Descentralizare fara porturi si cinematografe. De ce s-a razgandit Liviu Dragnea (Video)

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 19:12
3014 citiri
Descentralizare fara porturi si cinematografe. De ce s-a razgandit Liviu Dragnea (Video)
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, la o dezbatere privind proiectul de descentralizare asupra caruia Guvernul isi va angaja raspunderea, ca exista in mod real posibilitatea ca porturile sa nu mai fie transferate catre autoritatile locale, din motive pur juridice. La fel s-ar putea intampla si cu cinematografele.

"Vom decide azi, maine, dupa lungi discutii, cu grupurile parlamentare, cu Ministerul Transporturilor. Exista in mod real posibilitatea ca porturile sa nu mai fie transferate, din motive pur juridice", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

El a aratat ca, in acest moment, porturile, terenurile, danele pe care se afla porturile se afla in domeniul public al statului, iar instalatiile portuare in patrimoniul a doua societati comerciale - APDF si APDM Giurgiu.

"Probabil ca nu vom include in aceasta lege acest transfer. Ar fi vorba de divizarea acestor societati comerciale", a spus Dragnea.

Dragnea si Iohannis au stabilit ce institutii vor fi descentralizate

El a aratat ca prima intentie a fost de a transfera proprietatea terenurilor in domeniul public al consiliilor locale.

"Din acest motiv, o sa decidem daca mai facem acest transfer sau avem aceasta abordare ulterioara", a spus Dragnea.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, la finalul unei sedinte cu ministrii liberali, ca este posibil ca porturile dunarene sa ramana in administrarea Ministerului Transporturilor, in urma procesului de descentralizare, precizand ca este vorba de angajamente europene.

"Sunt probleme legate de administratia porturilor dunarene si am discutat in detaliu cu ministrul Transporturilor, cu doamna Ramona Manescu. Sunt probleme privitoare la anumite constrangeri. Pentru ca aici exista niste intelegeri europene, niste angajamente in curs de dezvoltare si de aceste lucruri se va tine cont in forma finala a descentralizarii", a sustinut presedintele PNL.

"S-ar putea sa nu mai transferam salile de cinema, pentru ca nu prea mai avem ce"

Potrivit lui Liviu Dragnea, nici salile de cinema nu vor mai trece in administratia autoritatilor locale.

"S-ar putea, in final, sa avem o veste buna: nu mai transferam salile de cinema, pentru ca nu prea mai avem ce. Daca e sa discutam serios, am descoperit cu groaza situatia reala din sistem. Majoritatea salilor de cinematograf sunt inchiriate pentru gogoserii, cofetarii, activitati care nu au legatura cu cinematografia", a spus Dragnea.

Vicepremierul a spus ca multe din imobilele in care functionau salile de cinema fac acum subiectul mai multor procese. Dragnea a explicat ca multe dintre firmele care au inchiriat aceste sali pentru a desfasura alte activitati se judeca acum in instanta cu RADEF pentru a-si recupera investitiile facute.

"RADEF nu a platit, bineinteles, si sunt in instanta. Deja au castigat in prima instanta. Probabil aceste sali vor fi pierdute, ieri am avut ultima discutie pe marginea evidentei reale a acestor active si am constatat situatia in care se afla Romania", a mai spus Dragnea.

Citește și:
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunțat luni, 26 septembrie, că premierul Nicolae Ciucă este, în prezent, principala opţiune a partidului pentru alegerile prezidențiale din...
Comentarii