Ziare.com

Dragnea forteaza revizuirea sentintei: Sustine ca e condamnat politic si solicita dizolvarea PSD Teleorman

de Ionel Stoica
Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 16:04

   

Dragnea forteaza revizuirea sentintei: Sustine ca e condamnat politic si solicita dizolvarea PSD Teleorman
Intr-un nou proces deschis in aceasta luna la Tribunalul Teleorman, fostul lider PSD Liviu Dragnea cere magistratilor sa constate ca partidul pe care l-a condus a incalcat legea si cere dizolvarea organizatiei judetene din Teleorman.

Intr-o demonstratie juridica fortata, Liviu Dragnea sustine ca desfiintarea PSD Teleorman, intr-un adevarat efect de domino, ar putea duce la desfiintarea intregului PSD.

Un demers in instanta care are ca scop final declarat de catre Liviu Dragnea revizuirea sentintei primite in dosarul Angajarilor fictive la Directiei Copilului Teleorman, in care a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni inchisoare.

Revizuirea este o cale de atac extraordinara. Liviu Dragnea deja a depus la Inalta Curte doua alte cai extraordinare de atac: contestatia in anulare si recursul in casatie.

Mai multe detalii despre procesele fostului lider PSD - Dragnea a mai gasit o cale sa conteste condamnarea la inchisoare

Procesul

Procesul a fost inregistrat la Sectia I Civila de la Tribunalul Teleorman, la sfarsitul lunii septembrie, dar pe 9 octombrie a fost declinat la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, unde are sediul PSD, potrivit portalului instantelor.

Este vorba despre un caz care este in stransa legatura cu un alt proces deschis de Liviu Dragnea. Cel in care contesta mai multe decizii luate la congresul PSD din 29 iunie, care a avut loc dupa incarcerarea sa: modificarile facute la Statutul PSD si alegerea in functiile de conducere a partidului a presedintelui Viorica Dancila, a presedintelui-executiv Orlando Teodorovici si a secretarului general Mihai Fifor.

Potrivit actelor depuse la Tribunalul Teleorman, Liviu Dragnea vrea ca judecatorii sa constate faptele ilicite savarsite de PSD atunci cand i-au fost prelucrate datele sale personale de catre cele doua secretare PSD, angajate fictiv la Protectia Copilului Teleorman, Adriana Botorogeanu si Anisa Stoica.

In plus, fostul politician cere ca PSD sa-i plateasca si prejudiciul retinut de Inalta Curte in acest caz, in suma de 83.650 de lei (aproape 18.000 de euro).

"Au accesat ilegal datele mele"

Potrivit lui Dragnea, cele doua secretare i-ar fi accesat ilegal datele personale.

"Accesarea ilegala s-a efectuat prin intermediul a doua persoane fizice Botorogeanu Adriana si Stoica Anisa Niculina, astfel cum a dedus si a statuat instanta nationala in sentinta penala nr. 377/21 iunie 2018, definitiva prin decizia penala nr. 142/27 mai 2019, pronuntata in dosarul 2401/1/2018 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cand a concluzionat ca cele doua salariate de la DGASPC Teleorman ar fi prestat activitate efectiva in incinta organizatiei de partid PSD Teleorman," explica fostul politician.

Dragnea precizeaza ca a luat cunostinta de acest lucru pe 27 mai 2019, ziua in care a fost condamnat definitiv, ca cele doua secretare "ar fi desfasurat activitate efectiva la sediul PSD organizatia Teleorman, fara insa sa figureze pe statele de plata ale partidului PSD sau ale organizatiei PSD Teleorman, fara sa aiba autorizare sa acceseze datele personale stocate in baza de date a partidului PSD de la terminalul calculatorului din incinta organizatiei de partid PSD Teleorman."

El enumera care au fost datele sale cu caracter personal, care erau in baza de date a PSD: nume, prenume, adresa, CNP, data nasterii, numar telefon, adresa de email, act de identitate, sex, nationalitate, stare civila, copii (numar si varsta), religie, statut social, permis de conducere, venituri familiale lunare, date privind activitatea socio-profesionala (studii, calificari/diploma, angajator, ocupatia, profesia), competente lingvistice, optiuni politice, domenii de interes, hobbyuri, apartenenta la alte organizatii si semnatura.

Legatura cu cel de-al doilea dosar

Liviu Dragnea repeta instantei ca acest dosar este in stransa legatura cu cel in care contesta deciziile de la Congresul PSD, cazul 20322/3/2019.

