Dragnea, despre guvernarea USL: Eu nu vreau sa particip la o minciuna (Video)

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 14:34
5225 citiri
Dragnea, despre guvernarea USL: Eu nu vreau sa particip la o minciuna (Video)
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca guvernarea USL nu mai poate continua in aceasta maniera, in sensul in care PNL impiedica finalizarea unor proiecte comune, asumate in campanie electorala.

"In acest an este necesar sa terminam proiectul prentru regionalizare. Chiar daca nu putem schimba Constitutia, nu putem asista la blocarea tarii. Alte tari s-au ridicat prin regionalizare si noi stam si ne tot ciondanim intre noi si nu facem nimic", a spus Dragnea.

Totodata, acesta a comentat si informatii aparute in presa zilele acestea potrivit carora mai multi parlamentari PNL au depus un proiect de modificare de lege care prevede alegeri in doua tururi in cazul primarilor si eliminarea alegerilor directe a sefilor Consiliilor Judetene. Modificarile ar fi in dezavantajul PSD, ajutandu-i insa pe liberali.

Intrebat care este miza acestui proiect si daca modificarile pot stirbi suprematia PSD, Dragnea a precizat ca, daca ar fi vorba despre asa ceva, "este un lucru foarte grav".

"Daca asta e unul din motive, e un motiv incorect, este un lucru foarte grav. PSD nu are suprematie, dar este si o sa ramana cel mai mare partid din Romania. Noi acum asteptam sa incepem sa discutam serios, sa vedem daca nu putem duce colaborarea pana la capat sau daca suntem in stare sa mergem mai departe cu programul de guvernare facut de noi cu buna credinta", a precizat vicepremierul.

"Ne apropiem de finalul primului an de guvernare si trebuie sa vedem daca putem duce la capat proiecte incepute impreuna. E vorba de onoare, eu am mers in campanii cu Antonescu, am facut-o din prietenie, si le-am spus oamenilor sa ne voteze pentru ca avem niste proiecte impreuna. Noi am castigat pe baza acestor proiecte si acum nu le mai ducem la capat? Eu nu vreau sa particip la o minciuna", a adaugat Dragnea.

Exista insa si proiecte comune - amnistia primarilor

Referitor la amnistia propusa de Crin Antonescu in cazul primarilor gasiti in conflict de interese de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI), Dragnea a spus ca sustine propunerea liberalului.

Antonescu vrea aministie pentru primari cu conflict de interese si recurs in interesul legii pentru incompatibili

"E un subiect fierbine acesta in care o serie de primari sunt gasiti incompatibili de ANI, toti au fost si sunt convinsi ca ei au actionat corect, spunand ca asa au inteles ei legea. Iohannis a castigat pe o speta pe care alte instante au dat castig de cauza ANI in alte cazuri. Trebuie clarificat regimul incompatibilitatilor.

Legat de amnistie, nu resping propunerea, pentru ca discutam de foarte multi primari, este o lege inteleasa gresit", a mai spus Dragnea.

Intrebat daca a fost chemat de DNA sa semneze materialul de urmarire penala in dosarul referendumului pentru demiterea presedintelui, Liviu Dragnea a spun ca el nu comunica cu DNA prin intermediul presei.

"Eu nu stiu cum comunic cu DNA, prin Evenimentul Zilei, prin Hotnews. Ceea ce va pot spune e ca nu inteleg de ce se foloseste numele meu intr-o intriga interna din Parchet si ma deranjeaza foarte tare acest lucru. Nu inteleg de ce se comumica in timp real si online cu presa", a precizat el.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Liviu Dragnea regionalizare, #Liviu Dragnea amnistie primari incompatibili, #Liviu Dragnea proiect PNL , #PSD