Dragnea: E foarte posibil ca luni sa avem un nou Cod Fiscal

Luni, 31 August 2015, ora 14:26
2194 citiri
Dragnea: E foarte posibil ca luni sa avem un nou Cod Fiscal
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca discutiile din cadrul Biroului Politic National (BPN) s-au concentrat, pe langa comunicarea dintre ministri si premier, pe prioritatile legislative ale acestei sesiuni parlamentare.

Dragnea a subliniat ca pe primul loc se afla Codul Fiscal, prezentand calendarul adoptarii proiectului de lege. Asadar, liderul social-democrat a precizat ca luni se intrunesc Comisia Economica si Comisia de Buget-Finante din Senat si se asteapta ca votul acestui for sa fie organizat marti.

Proiectul Codului Fiscal urmeaza sa fie dezbatut si votat joi in Camera Deputatilor, iar duminica sa fie trimis spre promulgare presedintelui Klaus Iohannis. "Este foarte posibil ca luni sa avem un nou Cod Fiscal", a apreciat Dragnea.

Teodorovici: Conducerea PSD discuta luni despre comunicarea dintre ministri si partid

Printre temele de discutie s-a mai numarat si Legea salarizarii, care va fi analizata de catre partidele parlamentare pe modelul Codului Fiscal.

"Am discutat si despre buget. Premierul ne-a asigurat ca pana cel tarziu pe 15 noiembrie proiectul de lege pentru bugetul de anul viitor va fi trimis in Parlament, astfel incat sa avem timp sa lucram pe el", a declarat Dragnea, adaugand ca Legea salarizarii trebuie adoptata inainte de buget, astfel incat acesta din urma sa cuprinda masurile potrivite.

La sedinta BPN s-a discutat si despre stadiul in care se afla proiectul pentru votul prin corespondenta. Liderul deputatilor Valeriu Zgonea a finalizat proiectul de principii, care va fi transmis catre Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), urmand ca aceasta sa trimita inapoi propunerile sale, iar proiectul sa fie finalizat in cel mai scurt timp, astfel incat legea sa poata fi aplicata la alegerile parlamentare din 2016.

De asemenea, Liviu Dragnea a anuntat ca marti, la ora 10:00, va avea loc o sedinta a coalitiei in care vor fi abordate, printre altele, si aceste teme.

In ceea ce priveste comunicarea dintre ministri si premierul Victor Ponta, despre care Liviu Dragnea a vorbit si inainte de a intra la sedinta BPN, presedintele interimar al social-democratilor a subliniat ca ministrul Justitiei Robert Cazanciuc "ar trebui sa fie mult mai activ in relationarea cu grupurile parlamentare si cu Parlamentul in ansamblu".

Dragnea face ordine la Guvern: Nu putem sustine initiative de care aflam de la televizor (Video)

"Este un ministru cu foarte multa expertiza si experienta si, daca devine mai activ, chiar si prin aparitii publice, este mai bine pentru el si pentru domeniul pe care il coordoneaza. (...) Ministrii si premierul incep sa comunica tot mai bine. Este important atat pentru ei, cat si pentru Guvern in ansamblu", a precizat Dragnea.

Acesta a spus ca membrii cabinetului lui Ponta, multi dintre ei social-democrati, ar trebui sa comunice si partidului ce masuri doresc sa adopte, inainte de a aparea in presa.

"Una e sa aflu de la televizor de o masura pe care o propune un ministru, alta e ca, inainte de a adopta masura, sa informeze partidul, astfel incat si noi, si ministrii, sa sprijinim aceste actiuni", a conchis Liviu Dragnea.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#prioritati sesiune parlamentara, #Dragnea Cod Fiscal, #calendar Cod Fiscal, #comunicare ministri premier , #PSD