El sustine in acel caz ca PSD Teleorman ar fi trebuit dizolvat, avand in vedere ca cele doua angajate de la Directia Copilului care au lucrat in realitate la PSD Teleorman au comis fapte de frauda. Totusi, procurorii DNA care l-au investigat si trimis in judecata nu au cerut dizolvarea organizatiei judetene.

De altfel, acesta a fost principalul motiv pentru care tribunalul a respins solicitarea sa. Insa procesul continua la Curtea de Apel Bucuresti.

Motivarea Tribunalului din acest caz - De ce au respins judecatorii cererea lui Dragnea, care a contestat alegerea Vioricai Dancila la sefia PSD

"Chiar procurorii pot sa ceara revizuirea"

Fostul lider PSD arata ca a contestat decizia din doua motive. In primul rand, spre a constitui motiv de revizuire a sentintei de condamanare. Dar aceasta revizuire ar putea fi ceruta chiar de procurori. Asta deoarece procurorii nu au solicitat dizolvarea PSD Teleorman.

"Sa se ateste ca revizuirea trebuie ceruta inclusiv de catre Ministerul Public, ca o obligatie constitutionala, aceea de a apara drepturile si libertatile cetatenilor, inclusiv de a apara drepturile si libertatile sale, avand in vedere concret conduita acestui Minister Public din cadrul dosarului 20322/3/2019," se arata in cererea de chemare in judecata.

"Acelasi Minister Public in dosarul 20322/3/2019 nu a mai recunoscut ca fiind fapta ilicita activitatea desfasurata de doua salariate de la DGASPC Teleorman in incinta organizatiei de partid PSD Teleorman, motiv pentru care Ministerul Public a apreciat ca nu se impune si sanctionarea persoanei juridice PSD organizatia Teleorman unde a fost comisa fapta de coruptie, astfel ca Ministrul Public a pus concluzii de admitere a modificarilor la statut din 29 iunie 2019, in conditiile in care la aceste modificari au votat si reprezentanti din partea PSD Organizatia Teleorman," scrie Liviu Dragnea.

Cere verificari suplimentare la PSD

Pe de alta parte, mai arata Dragnea, Ministerul Public ar fi obligat sa analizeze, anterior calificarii de fapte de coruptie, daca a existat sau nu consimtamantul dat de cele doua salariate de a desfasura activitate efectiva in sediul organizatiei de partid Teleorman.

In plus, daca exista sau nu contract in forma scrisa, in care PSD sa fi desemnat acele persoane imputernicite care sa opereze in baza de date a partidului pe baza de user si parola.

Intr-o demonstratie juridica complicata, fostul politician sustine ca, daca la Congresul PSD a votat organizatia PSD Teleorman, aceasta conduita echivaleaza cu "insusirea actului ilegal comis de organizatia PSD Teleorman, ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD insusi."

In acest context, Dragnea cere sesizarea CJUE si CCR, cu privire la articolul in baza caruia doar Ministerul Public poate cere dizolvarea unui partid politic.

"Se creeaza o situatie discriminatorie fata de persoana fizica, reprezentantul organizatiei de partid Teleorman, care ar fi singurul sanctionat pentru fapta ilicita derulata la sediul organizatiei de partid PSD Teleorman, desi activitatea presupus ilicita a celor doua salariate s-a derulat exclusiv in interesul activitatii politice a partidului PSD," explica Dragnea.

Citeste si: Dragnea vrea sa sesizeze CJUE si CCR in procesul in care contesta numirea Vioricai Dancila la sefia PSD

Apare trimiterea la SS

Dragnea precizeaza ca, in prima ipoteza, in care instanta constata fapta ilicita a PSD in materia datelor personale savarsita in dauna sa, "iar aceasta fapta ilicita a dus exclusiv la condamnarea politica", cu acceptul PSD, este un motiv de revizuire al sentintei sale.

In cazul celei de-a doua ipoteze, aceea ca dupa administrarea probelor rezulta fara dubiu ca cele doua salariate nu au prestat nicio activitate efectiva in incinta organizatiei de partid PSD Teleorman, ar interveni o noua situatie.

Aceasta ar putea duce la premisele initierii unui dosar penal la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Speciala. Motivul: procurorii care l-au acuzat in dosarul Angajarilor fictive ar fi falsificat probe pentru a-l inlatura din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pe care a detinut-o pana in 27 mai 2019 si a-l priva de libertate.

"Si in aceasta a doua a ipoteza juridica hotararea definitiva a instantei civile va constitui motiv de revizuire a sentintei penale definitive din dosarul 2401/1/2018, avand in vedere ca singurul scop al autoritatilor judiciare romane a fost acela de a ma discrimina pe criterii politice," sustine Dragnea.

