Dragnea, aparat de colegi: "Toti politicienii isi folosesc influenta"

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 15:48
2986 citiri
Dragnea, aparat de colegi: "Toti politicienii isi folosesc influenta"

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, pus sub invinuire in dosarul referendumului, e aparat de colegii sai, care considera ca acesta n-a facut nimic rau.

"Sunt ingrijorat de faptul ca niste oameni, fara sa existe probe impotriva lor, sunt chemati pentru o acuzatie foarte grava.

Toti politicienii isi folosesc influenta pentru a-i determina pe cetateni sa voteze. E vreun politician care sa zica 'nu veniti la vot'?", a spus presedintele Comisiei Juridice, Toni Grebla de la PSD, pentru Ziare.com.

Colegul sau din PSD, deputatul Florin Iordache, e si el de parere ca DNA si-a depasit atributiile.

"Nu stiu care sunt invinuirile, pentru ce anume? Daca incalca o lege, eram de acord, dar a chemat lumea la vot, e o optiune legala.

Parchetul trebuie sa urmareasca respectarea legii, in acest moment Parchetul isi depaseste atributiile legale", ne-a declarat vicepresedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor.

Intrebati daca sunt de parere ca dosarul lui Dragnea ar trebui oprit daca se schimba procurorii-sefi la DNA si Parchet, ambii s-au ferit sa vada o asemenea varianta.

"Ar fi foarte grav ca aceste dosare dispar, s-ar demonstra o presiune politica", a spus Iordache.

La randul sau, Grebla a afirmat ca spera "ca cei care au anchetat cazurile sa fi avut probe suficiente sa finalizeze intr-un fel sau altul dosarele".

Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde a spus si el ca "personal, nu crede ca Dragnea e vinovat".

Dragnea, la DNA

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este urmarit penal de procurorii DNA. Pesedistul este acuzat ca si-a folosit influenta pentru a convinge mai multi primari din judeteul Teleorman sa puna pe listele de la referendum persoane fictive.

Dragnea a fost citat joi la DNA, pentru a-i fi adus acuzatiile de folosire de influenta pentru obtinerea de foloase, conform Digi 24.

Liderul PSD Liviu Dragnea a ajuns, joi dimineata, la sediul DNA, unde a fost audiat in dosarul referendumului.

Liviu Dragnea, audiat la DNA in dosarul referendumului

Dupa ce a iesit de la audierile de la Directia Nationala Anticoruptie, cu putin timp inaintea orei 11:00, coordonatorul PSD la referendumul din 29 iulie a tinut sa le transmita un mesaj si colegilor sai: "sa nu se sperie, sunt viu si nevatamat si vom merge inainte".

"In esenta, principala invinuire este ca m-am asociat cu mii si zeci de mii de oameni pentru a asigura o prezenta de 50% plus unu la refrendum", le-a spus pesedistul jurnalistilor explicand ca, "in limbaj mai simplu", "eu sunt invinuit pentru ca impreuna cu milioane de romani am venit sa votam la refrendum",

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Dragnea invinuire influenta, #Dragnea aparat colegi , #PSD
Comentarii
Poza adsal
adsal
rank 5
Parca colegii lui Dragnea nu sunt la fel ca el...
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
"Toti politicienii isi folosesc influenta"