Dragnea: Daca PNL vrea sa iasa de la guvernare, e bine sa o spuna (Video)

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 10:22
3178 citiri
Dragnea: Daca PNL vrea sa iasa de la guvernare, e bine sa o spuna (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca daca PNL vrea sa iasa de la guvernare, e bine sa o spuna, precizand ca PSD asteapta de la liberali sa fie contactati intr-un termen "rezonabil" pentru a discuta despre restructurarea guvernului propusa de premierul Ponta.

Dragnea a adaugat ca nu se poate sta cu Guvernul blocat pana cand se hotarasc liberalii in privinta restructurarii.

"Daca vor sa iasa (de la guvernare, n.red.) e bine sa o spuna pentru ca suntem in februarie, e un an intreg in fata, sunt masuri serioase care trebuie adoptate in urmatoarea perioada", a spus Dragnea.

"Noi nu vrem sa iasa de la guvernare, Doamne fereste!, dar totusi avem o saptamana aproape de cand sunt cateva ministere in care cred ca nu mai functioneaza lucrurile, ganditi-va la Finante, unde oamenii aia de acolo nu stiu, azi la sedinta de Guvern va fi domnul Chitoiu, care e demisionar...", a spus Dragnea.

El a aratat ca din partea PSD nu sunt tensiuni referitoare la discutiile din USL privind restructurarea Guvernului.

"Din partea noastra nu e nicio tensiune. Asteptam un termen rezonabil sa fim contactati sa avem o noua intalnire sa incercam sa ii convingem odata", a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus ca social-democratii au acceptat toate solicitarile avansate de liberali si ca sunt surprinsi de rufuzul acestora.

"Am ramas suprinsi ca PNL nu e de acord cu aceasta varianta (propusa de Victor Ponta - n.red.) Am ramas foarte surprinsi si asteptam sa vedem daca se hotarasc, pentru ca nu putem sa stam cu Guvernul blocat pana cand se hotarasc dumnealor", a spus Dragnea.

El a precizat ca PSD a acceptat toate solicitarile PNL.

"Toate solicitarile dumnealor au fost acceptate: domnul Iohannis viceprim-ministru, ministru de Interne, sa coordoneze nu stiu ce trebuie sa coordoneze - va coordona. Dar mi se pare firesc ca fiecare partid din cele patru sa aiba un viceprim-ministru daca discutam de o coerenta in ceea ce priveste sustinerea politica a Guvernului", a spus Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca liberalii nu au fost de acord cu formula de restructurare a Guvernului pe care a propus-o, el aratand ca discutiile vor continua si ca restructurarea Executivului nu se va face atat timp cat nu exista o intelegere.

"Colegii liberali nu sunt de acord cu aceasta formula de restructuare", a spus Ponta, care nu a dat detalii privind argumentele invocate de liberali.

"Nu e politicos si colegial sa povestesc lucruri care tin de discutia interna. In masura in care doresc, colegii liberali o sa va spuna dansii", a spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea liberali iesire guvernare, #Dragnea Chitoiu demisie guvern, #Dragnea rupere USL , #PSD
Comentarii