"In ambele ipoteze juridice indicate mai sus, am avut in vedere faptul ca Ministerul Public in cadrul dosarului 20322/3/2019 nu a recunoscut ca fiind fapte de coruptie activitatea efectiva prestata de doua salariate, asa cum au dedus si apoi s-a statuat definitiv in data de 27 mai 2019, dosar 2401/1/2018, intrucat acelasi Minister Public, operand discriminarea mea pe criterii politice, a inteles sa nu isi exercite obligatiile constitutionale din art. 13.1 alineat 1 din Constitutie Art. 46 alineat lite ra (b) si (c) si alineat 2 din Legea nr. 14/2003, in ceea ce priveste organizatia de partid PSD Teleorman si/sau partidul politic PSD insusi.

Astfel ca Ministerul Public a inteles sa ignore total normele imperative din Art. 221 Cod Civil si Art. 219 alineat 2 din Cod Civil, care reglementeaza in mod ferm raspunderea in solidar a persoanei juridice pentru fapte ilicite comise de organele de administrare ale persoanei juridice," explica Dragnea.

PSD: Dragnea stia din 2006

In dosarul de la Tribunalul Teleorman, PSD a depus o intampinare in care cere respingerea cererii lui Dragnea de dizolvare a formatiunii politice si respingerea solicitarii de a-i achita prejudiciul din dosarul Angajarilor fictive.

In sprijinul solicitarilor, PSD citeaza din declaratiile uneia din secretarele PSD, Anisa Stoica, care au fost mentionate in motivarea condamnarii.

"D-nul Dragnea era singura persoana din cadrul organizatiei de partid judetene care era preocupat de situatia angajatilor ori a persoanelor care lucrau pentru partid," spunea Stoica.

Mai mult, arata PSD, Inalta Curte a retinut ca Anisa Stoica si-a desfasurat activitatea "in cadrul organizatiei PSD Teleorman, la biroul de presa al acestei organizatii politice, unde a condus si coordonat efectiv activitatea de presa a biroului" chiar la propunerea lui Dragnea.

"Date fiind acestea, rezulta in mod neindoios ca sustinerile reclamantului din cuprinsul cererii de chemare in judecata sunt vadit neintemeiate, acesta avand cunostinta de faptele criticate inca de la nivelul anului 2006 sau luand la cunostinta de acestea cel mai tarziu la data de 18 decembrie 2012.

In consecinta, la momentul actual, dreptul material la actiune pentru orice prejudiciu posibil pe care reclamantul l-ar fi putut invoca s-a prescris," explica PSD.

Dosarul, declinat la Judecatoria Sectorului 1

La sfarsitul lunii septembrie, Dragnea a trimis la Tribunalul Teleorman mai multe precizari si solicitari. Pe 9 octombrie, judecatorii au invocat din oficiu exceptia necompetentei materiale.

Cauza a fost declinata la Judecatoria Sectorului 1. In primul rand, deoarece acolo are sediul PSD. In al doilea rand, pentru ca valoarea obiectului cauzei deduse judecatii - 83.650 de lei, atrage competenta unei judecatorii. Daca valoarea era mai mare de 200.000 de lei, competenta ar fi apartinut Tribunalului Bucuresti.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 19628 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
41 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ma voi scula, pre multzi o sa popesc si eu.

In temnitza cu capace,
Unde toti smecherii zace.
Smecherii din tot raionu
Si din Grand, Pantelimonu.
Saoleu ce rau i-aice !

 

"HE, HE, HE..."

Cine-a mai crezut ca, la 30 de ani de la plantarea, de catre Moscova, a gradinii trandafirilor CRIMINALI, sub bagheta echipei Ilici-Brucan, un lider precum flausatul, ii va cere DISPARITIA? Nici mai mult, nici mai putin!!! Bravo, porcarului cocotier! "He, he, he..." Bravo, dragneo, de cand asteptam sa dispareti???...

 

Succes, Dragnea! Numai el poate desfiinta PSD!

Sper ca macar un judecator sa-i dea dreptate.

Draknea l-a scapat de puscarie pe Tariceanu

acum Tariceanu, din postura de mare aliat al PNL, isi mai aminteste de prietenul sau?

ca toti aldistii stau tolaniti seara de seara la Latrina 3 si o dau inainte cu nedreptatile care li se fac, cat sunt ei de napastuiti!

ps. Draknea cand se apuca de scris? asteptam opere alese...

Justiția independentă ...

