Dragnea a fost asteptat la Inalta Curte de sustinatori adusi de Codrin Stefanescu: Nu stiu cine sunt. Nu stiu cine i-a chemat

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 17:46
7092 citiri
Dragnea a fost asteptat la Inalta Curte de sustinatori adusi de Codrin Stefanescu: Nu stiu cine sunt. Nu stiu cine i-a chemat

Liviu Dragnea a iesit, marti dupa-amiaza, dupa aproximativ patru ore, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a reluat de la zero procesul in care liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie si de fosti angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Dragnea a fost asteptat de mai multe persoane aduse de catre Codrin Stefanescu (secretarul general adjunct al PSD) si si-a facut cu greu loc printre jurnalisti, care l-au insotit si asaltat cu intrebari de la iesirea din sediul ICCJ si pana la masina.

Aceasta dupa ce la sosire a fost asteptat de un grup de contestatari care agitau o pereche de catuse.

Vizibil iritat, presedintele PSD a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.

La un moment dat, intrebat despre prezenta sustinatorilor sai la ICCJ, el a exclamat: "Nu stiu cine sunt (...) Eu am stat in instanta. Nu stiu cine i-a chemat nici pe cei de acum, nici pe cei de dimineata (...) Nu pot sa plec din cauza dumneavoastra".

Ulterior, Codrin Stefanescu a adus lamuriri despre prezenta sa si a celorlalte persoane la sediul ICCJ, sustinand ca sunt "colegi vechi din PSD".

"Sunt pesedisti vechi, unii sunt eroi ai revolutiei (...) Am aflat de la televizor despre acest proces, am aflat ca aici este vechea echipa de manifestanti de profesie si, la partid fiind, am luat caiva colegi si am venit aici. Suntem alaturi de Liviu Dragnea", a spus Codrin Stefanescu.

Dragnea a ajuns la sediul instantei supreme in jurul orei 13:00 si a fost asteptat la intrarea in cladire de aproximativ zece persoane care au scandat impotriva acestuia si au strigat "La puscarie cu tine!".

Liviu Dragnea nu a facut nicio declaratie, cerandu-le jurnalistilor care l-au asaltat sa ii faca loc sa intre in cladire. Odata ajuns pe holul ICCJ, presedintele PSD s-a intalnit cu fosta sa sotie, Bombonica Prodana.

Decizia reluarii procesului in care este judecat liderul PSD a fost luata in 5 septembrie, in conditiile in care judecatoarea Anamaria Dascalu se va pensiona si nu va mai face parte din completul caruia i-a fost repartizat acest dosar, fiind inlocuita de Constantin Epure. Astfel, a fost invocata o decizie a CEDO, fiind pusa in discutie din oficiu reluarea procesului.

In acest dosar, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, fiind acuzat alaturi de fosta sa sotie si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...