Dragnea compara protestele anti-PSD cu actiunile paramilitare ale militiilor naziste din anii '30

Luni, 13 Mai 2019, ora 22:49
6288 citiri
Dragnea compara protestele anti-PSD cu actiunile paramilitare ale militiilor naziste din anii '30
Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta.ro

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comparat recentele contramanifestati de care PSD s-a lovit in mai multe orase din tara cu actiunile militiilor naziste din anii '30.

"Ma uitam la aceste violente si incercam sa ma gandesc daca este vreo diferenta si n-am gasit nicio diferenta in modul in care se comportau Camasile negre (...) in anii '30, in Germania nazista. Acelasi lucru: sa nu mai ai opinie, sa ii bati, sa ii sperii...", a declarat Liviu Dragnea, luni seara, la Antena 3.

Dragnea s-a referit probabil la "Camasile brune" sau Sturmabteilung, trupele paramilitare ale lui Hitler din anii '20 si '30. "Camasile negre" erau militiile fasciste din Italia lui Mussolini, din aceeasi perioada.

"Nu mi-a fost si nu imi este in continuare foarte usor sa le solicit tuturor colegilor mei si simpatizantilor care vin la aceste mitinguri sa nu riposteze. A fost foarte greu, foarte, foarte, foarte greu ca la Iasi niciun membru, niciun simpatizant sa nu riposteze. A fost o munca de lamurire dusa foarte intens, majoritatea din autocar au vrut sa iasa. Totusi, cand ies 30.000 ca sa riposteze la cateva sute, rezultatul e previzibil, dar imi mentin in continuare aceasta atitudine, chiar daca sunt oameni care se supara sau carora nu le convine, pentru ca eu nu vreau sa ducem Romania acolo unde vrea sa o duca Iohannis. Iohannis si USR-istii si PNL-istii si nu numai, si cei de la Pro Romania au aceeasi violenta", a declarat Dragnea, luni seara, la Antena 3.

El a facut o comparatie cu Camasile negre din Germania nazista.

"Ma uitam la aceste violente si incercam sa ma gandesc daca este vreo diferenta si n-am gasit nicio diferenta in modul in care se comportau Camasile negre (...) in anii '30, in Germania nazista. Acelasi lucru: sa nu mai ai opinie, sa ii bati, sa ii sperii...", a sustinut el.

El a adaugat ca se doreste ca Romania sa ajunga "cu batai pe strada".

"Pai sa stiti ca daca cetatenii care spun ca sunt de buna credinta si se lasa in continuare manipulati de oameni ca cei pe care i-ati vazut dumneavoastra, cei care sunt in spatele lor, cei care ii platesc si ii finanteaza, cei care ii incurajeaza, cei care ii protejeaza si ma refer la institutiile statului - Codul penal cu care sta in gura atat de mult Iohannis si stapanii lui de la Bruxelles este atat de clar aici: orice impiedicare a unei manifestari autorizate este infractiune. Acolo vor sa duca Romania, cei care vor sa ajunga Romania cu batai pe strada, cu impunerea punctului de vedere cu bata, cu impunerea unei guvernari cu bata, sa-i voteze. Sa-i voteze si sa se laude cu asta. Asta ofera USR-ul, asta ofera Ciolos, civilizatul de Ciolos", a afirmat el.

Dragnea a sustinut ca se incearca sa fie speriati votantii PSD.

"Vor sa ii sperie pe oamenii care voteaza cu PSD. Mi-a spus cineva ca a venit unul la ei in sat sa le spuna ca daca voteaza cu PSD le da foc la casa", a spus Dragnea.

El a sustinut ca reactia este "sa-i plesnim, dar sa-i plesnim la vot".

"Cine sa ne reprezinte la Bruxelles? Niste batausi? Daca vor sa fie condusi cu bata... Bineinteles ca mai facem mitinguri. Ne sperie pe noi niste batausi? Credeti ca SRI nu stie ce se intampla?", a afirmat el.

Dragnea a mai spus ca nu sunt la putere, ci la guvernare.

"Puterea adevarata in Romania o tine Iohannis cu cei din statul paralel, cu cei din justitie", a declarat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea nazisti, #Dragnea proteste , #PSD