Dacă se năștea in Franța, era propus pentru funcția de Comisar european! Așa, la țuhaus cu tine, Impărate! Te-ai jucat cu Sistemul pană te-a răpus! Unde a ajuns Kovesi și unde tu!

La copii, la ciordit banu

Dragnea este nambar uanu !

Acest infractor mafiot (ex-sef de mafie psd) nu stie ce il

asteapta ... Cand s-o verifica bine teldrum-ul sau de la Alexandria va mai primi vreo 7 ani de puscarie, plus plata a 21 de milioane de euro !

La asa nedreptate

Flausatul o sa ceara desfintarea uniunii europene.

Barnia a furat citeva milioane,penal om de dreapta

Numai PSD poate mau darma ceva din PSD. Acum asa s-a intimplat acum. Ptr nenea Iancu l-as dori afara si Habarnea si cu cel cu birna care multiplica suprafata unei case de 300 de ori la brutarie, pe multi ani.

Cine-i permite unui pușcărias sa solicite?

... știu Dragnea ce e aceea "condamnare politică"? Pune mana pe carte infractorule și informeaza-țe!

Esti tare printz

deci tu compari pe un corupt care a furat milioane de euro tarii dar si din fondurile EU, adica dracnea, cu un procuror care a incercat, si in unele cazuri chiar a reusit, sa-i trimita pe hoti acolo unde le e locul?
Afurisita este justitia gandita de psd-istii tai pentru folosul lor.
In locul lui Kovesi de ce nu spui de savonea, dorneanu, tudorica, adinuta florea, etc...adica acei oameni din justitie care apara infractorii?

Omu-i complet nebun!

Inca cauta sa ne convinga ca: "Eu nu vreau sa plec ca prostul din aceasta viata si din aceasta functie. V-o zic ca la noi la Teleorman."
Bine ma, hai ca ne-ai convins! La toti infractorii, cu tine-n frunte, alti infractori, cei de la CCR, va vor da cerificate de buna purtare si decizii cum ca sunteti oameni cinstiti, chiar mai cinstiti decit cei mai cinstiti oameni.

 

E, da' dupa Spiderman, Batman si Superman

uita ca a aparut si TeleorMan!

ii este greu

la bulau taranoiului.Pai nu-se facuse el stapanu tarii,al tuturora si peste tot?Sa stea-n pana noastra acolo.

Unde sint cadinele?

I-a facut vreo vizita? Fara el toate din harem erau nimic.
Daca citea mai mult stia ca Samson a mierlito din cauza femeii.

Ar mai fi o solutie: Livache presedinte si tot PSD-ul la bulau

In felul asta s-ar face dreptate si toata lumea multumita. Iar, cum RO n-are puscarii asa mari pentru o asemenea organzatie mafiota, am putea sa-i cazam in Delta Dunarii la taiat stuf, la construit autostrazi (fie ele si de 800 m la kilometru), la impaduriri si alte reparatii care trebuie facute prin tara asta saracita de lacustele pesederaste.

Domne, asea ie cum zice duomnu' dracnea

că iel ie dăcat un detinut politic si că pesedeu' de teleorman trebuie desfiintat că s-a tinut numa' si numa' de furăciuni.
Asea că tribunalu' o să-i aducă pe toti pesedeii din judet la Rahova si să-l ungă pe dracnea presedinte peste iei. Că cine stie, poate asea s-o mai linisti si iel oleacă

Inca multi, multi

ani la mititica, hot de drumul mare si pofticios de prospaturi, acolo sa stai pana la adanci batranete, mosulica Livache !

corect

- free draknea! El lider maximo este condamnat pe nedrept! Daca era judecat si condamnat pe bune lua minimum 15- 20 de ani!

 

Corect!

Si i se mai confisca si averea dobandita ilicit!

Wow, ce ii dau astia sa fumeze la bulau ?

.

 

Leustean. Din ala trage si Veo pe nas

Livache sta in pat la racoare, se scarpina in cap, mai ia o legatura de leustean, ii vin idei garla.

Dar morcovul, morcovul unde il tine ?

Vine peste el teldrum de Alexandria ...

Dragnea trebuie eliberat imediat !

Dragnea trebuie dus imediat la antena 3 ca sa povesteasca cu pensionarii comunisti despre programul de guvernare !

