Dragnea acuza fraude PDL si pesedisti cumparati - USL ameninta cu demisii in bloc

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 12:05
4198 citiri
Dragnea acuza fraude PDL si pesedisti cumparati - USL ameninta cu demisii in bloc
Foto:Financiarul

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a acuzat din nou PDL ca a fraudat voturile la alegerile din 2009, afirmand chiar ca, in acest scop, au fost cumparati reprezentantii PSD din sectiile de votare.

Dragnea a mai spus si ca USL se va opune comasarii alegerilor, chiar prin demisiile tuturor membrilor sai din Parlament, si crede ca votul obligatoriu ar fi o solutie pentru alegerile din 2012.

Pesedisti cumparati

"In ceea ce priveste reprezentantii USL afara (in afara tarii, n.r.), in nicio sectie din diaspora nu se va mai intampla ce s-a intamplat in 2009. Acolo cea mai mare parte dintre ei au fost cumparati si au fost complici la ceea ce s-a intamplat. Reprezentantii PSD-ului, ca sa nu mai vorbesc de alt partid. Au fost cumparati", a afirmat el la Antena 3 duminica.

Dragnea a avertizat ca acest lucru nu se va mai intampla. "Nici in noaptea alegerilor, nici inainte de noaptea alegerilor, nici cu o luna inainte si nici cu un an inainte de alegeri n-o sa dormim. Am dormit o data si nu mai e cazul. Cand o sa fim batrani amandoi, la o cafea sau la un suc o sa va povestesc toata istoria neromantata - dar toata, fara niciun fel de pata sau umbra - a ceea ce s-a intamplat inainte si in timpul alegerilor prezidentiale. Si putin dupa, in noaptea aia. O sa va intereseze!", a sustinut Dragnea.

Demisii din Parlament?

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, crede ca, daca PDL decide comasarea alegerilor si adoptarea legii votului prin corespondenta, Opozitia ar trebui sa recurga la masuri "extreme" precum demisii din functii si boicotarea alegerilor.

"Noi nu vom sta indiferenti. Pentru ca nu putem sta indiferenti daca ei vor sa comaseze alegerile fara nici un fel de motivatie - si a spus-o Traian Basescu azi ca n-au niciun fel de motivatie si n-au argumentatie - si nu putem sa stam indiferenti daca se adopta votul prin corespondenta.

Incepem sa ne gandim serios daca nu discutam de demisii din toate functiile si inclusiv de boicotarea alegerilor pentru ca pana la urma, Europa asta se gandeste, nu se mai gandeste la noi... Lumea in general, lumea civilizata si democratica trebuie sa inteleaga totusi ca aici in Romania incepem sa discutam in gluma de democratie si despre reguli democratice", a declarat Dragnea, duminica, la Antena 3.

Intrebat daca se refera explicit la demisii din Parlament, liderul PSD a confirmat. "Eu personal am spus-o si la Comitetul Executiv, o spun in continuare si o spun pentru prima oara cu gura plina. Adica nu putem sa stam la nesfarsit sa ne plangem ca Puterea mai exercita un abuz si noi dam din umeri ca n-avem ce sa facem. Avem ce sa facem! Deci pana la urma incepem sa ne gandim la ultima categorie de actiuni: actiuni extreme", a completat el.

Dragnea spune ca USL inca mai spera ca UDMR va inceta sa fie complice la abuzuri. "Inca mai speram ca UDMR intelege ca nu poate sa ramana complice la din ce in ce mai multe abuzuri. Cred ca exista o limita a numarului de abuzuri la care UDMR in mod voluntar sau involuntar - din moment ce sustine anumite lucruri, este voluntar - poate sa fie partasa sau complice", a aratat secretarul general al PSD.

Cat despre votul prin corespondenta, Dragnea a reiterat ca "n-are decat o singura motivatie, si anume sa poata sa fraudeze alegerile cu camionul". "Noi dorim ca romanii din diaspora sa voteze cat mai multi, iar MAE nu sa le faca lege pentru vot prin corespondenta, ci sa le faca o infrastructura serioasa ca sa voteze cat mai usor. Dar noi vrem sa se numere votul pe care-l exercita ei, nu ei sa trimita ceva si sa se numere altceva de catre Baconschi", a conchis Liviu Dragnea.

Solutia - votul obligatoriu

Liviu Dragnea spune ca social-democratii vor ca alegatorii sa fie obligati prin lege sa sa prezinte la vot, insa sa aiba posibilitatea de a nu vota, daca asta vor, pentru a elimina riscul ca voturile celor absenti sa fie fraudate.

"Oamenii nu trebuie sa spuna - putem sa mergem oricati la vot ca tot astia ies. Nu. Noi vrem ca oamenii sa vina cat mai multi la vot. Noi nu vrem ca votul sa devina obligatoriu, dar o sa incercam, daca o sa putem, sa modificam legislatia pentru ca prezenta sa fie obligatorie. Sau macar sa incercam sa o stimulam cat mai mult. Nu vot obligatoriu, prezenta obligatorie.

Deci ma intereseaza ca dumneata sa vii la vot. Acolo poti sa votezi, poti sa nu votezi, dar sa fii prezent acolo pentru ca e pana la urma un exercitiu democratic", a spus Dragnea, la Antena 3, duminica.

"Trebuie sa intelegem ca acum este o situatie atipica. Deci 60 la suta dintre romani vor sa scape de actuala putere. Pentru asta trebuie sa venim la vot, trebuie sa fim atenti, trebuie sa nu mai acceptam kilogramul de ulei si puiul sau pestele lui Pinalti sau al lui Culita Tarata. Pentru ca uleiul, puiul si pestele reprezinta, sa zicem, un milion de lei care sunt luati tot de la cel care ii primeste. Pentru ca cel de la putere ii ia din buzunar 100 de milioane patru ani si-i da un milion acum ca sa poata sa mai ia inca 100 de milioane in urmatorii patru ani", a mai sustinut el.

#Dragnea fraudare alegeri, #comasare alegeri demisii USL, #cumparare PSD diaspora , #PSD