Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Dragnea face un pas in spate? Nu e usor, demisia mea din PSD pune partidul intr-o situatie dificila

Duminica, 17 Mai 2015, ora 20:57
4813 citiri
Dragnea face un pas in spate? Nu e usor, demisia mea din PSD pune partidul intr-o situatie dificila

Liviu Dragnea sustine ca a primit sute de telefoane si mesaje de sustinere din partea colegilor, dupa condamnarea in dosarul Referendumului, iar plecarea sa din fruntea partidului va pune PSD intr-o situatie dificila.

"Pentru partid nu va fi usor. Nu e mare problema ca am plecat din Guvern. Trebuie sa recunosc ca de vineri majoritatea, cred ca toate organizatiile judetene au trimis solicitari, comunicate, dincolo de telefoane, ca maine sa nu demisionez din functie", a declarat Dragnea, invitat la Antena 3.

Acesta a mentionat ca demisia sa din functia de presedinte executiv al PSD "pune partidul intr-o situatie dificila".

"Imi pun mandatul pe masa conducerii. Vom discuta si daca vom gasi impreuna un mod prin care pot ajuta partidul, pentru ca asta mi se cere", a mai declarat Dragnea, precizand ca in acest weekend a avut discutii mai lungi cu Victor Ponta.

Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

"Obiectivul nu a fost sa ocup o functie anume, ci printr-o functie guvernamentala sau politica sa imi pot aduce contributia la mai bine, in administratia guvernamentala, administratia locala, in politica, dar se pare ca lucrul asta deranjeaza sau a deranjat, cred, si am ajuns la o asemenea sentinta care cred ca da o lovitura crunta democratiei", a continuat Dragnea.

Anterior, Dragnea a spus ca el considera condamnarea sa in dosarul Referendumului "o mare nedreptate" si se declara nevinovat.

"Simt o mare nedreptate. De asemenea, am doua regrete uriase, nu am spus-o pana acum. Fratele meu a murit din cauza acestui dosar. Familia mea este aproape distrusa. Am trecut peste asta. Nu sunt vinovat", a declarat Dragnea.

Dragnea, despre condamnare: O nedreptate, fratele meu a murit din cauza acestui dosar

Liviu Dragnea a fost condamnat, vineri dimineata, la un an de inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 3 ani, in dosarul Referendumului din 2012.

Dragnea este acuzat de DNA ca, in calitate de secretar general al PSD, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala necuvenite pentru PSD, anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acelasi dosar, instanta le-a condamnat pe Adriana Vespe si Daniela Vladut la doi ani de inchisoare cu suspendare. Prin aceeasi decizie, alti peste 20 de inculpati au fost achitati.

Sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, putand fi contestata.

Ulterior, Dragnea a anuntat ca a demisionat din postul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar luni, in sedinta Biroului Permanent al PSD, isi va depune mandatul de presedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instantei de a-l condamna in dosarul "Referendumul".

El a precizat ca se considera in continuare nevinovat, dar ca a luat act de decizia instantei, nestiind insa care va fi motivarea deciziei.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Liviu Dragnea demisie PSD, #Dragnea condamnat inchisoare , #PSD