 

livache,numai tu mai lipseai din nebuneala asta

aproape ai reusit sa desfiintezi psd cind il conduceai,
daca te mai lasau liber citeva zile,ai fi reusit :)

acum,ce mai vrei ?
termina bulaul,fii cuminte sa primesti reducere,
apoi cara-te in brazilia natala,aia tot intreaba
la ambasada cind vine investitorul ala simpatic
cu mustata subtire si amanta buna de stanga :)

eu te sfatuiesc sa ai rabdare pina in craciun,
pt ca joianis si barna sint pe faras iar
neconflictuala vasilica va deveni presedintele romaniei.
ei bine,in entuziasmul general,sari gardul,mergi glont
la aeroport unde te asteapta codrin+irina,
si o tuliti in lumea larga.
in locul tau il bagam pe iohanis si nimeni nu va observa
nimic deosebit. in fond,escrocul tot ar fi fost inchis
pentru casele furate si copiii vinduti.

 

zau?

- referitor la intrebarea anterioara a unui coleg de forum - tu ce fumezi? Ar fi cazul sa-ti schimbi dealerul - are marfa proasta sau e "taiata" aiurea!

poate imi recomanzi dealerul tau

gindesti foarte limpede :)))

pina la urma,cu ce te-am suparat ?
am conceput un plan standard pt livache,treaba lui
daca il aplica,nu-i problema ta :)
daca are ghinion si irinuca fuge cu cosmin+banii
lui livache,se cheama destin nefericit :)
daca reuseste,e mai ceva decit omar haysam
care a fugit din tara deghizat in berbec :)

Dragnea asta a devenit un fel de

Vintage

 

@ DemonBanal

- personal nu m-ai deranjat cu nimic dar varianta cu dancila presedinte am presupus ca ar fi din cauza unor substante interzise ca pesedosenie nu pari sa fii! Scuze ptr. presupunerea gresita si dealerul meu este cam departe si nu livreaza peste garla!

Cum asa? Exista cineva care nu voteaza cu Veo?

Oamenii muncii de la orase si sate sunt trup si suflet alaturi de cea mai iubita ciumafaie a Tiliromanului.

- O sa-mi fac un tatuaj cu Veo. Nu spun unde.

E mare vicleanul de Teleorman

D'le, El Capo de psd l-a depasit si pe Al Capone in malversatiuni juridice. Nu vrea sa se dea prost dar depaseste orice limita a golanelii interlope psd.
Vrea sa fie un fel de marx-lenin inspiratorul revolutiei anti-psd... e de moartea mintii...nu e de mirare ca pcr-psd naste degenerati mintal...

 

macar

emil bobu a avut un pic de decenta cand a zis "recunosc onorata instanta, am fost un ***"
Hamsterul ii da inainte cu condamnarea politica. Cred ca e in sevraj "politic" din cauza excesului nr. de sapunuri pe care trebuie sa le ridice la dusuri.

 

Ha ! Ha ! Ha!

Dragnea se considera condamnat politic, a ajuns precum Bombonel. Nu-i mai tace fleanca nici din inchisoare !
Cine sa-i mai ia in seama pe acesti hoti la drumul mare ?

Belinache, veorica iti ureaza "suptcesuri" si te roaga sa treci pe

la ea si pe la microfonista cand ai o iesire de voie de la Julava sau Rahova :)))
Ti-au pregatit un concert la saxofon si doua guri :)))

 

cel mai mult lu nea liviu ii lipseste ,acolo la pension,vitamina D

mai ales ca are geamurile pe nord si soarele nu prea ajunge ! pacat de porcii aia sacrificati si de soricu lor fraged....aia comsumati la cinele de taina !

 

trai neneaca,,,,,,,,,,,

io ma gandesc ca saracu dragnea ajunge ca borcea ,,sa-i fie mai bine in jilava decat afara,,,,,,,,caldura curent televizor si hrana gratis,,,,ce mai ,,,trai neneaca.....

 

Este o melodie...Cine-ai fost si ce-ai ajuns ,,Livule"...

Un batran palicar ce s-a crezut zeu...,,Merg pe drum cu capu-n jos...Ce-am ajuns si cine-am fost...Merg pe drum, privesc in sus..Cine-am fost si ce-am ajuns....Esti de ras Nicolae....jenant...cum tu ai popit pe multi, altii te-au caterisit ...nimic nu-i vesnic...nimeni nu e de neanlocuit...ma uit la tine si vad un batran dovedit de viata ...

 

Parerile infractorilor nu ne intereseaza...

Puscariasilor nu ar trebui sa li se perminta sa isi faca cunoscute parerile.Ce balmajeste infractorul dragnea,nu are valoare si nici nu ne intereseaza pe noi.Pentru justitie,se poate adresa prin intermediul avocatului,iar justitia procedeaza ca atare,accepta sau respinge.Infractori ca dragnea sunt cu miile,au incalcat legea,sunt pedepsiti,dar parerile lor nu conteaza,zero!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor