Dragnea: Desemnarea unui candidat al PSD la presedintie in 2018 ar fi o mare greseala

Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 21:21
4838 citiri
Dragnea: Desemnarea unui candidat al PSD la presedintie in 2018 ar fi o mare greseala
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este de parere ca desemnarea de catre partid a unui candidat la alegerile prezidentiale in cursul acestui an ar fi "o mare greseala".

"Ar fi o mare greseala, in trei luni dispare. Alegerile prezidentiale sunt peste doi ani de zile. Nu discutam acum. Oricum candidatul la prezidentiale va fi desemnat intr-un Congres, se pune problema cand.

Eu cum am gestionat ultimii doi ani am alta parere, nu de acum. Vom discuta mai tarziu de cine ar putea fi candidatii la prezidentiale", a precizat Liviu Dragnea, luni seara, la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD.

Dragnea a mai spus ca nu este de acord nici cu schimbarea modului de alegere a liderului formatiunii politice, in prezent ales prin vot exprimat de toti membrii partidului.

Presedintele PSD crede ca ar fi un pas inapoi daca s-ar reveni la alegerea presedintelui partidului doar de catre delegatii din congres.

"Cred ca ar fi un pas inapoi. A fost o propunere pe care a avansat-o Victor Ponta la vremea respectiva, contestata de multi atunci si pe care eu am sustinut-o si cred ca ar fi un pas inapoi pentru ca ii da presedintelui partidului o legitimitate foarte mare.

Asta nu are nicio legatura cu demiterea unui presedinte al PSD. Astazi nu s-a discutat despre asta, ci despre modificari care ar face ca presedintii de organizatii judetene sa nu mai fie alesi de toti membrii din judete. Astea sunt subiecte foarte serioase pe care le vom discuta la Iasi. Aici a fost o suma de pareri, de idei si de puncte de vedere", a spus liderul social-democrat.

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a transmis o scrisoare liderilor partidului in cadrul sedintei Comitetului Executiv de luni, in care arata ca propunerea PSD pentru alegerile prezidentiale ar trebui stabilita in prima parte a anului 2018.

Iata filmul zilei la PSD, unde s-a decis inlocuirea demisionarei Doina Pana cu Ioan Denes.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....