Dragnea a prezentat propunerile de modificare a Statutului PSD

Joi, 04 Februarie 2010, ora 15:24
1101 citiri
Dragnea a prezentat propunerile de modificare a Statutului PSD
Foto: Antena 3

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a prezentat in cadrul Consiliului National al partidului, principalele propuneri de modificare a Statutului PSD, printre care schimbarea modului de alegere a echipei de conducere, infiintarea functiei de prim-vicepresedinte, largirea atributiilor CEx.

Una dintre propunerile de modificare a Statutului PSD, expusa de Dragnea, se refera la schimbarea modului de alegere a echipei de conducere nationala. "Se propune ca, in Congres, sa se vina cu un candidat la functia de presedinte plus o echipa completa a Biroului Permanent National si un program politic. Este propunerea care trebuie analizata cu maxima atentie", a subliniat liderul PSD.

Alte propuneri prezentate de secretarul general al PSD vizeaza posibilitatea convocarii congreselor extraordinare de catre Comitetul Executiv sau de Consiliul National, completarea atributiilor Congresului extraordinar, care sa poata decide privind revocarea, alegerea sau completarea unor locuri vacante in structurile de conducere.

De asemenea, alte initiative vizeaza infiintarea functiei de prim-vicepresedinte sau presedinte executiv, coordonarea de catre un vicepresedinte a activitatii politice din diaspora, crearea unei sectiuni distincte in cadrul Statutului pentru organizatia PSD Bucuresti si clarificarea functionarii acesteia, in conditiile in care este o filiala mare.

"Au aparut propuneri de clarificare a atributelor presedintelui, pim-vicepresedintelui, vicepresedintilor, a intregii structuri de conducere. Au inceput sa apara din ce in ce mai multe propuneri privind sporirea atributelor Comitetului Executiv National, fiind vorba de posibilitatea de a adopta decizii mai rapide, pentru ca CEx este o structura ce poate fi convocata mai repede decat un Consiliu National", a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, o alta propunere de modificare a Statutului vizeaza repararea "unei nedreptati" prin numirea parlamentarilor ca membri de drept ai Consiliului National, "ca si presedintii de consilii judetene".

In acelasi timp, unii social-democrati au propus ca Comisia nationala de integritate morala sa fie aleasa de Consiliul National sau de CEx, si sa aiba doar 11 membri, "numai juristi cu probitate morala de necontestat", a mai spus secretarul general al PSD.

In plus, s-a propus ca presedintele organizatiei de seniori sa devina membru al BPN, s-a propus infiintarea infiintarea unor forumuri, ligi, asociatii social-democrate.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Liviu Dragnea Consiliu PSD, #statut PSD, #consiliu national PSD , #PSD