Dragnea explica de ce incearca la Parlament: Nu vreau sa mai fac lobby pe la usi

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 08:11
2256 citiri
Dragnea explica de ce incearca la Parlament: Nu vreau sa mai fac lobby pe la usi

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara ca nu va vota, daca va ajunge parlamentar, cum ii cere liderul de grup, ci va fi un ales "un pic atipic".

"Guvernul are un loc executiv, dar fiecare parlamentar trebuie sa inteleaga ca el are un rol dat de cetateni. Eu nu suport acest semn (semnul roman cu degetul opozabil in sus sau in jos - n.red.), cum arata Toader, asa sau asa. Ce inseamna? Adica degetul in sus si degetul in jos - votezi sau nu votezi?

Atunci inseamna ca parlamentarii, sau Parlamentul, a devenit o masa de manevra in care merg niste cetateni, in care seful de grup care a vorbit cu seful de partid sau cu nu-stiu-care-grup de interese le spune ce sa voteze. Fiecare parlamentar poate sa fie activ si eu nu o sa fiu un parlamentar obisnuit, o sa fiu un pic atipic", a declarat Dragnea, care va candida la alegerile parlamentare in Teleorman.

"Nu mai vreau sa stau pe la usi sau sa ma intalnesc cu parlamentari, colegi, sa fac lobby si eu si toti ceilalti presedinti (de CJ - n.red.) sau primari, nu, vreau sa fiu in interior, vreau sa fiu acolo unde se fac aceste lucruri", si-a motivat el, printre altele, alegerea de a lasa sefia CJ pentru Parlament.

"Vreau sa va spun ca niciodata nu m-am gandit pana acum cateva luni ca ar fi posibil sa merg acolo (in Parlament - n.red).

Nu ma gandeam, pentru ca eu sunt un om activ, de 20 de ani tot lucrez, fac lucruri, determin lucruri si ma gandeam ca (din functia de) parlamentar nu faci nimic si gandeam prost si foarte multi parlamentari nu realizeaza, din pacate, importanta functiei lor, sau au fost ajutati poate sa nu realizeze importanta functiei lor", a mai precizat social-democratul.

Dragnea a mai declarat ca Guvernul nu mai trebuie sa conduca tara "dupa ureche sau pompieristic" si pentru acest lucru trebuie realizat in Parlament un proiect de relansare nationala, acesta fiind inca un motiv al candidaturii sale.

"Un alt motiv reprezinta faptul ca aceasta tara trebuie sa aiba, sa primeasca de la fiii ei un proiect de tara, un proect national, oamenii aia nu au venit doar sa il suspende pe Basescu, asta e un simptom si asta e o analiza proprie, vor o noua Romanie, vor descentralizare, o reformare a Constitutiei, vor un plan strategic de dezvoltare.

Cred cu tarie ca Romania nu-si mai poate permite, intr-o lume destul de agitata, sa continue guvernand dupa ureche sau pompieristic, sau conectat la aparate, aparate insemnand FMI, CE sau alti finantatori. Am tot respectul pentru partenerii nostri externi, si o spun cu sinceritate, dar nu cred ca ei trebuie sa ne faca noua proiectul de viitor, pentru ca nu trebuie sa le ceri asa ceva, ei au propriile lor probleme.

Avem si noi oameni buni, oameni destepti in toate domeniile de activitate, care pot genera un proiect strategic, cu termene clare, cu obiective precise, astfel incat in 5 ani, in 10 ani, in 25 de ani, aceasta tara sa ajunga unde merita. Toate aceste lucruri se fac in Parlament", a explicat Dragnea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dragnea candideaza alegeri parlamentare, #Dragnea lobby usi Parlament, #candidati USL alegeri decembrie , #PSD