Dragnea da asigurari: Codul Fiscal nu se va adopta prin raspunderea Guvernului

Luni, 27 Iulie 2015, ora 14:06
2701 citiri
Dragnea da asigurari: Codul Fiscal nu se va adopta prin raspunderea Guvernului

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, dupa BPN al partidului, ca s-a discutat despre rectificarea bugetara, precum si despre Codul Fiscal, subliniind ca acesta nu se va adopta prin raspunderea Guvernului.

"Este un lucru firesc ca pentru masuri importante pe care Guvernul vrea sa le adopte sa aiba loc o discutie in BPN, urmate de la ora 14.00 de discutii in cadrul coalitiei. Nefiresc ar fi sa nu se intample lucrul asta", a explicat Dragnea, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a spus ca "nu se taie din bani de la niciun minister, dimpotriva" si ca "exista un excedent bugetar, peste 4 miliarde de lei care sunt disponibili".

Ponta, fara carje la sedinta PSD: Proiectele nu se finalizeaza din cauza anchetelor

"De asemenea, nu se taie bani de la Sanatate, dimpotriva. Nu se taie bani de la Educatie, dimpotriva, se achita toate sentintele judecatoresti obtinute de cadrele didactice", a explicat presedintele interimar al PSD.

Acesta a explicat ca, in ce priveste investitiile, ministrul de Finante i-a informat pe social-democrati ca "vrea sa aiba o abordare putin diferita, astfel incat azi va avea o discutie si cu ministrul Dezvoltarii Regionale".

Dragnea i-a cerut lui Ponta sa prezinte rectificarea bugetara in PSD, inainte de a fi aprobata in Guvern

Referitor la Codul Fiscal, Liviu Dragnea a spus ca "Ministerul de Finante va purta discutii cu toate institutiile interesate, inclusiv cu Banca Nationala, va realiza din nou o analiza, precum si o prognoza pe urmatorii 2-3 ani privind efectele Codului Fiscal".

In plus, presedintele interimar al PSD a explicat ca nu s-a discutat despre angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Fiscal si ca se discuta cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis: "Nu sunt motive sa modificam actul normativ".

Cat pierd la rectificare Transporturile, Sanatatea, Cultura, MAE, Energia si TVR-ul

Presedintele interimar al PSD a mentionat ca s-a discutat si despre Legea salarizarii, aratand ca, dupa reaprobarea Codului Fiscal, se lanseaza in dezbatere publica proiectul Legii salarizarii.

Codrin Stefanescu, interimar la PSD Prahova. "Armonizare si functionare corecta" intre cele trei palate - Cotroceni, Victoria si Parlament

Dragnea a anuntat, in aceeasi conferinta, ca secretarul general adjunct Codrin Stefanescu va fi liderul interimar al PSD Prahova, pana la organizarea conferintei judetene de alegeri interne a organizatiei judetene. In plus, seful interimar al PSD a subliniat ca in aceasta saptamana va prezenta pachetul de masuri organizatorice pentru partid.

Mircea Cosma revine in functia de presedinte al PSD Prahova

"Cred ca PSD poate promova o armonizare si o functionare corecta intre cele trei palate - Cotroceni, Parlament si Palatul Victoria", a mai afirmat Liviu Dragnea.

In plus, intrebat daca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis, de cand este lider interimar al PSD, a replicat: "Nu e vorba de facut pasi si avut convorbiri la telefon".

"Ponta vrea sa aiba o relatie institutionala cu Palatul Cotroceni si Klaus Iohannis. Daca intr-adevar doresti, gasesti punti care pot fi folosite in interesul general", a mai declarat Liviu Dragnea.

Citeste si:
Ședința pentru noile restricții, convocată de Iohannis la ora 17.30. Cine sunt miniștrii și specialiștii care participă
Ședința pentru noile restricții, convocată de Iohannis la ora 17.30. Cine sunt miniștrii și specialiștii care participă
Președintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, 20 octombrie, de la ora 17.30, o ședință de lucru privind gestionarea pandemiei de Covid-19. La întâlnire vor participa mai mulți membri ai...
LIVETEXT Guvernul USR în fața Parlamentului. Cioloș: „Acest guvern poate fi ieșirea din criză”. Kelemen Hunor:„Stimați colegi, ați rămas cam singuri”
LIVETEXT Guvernul USR în fața Parlamentului. Cioloș: „Acest guvern poate fi ieșirea din criză”. Kelemen Hunor:„Stimați colegi, ați rămas cam singuri”
Dacian Cioloş merge miercuri în Parlament, sperând să obţină votul de încredere pentru echipa sa şi pentru programul de guvernare. Cioloş ajunge în faţa Camerelor reunite, în termenul...
Sursa: Ziare.com