Dragnea, despre proiectul de autonomie al UDMR: Nu exista nicio sansa sa prinda viata vreodata

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 21:51
2773 citiri
Dragnea, despre proiectul de autonomie al UDMR: Nu exista nicio sansa sa prinda viata vreodata

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, in judetul Harghita, ca "nu exista nicio sansa" ca proiectul de autonomie propus de UDMR "sa prinda viata vreodata", iar lansarea acestuia de catre Uniune "nu este un motiv care sa intareasca colaborarea" intre partenerii de coalitie.

Vicepremierul Liviu Dragnea a participat, joi, la inaugurarea DJ 174A, care face legatura intre Vatra Dornei si Borsec, scurtand distanta dintre cele doua statiuni cu aproximativ 100 de kilometri.

El a declarat ca nu crede in proiectul de autonomie propus de UDMR.

Ponta sustine autonomia Tinutului Secuiesc? Premierul e "pentru orice fel de discutie"

"Nu, nu cred in acest proiect, nu are nicio sansa de reusita, noi nu sustinem acest proiect, nu sustinem niciun fel de proiect de autonomie, suntem foarte fermi, Constitutia este foarte clara. Nu stim ce finalitate crede UDMR ca o sa aiba, dar nu s-a discutat nici in coalitia de guvernare, nici in Guvern un asemenea proiect.

Fiecare poate sa aiba tot felul de dorinte, dar din punct de vedere institutional sau al unor eventuale sanse de reusita, nu exista nicio sansa ca acest proiect sa prinda viata vreodata", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Intrebat daca lansarea de catre UDMR a proiectului este un motiv suficient pentru a incheia colaborarea cu partenerii de coalitie, Dragnea a afirmat ca "nu este un demers care sa intareasca colaborarea".

"Nu vreau sa ma pronunt acum daca este un motiv suficient pentru a incheia colaborarea, dar nu este un motiv care sa intareasca colaborarea. Cred, insa, ca este un demers care putea sa nu fie facut, avand in vedere ca nu are nicio sansa de reusita. Este posibil sa fie un demers electoral, avand in vedere ca sunt alegeri prezidentiale, dar nu este un demers care, repet, sa intareasca colaborarea dintre noi si care sa mareasca nivelul de incredere", a precizat el.

CSM ataca proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc: O agresiune la adresa statului de drept (Video)

Liviu Dragnea a povestit ca s-a intalnit, la Cozmeni, cu majoritatea primarilor UDMR din judetele Covasna si Harghita, pentru a semna contracte de finantare pentru dezvoltarea locala, iar in discutia "extrem de asezata si normala" cu acestia nu s-a ridicat niciun moment problema unui astfel de proiect politic.

"Nu intelegem de ce, este posibil sa fie o ruptura intre liderii politici ai UDMR si alesii locali din aceasta zona, nu stim, dar acest demers nu are niciun fel de sustinere sau sanse de reusita in coalitia de guvernare si nu numai. Nimeni, niciodata, partidele traditionale din Romania nu vor sustine un asemenea demers, atata timp cat este si neconstitutional, iar in ceea ce priveste vreo posibilitate de modificare a Constitutiei in sensul acesta, si anume Romania sa nu mai fie stat unitar, sansele sunt zero", a mai afirmat Liviu Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Dragnea autonomie UDMR, #proiect autonomie UDMR , #PSD