Dragnea: Este prematur sa se discute despre o alianta PSD-PNL

Joi, 27 Mai 2010, ora 20:05
1225 citiri
Dragnea: Este prematur sa se discute despre o alianta PSD-PNL

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca "este prematur" sa se discute despre inregistrarea la tribunal a unei aliante intre PSD si PNL, propunere venita din partea colegului sau de partid, Miron Mitrea.

"E prematur sa discutam despre acest subiect. Cred ca ar trebui sa se gandeasca toti oamenii politici din opozitie, in mod special cei care conduc partidele de opozitie, sa se ridice putin deasupra propriilor orgolii si poate putin si deasupra ideologiei proprii si, cu multa intelepciune, sa poata discuta despre o constructie politica menita sa scoata Romania din criza.

Romania nu este doar parte din criza globala, ci este chiar o criza de incompetenta. La ora asta, toate structurile statului sunt mobilate cu oameni incompetenti, avand o singura calitate: carnetul portocaliu", a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

Totusi, acesta admite ca trebuie discutata realizarea unei "constructii politice" care sa scoata Romania din criza.

"Nu este nicio noutate in privinta unor astfel de discutii, legate de o alianta. Sunt discutii informale, purtate pana acum. Eu cred ca si UDMR ar trebui sa se mai gandeasca serios daca mai cautioneaza dezastrul acestei guvernari, la fel cum ar trebui sa se gandeasca si Partidul Conservator. Si eu am mai zis, si Victor Ponta a mai spus, despre ideea unei opozitii unite pentru a incerca, impreuna cu populatia, sa ne gandim serios cum stopam aceste abuzuri", a adaugat el.

Mitrea isi doreste ca PSD si PNL sa infiinteze "Alianta pentru Salvarea Romaniei"

Din punctul sau de vedere, masurile care constau diminuari ale veniturilor salariale in sistemul bugetar sau ale pensiilor reprezinta un prim pas spre dictatura.

"Mai ales ca dupa ultimul gest al Guvernului putem discuta despre un pas serios spre dictatura. Pentru ca restrangerea drepturilor cetatenesti inseamna pasi catre o dictatura. Acest gest poate constitui mai tarziu o umbrela si pentru alte lucruri care pot deranja actuala putere", a mai spus Dragnea.

Senatorul PSD Miron Mitrea a propus, pe blogul sau, ca PSD si PNL sa constituie Alianta pentru Salvarea Romaniei, care sa fie inregistrata la tribunal si sa sutina candidati comuni la alegerile locale si parlamentare din 2012 sau la eventualele alegeri anticipate.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Ciolacu, un nou atac subtil la adresa lui Cîțu cu privire la modificarea PNRR: „Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greşesc şi domnul Cîţu are dreptate”
Ciolacu, un nou atac subtil la adresa lui Cîțu cu privire la modificarea PNRR: „Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greşesc şi domnul Cîţu are dreptate”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a contrat, vineri, 3 noiembrie, afirmaţiile preşedintelui PNL Florin Cîţu, cum că PNRR nu poate fi negociat sau schimbat, precizând că ”înseamnă că cei...