Dragnea deschide Conferinta anuala anticoruptie

Joi, 28 Martie 2013, ora 11:18
2253 citiri
Dragnea deschide Conferinta anuala anticoruptie

Conferinta anuala anticoruptie are loc joi si vineri la Palatul Parlamentului, Sala Drepturilor Omului. Printre cei care vor lua cuvantul se numara si vicepremierul Liviu Dragnea, urmarit penal in dosarul referendumului, care va lua cuvantul in cadrul sectiunii "Strategia Nationala Anticoruptie 2012 - 2015 - un an de monitorizare".

De asemenea, fostul presedinte al CJ Teleorman, in prezent deputat, va vorbi si in cadrul panelului "Platforma de cooperare a administratiei publice locale - evolutii semnificative si bune practici in implementarea SNA in anul 2012".

Evenimentul face parte din proiectul Masuri suplimentare in vederea realizarii obiectivelor de referinta din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, finantat de Ministerul de Externe olandez, prin intermediul ambasadei Olandei la Bucuresti, informeaza juridice.ro.

Obiectivul general al Conferintei este cresterea gradului de cunoastere si vizibilitate a masurilor de prevenire a coruptiei in sectorul public si privat. In acest scop, sunt prevazute dezbateri privind stadiul implementarii Strategiei Nationale Anticoruptie (SNA) 2012 - 2015, analiza bunelor practici dezvoltate si a principalelor masuri care urmeaza sa fie luate in anul 2013.

Conform agendei, la aceasta conferinta participa Crin Antonescu, Victor Ponta, Livia Stanciu, presedintele Inalta Curte de Casatie si Justitie, Oana Haineala, presedintele CSM, reprezentanti ai administratiei locale, dar si ai sistemului judiciar si ai societatii civile.

"Este o conferinta anuala. Ministerul nostru deruleaza trei proiecte importante in colaborare cu trei ambasade, a Olandei, Finlandei si Germaniei", a declarat Liviu Dragnea cu putin timp inainte de inceperea conferintei.

Vicepremierul a mai explicat ca se va semna un protocol intre Ministerul Justitiei si Ministerul Dezvoltarii Regionale prin care se va asigura consultanta si expertiza privind prevenirea faptelor de coruptie in implementarea proiectelor cu fonduri europene.

De asemenea, va fi elaborat un "ghid de etica pentru tot ce inseamna administratia publica locala si centrala", a mai anuntat Liviu Dragnea.

In plus, vicepremierul a reamintit ca a fost semnat un acord cu Agentia Nationala de Integritate privind implementarea unui soft care va ajuta prevenirea cazurilor de conflicte de interese, in conditiile in care "legislatia este foarte stufoasa".

C.B.

Citeste si:
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Instituţia Prefectului Bucureşti – condusă de Toni Greblă – i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut „cu niciun prilej” că refuză să atace în...
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...