Dragnea calca pe urmele lui Ponta? "Trebuie sa ma gandesc serios daca mai garantez pentru cineva"

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 20:14
3906 citiri
Dragnea calca pe urmele lui Ponta? "Trebuie sa ma gandesc serios daca mai garantez pentru cineva"
Foto: Arhiva Ziare.com

Coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, dupa sedinta in care social-democratii au decis ca Rovana Plumb sa ramana presedinte interimar, ca se gandeste serios la ce vrea sa faca in continuare, fiind posibil inclusiv sa se retraga din conducerea partidului.

Intrebat daca o sprijina pe Rovana Plumb la Comitetul Executiv de saptamana viitoare, care urmeaza sa valideze interimatul acesteia la sefia PSD, Dragnea a spus ca nu stie daca mai poate garanta pentru cineva.

"Trebuie sa ma gandesc serios daca mai garantez pentru cineva la conducerea partidului si trebuie sa ma gandesc zilele astea - pentru ca am avut nenumarate discutii cu enorm de multi colegi din tara - sa ma hotarasc ce vreau sa fac eu in ceea ce priveste conducerea partidului - indiferent de ce va decide Comitetul Executiv in privinta unei conduceri interimare, care, daca vorbim serios, nu e o conducere foarte grea - cum reusim sa pastram guvernarea, cum reusim sa pastram o oferta politica", a declarat Dragnea.

Rovana Plumb ramane interimar la PSD: Va multumesc pentru incredere! Este o onoare

Jurnalistii i-au spus social-democratului ca nu inteleg exact la ce se refera, daca o sustine sau nu pe Rovana Plumb, daca se gandeste sa candideze chiar el la sefia interimara a PSD sau daca ia in calcul sa se retraga din functia pe care o detine, asa cum a facut si Victor Ponta.

"O sa ma gandesc la cele trei posibilitati, o sa vad care e cea mai buna varianta pentru partid. Este important ca partidul sa ramana stabil, ca cel sau cea care conduce partidul pana la Congres sa poata sa redea increderea", a precizat Livia Dragnea.

Cand ar putea fi organizat Congresul

Acesta a mentionat ca, in momentul de fata, conducerea PSD ia in calcul doua variante: organizarea unui Congres in toamna sau dupa alegerile parlamentare din 2016, adica pe la inceputul anului 2017.

"Aceste doua variante vor fi discutate miercuri la Comitetul Executiv, cand se va gestiona si cine va asigura conducerea interimara pana la Congres", a spus Liviu Dragnea.

In ceea ce priveste faptul ca are unele retineri cu privire la Rovana Plumb, Dragnea a precizat ca spera ca "PSD a ramas un partid viu, in care ai dreptul la opinie, poti sa spui ce gandesti".

Social-democratii au iesit, miercuri seara, din sedinta Biroului Permanent National al PSD, cu o decizie luata in unanimitate, si anume ca Rovana Plumb sa ramana la sefia interimara a partidului.

Social-democratii au decis, Plumb ramane interimar. Iliescu: Mai feminizam si noi conducerea PSD

Biroul Permanent National al PSD s-a reunit miercuri, incepand cu ora 15:00, pentru a transa situatia tensionata din interiorul partidului, in contextul in care Victor Ponta a demisionat duminica din fruntea formatiunii si a tulburat apele printre colegi.

Partidul este practic impartit in doua tabere. Coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea a contestat legitimitatea Rovanei Plumb la conducerea partidului, precizand ca nu exista in statut functia de presedinte interimar.

In schimb, presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, alaturi de alti social-democrati cum ar fi Gabriela Firea si Mihai Sturzu, a sustinut ca actuala conducere a PSD este una colectiva, legitima, nefiind nevoie de un Congres in perioada urmatoare, dupa cum a cerut Dragnea.

Colegii il contrazic pe Dragnea: Nu e nevoie de Congres acum, conducerea PSD e legitima

Ulterior, Dragnea a spus ca lucrurile "s-au lamurit in coalitie", dupa sedinta de la sediul social-democratilor de luni dupa-amiaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Dragnea Plumb, #Liviu Dragnea retragere, #Liviu Dragnea interimat PSD , #PSD