Dragnea, din nou la DNA: Sper sa ii conving ca sunt nevinovat

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 10:02
1566 citiri
Dragnea, din nou la DNA: Sper sa ii conving ca sunt nevinovat
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea a mers din nou, marti, pentru a doua oara in aceasta saptamana, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a studia dosarul in care este acuzat de frauda la referendumul de demitere a presedintelui din 2012.

"Sper sa ii conving pe oamenii astia ca sunt nevinovat", a spua Dragnea la intrarea in sediul DNA, adaugand ca in perioada urmatoare vrea sa studieze cat mai bine dosarul, scrie Romania Libera.

Dragnea, la DNA: Oricine organizeaza o campanie incurajeaza cetatenii sa iasa la vot

Vicepremierul s-a mai prezentat la DNA si luni, sustinand ca vrea sa studieze dosarul referendumului. La iesirea din sediu, el a spus ca a inceput studierea materiarului de urmarire penala si a aratat ca era firesc sa indemne oamenii sa iasa la vot, acesta fiind rolul unei campanii electorale.

El este acuzat ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendum, cu scopul de a obtine o prezenta de minimum 60%. El s-ar fi folosit de 10 metode diferite, printre care falsificarea de semnaturi, turismul electoral si votul multiplu.

Liviu Dragnea, la DNA, in dosarul fraudei la referendum - a aflat acuzatiile si a iesit pe usa din spate

Procurorii au inceput urmarirea penala fata de vicepremier in septembrie 2012, vreme la care Dragnea ocupa functia de secretar general al PSD.

El a fost acuzat de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, asociere pentru savarsirea de infractiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare, dar si de instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, se arata intr-un comunicat al DNA din luna septembrie a anului trecut.

Procurorii au precizat ca exista indicii temeinice ca, in calitate de secretar general PSD, Dragnea si-a folosit influenta si autoritatea functiei in vederea obtinerii unui folos pentru partid, respectiv a unei prezente de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie 2012, care sa garanteze validarea acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Liviu Dragnea DNA, #Liviu Dragnea frauda referendum, #Liviu Dragnea DNA referendum, #Liviu Dragnea DNA frauda , #PSD