citeste si: Tribunalul respinge cererea lui Liviu Dragnea, care contesta noua conducere PSD

"Punctul de vedere exprimat de intervenient, cu privire la necesitatea demararii unor proceduri, fie de catre PSD, fie de catre Ministerul Public, pentru desfiintarea/ dizolvarea acestui organism reprezinta aspecte care exced controlului de legalitate in prezenta procedura, cata vreme astfel de demersuri nu au fost declansate pana in prezent de catre Ministerul Public, singurul titular al unui asemenea demers, conform art. 26 alin. 1 din Legea 14/2003," motiveaza Tribunalul Bucuresti.

Articolul 26, alineatul 1, din Legea 14/2003 partidelor politice stabileste ca: "In cazul in care modificarile nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau daca instanta a respins cererea de incuviintare a modificarii statutului, iar partidul politic in cauza actioneaza in baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii partidului politic si radierea acestuia din Registrul partidelor politice."

Instanta a explicat ca Liviu Dragnea chiar ar fi solicitat Tribunalului Bucuresti sa se faca verificari de catre Biroul de Informare si Relatii Publice al instantei, daca procurorii au cerut dizolvarea PSD Teleorman sau PSD, dar nu a fost gasit un astfel de proces deschis pe rolul instantei.

"Or, in lipsa unor demersuri judiciare, care sa puna in discutie existenta organizatiei judetene PSD Teleorman sau dizolvarea partidului, in prezenta cauza tribunalul nu are un temei pentru a pune in discutie participarea la congres a unei organizatii de partid care continua sa existe si nu este supusa vreunei proceduri de desfiintare/dizolvare si care beneficiaza, asadar de deplinatatea drepturilor sale in cadrul partidului", explica Tribunalul Bucuresti.

Pe de alta parte, instanta a constatat ca modificarile Statutului PSD, precum si alegerile pentru functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar general al PSD, astfel cum au fost adoptate in cadrul Congresului Extraordinar al PSD din data de 29 iunie 2019, indeplinesc conditiile din Legea partidelor politice nr. 14/2003.

"Din analiza inscrisurilor aflate la dosar, tribunalul constata ca modalitatea in care a fost convocat Congresul Extraordinar al PSD este legala si statutara, forul suprem de conducere al partidului, conform art. 116 din Statutul PSD, fiind in masura la data de 29 iunie 2019, conform art. 117 din Statutul PSD (prezenta a cel putin 2/3 din numarul delegatilor cu drept de vot) sa discute, sa voteze si sa adopte modificarile de statut propuse, precum si sa-si aleaga reprezentantii in functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar general", conchide Tribunalul Bucuresti.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8407 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Draknea este un puscarias lipsit de drepturi civice.Si cu asta basta

De ce au respins judecatorii cererea lui Dragnea nu ma intereseaza deloc.
Puscariasii in puscarie, acolo este locul pzdistilor mafioti.

 

BELINOSU vorbeste in somn :

De ma voi scula, pre multzi o sa popesc si eu.
Ai sa dai sama, Duamna !

In temnitza cu capace,
Unde toti smecherii zace.
Smecherii din tot raionu
Si din Grand, Pantelimonu.
Saoleu ce rau i-aice !

 

subiect neinteresant ! subiect lipsit de interes !

peste Dragnea vin procese grele , nu jucarie !
Dragnea a distrtus institutiile statului premeditat in interes pur personal ! vin procese grele pe capul lui Dragnea si peste toti complicii lui !

 

Ba chiar interesant!

Eu gandesc ca a devenit foarte interesant faptul ca Dragnea pretinde ca activitatea PSD Teleorman a fost ilegala si ca ar trebui sa fi fost deja desfiintata!!!

Dragnea pretinde ..........

el pretinde pentru ca a ajuns in puscarie !
cat timp a fost liber , activitatea psd Teleorman nu a fost ilegala ?
acum e ilegala pentru ca el este in puscarie !
baliverne ! subiect fals inventat de psd-isti ca sa traga de timp !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor