Pactul pe care PSD i-l propune Romaniei. Si lui Iohannis

Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 07:41
12010 citiri
Pactul pe care PSD i-l propune Romaniei. Si lui Iohannis

Istoricii spun ca acesti 100 de ani de Romanie mare, intre granitele pe care le stim astazi, sunt o reusita nemaipomenita in regiune.

Ne-am descurcat bine sa ramanem impreuna si sa ne recompunem din cenusa neagra a comunismului.

Pana acum, cand prim-ministrul lui Liviu Dragnea - nu, nu e Viorica Dancila - ne anunta ca, de secolul ei, Romania ar trebui sa reabiliteze PSD-ul lui Iliescu, Nastase si Dragnea.

Darius Valcov, in acte consilierul Vioricai Dancila, in fapte artizanul multor ispravi guvernamentale, condamnat (in prima instanta) la opt ani de inchisoare pentru coruptie, anunta o Romanie noua, in care pacatele in fata legii sa fie gratiate.

Dupa 100 de ani in care Romania a facut fata dictaturii, in diversele ei trupuri - regala, legionara, comunista -, dupa un secol in care tara si-a trimis copiii la scoala, a ridicat spitale, si-a scos la iveala chipul ciuntit de manuale confiscate politic, dupa morti neingropati, din iadul temnitelor comuniste, dupa ce Mircea Vulcanescu a murit pentru ca trupul lui pus stavila sa poata salva un tanar - o Romanie care va sa fie - dupa ce Monica Lovinescu si-a plans mama, veghindu-i chipul in memorie, pentru ca au omorat-o si au ingropat-o fara fiica ei care sa ii petreaca drumul, pentru ca noi sa avem, prin vocea ei la Europa Libera, o tara in amintire, dupa toate astea si dupa alti Ioanizi care au iubit Romania ca pe o tara adevarata, istoria e iarasi uzurpata.

Liviu Dragnea, ca orice lider pretorian sau poate serialele turcesti cu sultani l-au convins, si-a luat scrib. Cineva care sa ii rescrie biografia nu este insa suficient, Liviu Dragnea are nevoie de o cu totul alta tara. O tara in care si el, si Darius Valcov sa fie nu numai nevinovati, dar chiar si merituosi rezistenti in lupta cu tara paralela.

Or, daca ei sunt nevinovati, atunci Maniu, Vulcanescu, Ion Ioanid, Monica Lovinescu, chiar si Anita Nandris-Cudla, bucovineanca a carei unica rugaciune catre cerul confiscat de rusi a fost sa isi mai vada o data tara, sunt vinovati.

Politica este, desigur, pragmatica. Si Valcov, si Dragnea au perspectiva unei inchisori in fata, daca decizia primei instante va fi mentinuta. Si Valcov, si Dragnea au datorii de platit si promisiuni de onorat, iar in lumea lor, o datorie neonorata nu inseamna doar un unfriend pe Facebook.

Frica este omeneasca, la fel si speranta. Si Valcov, si Dragnea sunt speriati si spera ca, luptand pana la capat, se vor salva.

Reusita celor doi depinde, insa, de moartea Romaniei asa cum a reusit ea sa se prezerve, ascunsa in cerdacul Elisabetei Rizea, in cartea lui Dinu Pillat si in lectiile de filosofie autentica tinute de Alexandru Dragomir pentru mai tinerii prieteni, si pe care Monica Lovinescu a ingrijit-o in suferinta, ca si cum si-ar fi ingrijit mama.

Asta e darul pe care Darius Valcov vrea sa il puna pe masa aniversara a Romaniei, al carei Centenar a fost compromis in mandatul la Cultura al ministrului Ivascu.

(Miercuri, prim-ministrul Viorica Dancila a mers la Cotroceni, sa vorbeasca cu presedintele Klaus Iohannis, iar pe agenda discutiilor se afla tocmai tema amnistiei si gratierii. Sa fie acesta un pact rezonabil pentru presedinte?

Joi, urmeaza o noua sedinta de guvern ramasa pana acum misterioasa, pentru ca nimic nu e trecut pe Ordinea de zi)

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...