Dragnea: Eu nu-l primeam pe Iohannis nici in curtea Guvernului

Joi, 20 Decembrie 2018, ora 18:09
13345 citiri
Dragnea: Eu nu-l primeam pe Iohannis nici in curtea Guvernului

Liviu Dragnea l-a ironizat joi pe presedintele Klaus Iohannis pentru ca s-a dus sa prezideze sedinta de guvern.

"Eu nu-l primeam in curte, pur si simplu", le-a spus Dragnea jurnalistilor.

Intrebat ce ar fi facut in locul Vioricai Dancila, seful sau pe linie de partid a raspuns: "Dna Dancila e o femeie matura, responsabila si nu are nevoie de sfatul meu. Stie sa citeasca Constitutia si, spre deosebire de Iohannis, o si respecta".

"Fiecare om in Romania inca are dreptul sa se faca de ras cat doreste. Nu avea ce sa caute acolo, nu a spus vreau sa merg la sedinta de guvern pentru ca se discuta chestiuni care sunt importante si vreau sa merg sa discutam. A fost doar sa citeasca ce i-a scris de la Administratie, sa faca poza si sa plece.

Dincolo de declaratiile razboinice pe care le-a facut zilele trecute. Presedintele nu poate bloca OUG, poate sa mearga, dar deciziile sunt luate de membrii Guvernului si in final premierul decide daca se aproba sau nu un act normativ", a mai spus seful PSD.

Dragnea a uitat momentul cu "cei doi elefanti" de la Guvern?

Liviu Dragnea sustine ca Iohannis ar trebui sa o lase de acum incolo pe Viorica Dancila sa participe la reuniunile Consiliului European, avand in vedere ca seful guvernului este presedinte al Consiliului UE. In plus, Dragnea a continuat sa il ironizeze pe Iohannis pentru ca participarea sa la sedinta nu a avut niciun rezultat.

"Si eu am stat cu sufletul la gura sa vad cum ne lumineaza Klaus Iohannis. De ce a fost acolo, le-a zis ceva de aparare? Ai tupeul sa mergi la o sedinta la un guvern pe care tu incerci sa il blochezi sa spui ca trebuie sa colaboreze obligatoriu?

Presedintia Consiliului UE va fi exercitata de dna Dancila. Dna Dancila nu are acces la Consiliul European, are acces doar Iohannis. Daca ar vrea sa colaboreze ar decide ca dna Dancila sa mearga la Consiliul European macar pe perioada exercitarii presedintiei. Macar asta daca ar face-o, sa zicem ca cineva s-ar mai gandi ca poate ar vrea sa discute despre colaborare", a mai spus Dragnea.

Cand jurnalistii au insistat cu intrebarile, Dragnea s-a sprijinit intr-un cot pe tribuna de la care vorbea la Camera Deputatilor si a raspuns pe un ton zeflemitor: "Si ce face Iohannis daca vrea Guvernul sa dea ordonanta, o ordonanta oarecare...Ce face? Le smulge microfonul? Vrea sa-i fure scaunul dnei Dancila? Cum poate sa blocheze cineva intreg la cap acte normative in Guvern?".

Amintim insa ca in ianuarie 2017 Klaus Iohannis s-a dus la sedinta Guvernul Grindeanu si a oprit adoptarea la acel moment a ordonantei privind gratierea si amnistia. Acest gest a provocat actiuni pripite ale Guvernului, a fost adoptata noaptea infama OUG 13, insa cum nu a fost timp pentru punerea la punct a tuturor detaliilor, aceasta nu a fost, de fapt, in vigoare, iar dupa protestele masive de strada a fost si abrogata.

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: Ziare.com