Dragnea, din nou la DNA: Sper sa ii conving ca sunt nevinovat

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 10:02
1566 citiri
Dragnea, din nou la DNA: Sper sa ii conving ca sunt nevinovat
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea a mers din nou, marti, pentru a doua oara in aceasta saptamana, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a studia dosarul in care este acuzat de frauda la referendumul de demitere a presedintelui din 2012.

"Sper sa ii conving pe oamenii astia ca sunt nevinovat", a spua Dragnea la intrarea in sediul DNA, adaugand ca in perioada urmatoare vrea sa studieze cat mai bine dosarul, scrie Romania Libera.

Dragnea, la DNA: Oricine organizeaza o campanie incurajeaza cetatenii sa iasa la vot

Vicepremierul s-a mai prezentat la DNA si luni, sustinand ca vrea sa studieze dosarul referendumului. La iesirea din sediu, el a spus ca a inceput studierea materiarului de urmarire penala si a aratat ca era firesc sa indemne oamenii sa iasa la vot, acesta fiind rolul unei campanii electorale.

El este acuzat ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendum, cu scopul de a obtine o prezenta de minimum 60%. El s-ar fi folosit de 10 metode diferite, printre care falsificarea de semnaturi, turismul electoral si votul multiplu.

Liviu Dragnea, la DNA, in dosarul fraudei la referendum - a aflat acuzatiile si a iesit pe usa din spate

Procurorii au inceput urmarirea penala fata de vicepremier in septembrie 2012, vreme la care Dragnea ocupa functia de secretar general al PSD.

El a fost acuzat de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, asociere pentru savarsirea de infractiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare, dar si de instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, se arata intr-un comunicat al DNA din luna septembrie a anului trecut.

Procurorii au precizat ca exista indicii temeinice ca, in calitate de secretar general PSD, Dragnea si-a folosit influenta si autoritatea functiei in vederea obtinerii unui folos pentru partid, respectiv a unei prezente de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie 2012, care sa garanteze validarea acestuia.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Orban, despre colaborarea pentru alegerile locale: "Am discutat de principiu să ne unim forţele unde e benefic"
Orban, despre colaborarea pentru alegerile locale: "Am discutat de principiu să ne unim forţele unde e benefic"
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat duminică, 25 februarie, la Ploieşti, referindu-se la colaborarea partidelor care formează Dreapta Unită la alegerile locale, că încă nu...
Ludovic Orban spune că România e în mare pericol: „Există două mafii care deţin puterea astăzi”
Ludovic Orban spune că România e în mare pericol: „Există două mafii care deţin puterea astăzi”
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, 25 februarie, la Ploieşti, că România "este prost condusă" şi se află într-un mare pericol. Politicianul susține că...
#Liviu Dragnea DNA, #Liviu Dragnea frauda referendum, #Liviu Dragnea DNA referendum, #Liviu Dragnea DNA frauda , #PSD