Dragnea: Colegii vor ca Ponta sa candideze la prezidentiale, nu vor alegeri interne

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 22:05
3110 citiri
Dragnea: Colegii vor ca Ponta sa candideze la prezidentiale, nu vor alegeri interne

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica, la Orastie, ca social-democratii cu care a discutat in cadrul sedintei informale a Comitetului Executiv doresc ca Victor Ponta sa candideze la prezidentiale, fara a mai organiza alegeri interne in partid pentru desemnarea candidatului.

Intrebat daca social-democratii vor ca Victor Ponta sa-si anunte candidatura la prezidentiale, Dragnea a raspuns: "Nu e nicio noutate faptul ca colegii doresc lucrul asta".

Solicitat sa precizeze daca se va merge cu un candidat unic in Congres, pentru a fi validat, sau se vor organiza alegeri interne, Dragnea a raspuns: "Cei mai multi doresc lucrul asta. De fapt nu e nicio exceptie. Toti cu care am vorbit au spus acest lucru, ca nu vor sa se mearga cu doi candidati, cu alegeri interne. In schimb vom discuta maine (luni - n.red.) foarte serios, deschis. Vom lua cea mai buna decizie".

Dragnea: Nu avem nicio lista de prezidentiabili. Sigur va candida Ponta

El a aratat ca social-democratii trebuie sa se gandeasca serios la varianta cu doi sau trei candidati interni.

"Trebuie sa ne gandim foarte bine la riscurile unei dispute interne, pentru ca una este un scrutin intern, alta e o disputa interna. Trebuie sa fim atenti sa nu se transforme un scrutin intern intr-o disputa interna, dar suntem foarte deschisi. Maine discutam", a spus Dragnea.

Alegeri prezidentiale 2014: Ponta este in frunte. L-ar bate pe Iohannis in turul doi? - Sondaj ARP

El a precizat ca in mod cert Congresul din septembrie va valida candidatura in mod oficial la prezidentiale, in timp probabil la Consiliul National din august vor fi anuntate si depuse oficial candidatura sau candidaturile.

Liviu Dragnea a spus ca CEx va stabili, luni, calendarul anunturilor si un calendar de actiuni statutare care trebuie organizate pentru desemnarea si validarea candidatului la prezidentiale.

#Dragnea candidat PSD prezidentiale, #Dragnea alegeri interne candidat, #Dragnea Ponta candidat prezidentiale , #PSD
Comentarii