Dragnea inca astepta UDMR: Sa inteleaga ca guvernarea face rau Romaniei

Joi, 09 Iunie 2011, ora 23:40
968 citiri
Dragnea inca astepta UDMR: Sa inteleaga ca guvernarea face rau Romaniei

Liviu Dragnea, secretar general al PSD, sustine ca inca mai asteapta ca UDMR sa "ineleaga ca ramane intr-o guvernare care produce mult rau Romaniei". Asta in ciuda faptului ca liderul PSD, Victor Ponta, sustinea recent ca nu mai asteapta nimic de la uniunea care reprezinta maghiarii.

"Eu sunt putin mai optimist si eu inca mai astept, inca mai sper, ca UDMR sa inteleaga totusi ca raman in continuare intr-o guvernare care produce foarte mult rau Romaniei. Inca mai astept ca ei sa se alature proiectului politic al USL", a declarat Liviu Dragnea, intr-un interviu pentru NewsIn.

Intrebat daca il tenteaza postul de parlamenat, secretarul general al PSD a declarat ca nu este tentat, insa ca va candida in continuare la presedintia Consiliului Judetean Teleorman, in cazul in care consiliile judetene nu vor fi desfiintate de reorganizarea teritoriala.

In ceea ce priveste relatia PSD cu PNL, Liviu Dragnea sustine ca liderii locali se vor intelege dupa sondaje, acestea fiind elementul determinant in desemnarea candidatului USL in judete. "Sunt in cateva judete agitatii mai mari din dorinta colegilor de a-si maximiza sansele in sondaje, in rest divergente majore pe functionare sau pe colaborare nu sunt. Oricum, toate aceste pasiuni se vor stinge dupa finalizarea sondajelor", a declarat Dragnea.

Intrebat daca, in varianta ca USL nu castiga alegerile, va mai fi mentinuta alianta, Dragnea a declarat ca exclude varianta unui esec la alegeri.

"Sigur ca nu suntem deja castigatori, dar sunt doua argumente foarte serioase, si anume supararea uriasa in randul populatiei si neincrederea in actuala Putere, pe de o parte, si pe de alta parte alternativa guvernarii care incet, incet se construieste in jurul USL prin tot ceea ce a inceput sa prezinte ca si program de guvernare. Si faptul ca activitatea de organizare atat a PSD, cat si a PNL si a PC, a inceput sa se contureze foarte bine", a declarat Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD adauga ca spera ca la alegerile locale PSD sa castige mai multi primari decat are acum

"Daca ne organizam foarte bine si daca se acorda o atentie maxima desemnarii fiecarui candidat, atat pentru functiile de primar, cat si pentru functiile de consilier local si mai ales pentru functiile de presedinti de consilii judetene si consilieri judeteni, avem toate sansele sa luam mai mult decat avem acum, pentru ca la alegerile locale cetatenii se uita cu foarte mare atentie la om, la candidat. Dar acum, la alegerile locale din 2012 cred ca spre deosebire de alte scrutinuri componenta politica va fi putin mai mare, va fi putin mai mult politizat votul pentru alegerile locale fata de cat au fost de obicei", a spus Dragnea.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, replică pentru Liviu Dragnea:"Eu nu o să îmi fac partid politic după ce nu o să mai fiu preşedintele PSD"
Marcel Ciolacu, replică pentru Liviu Dragnea:"Eu nu o să îmi fac partid politic după ce nu o să mai fiu preşedintele PSD"
Marcel Ciolacu a declarat miercuri că nu o să îşi facă partid politic atunci când nu va mai fi preşedinte al PSD, iar când va fi "o frână în viitorul PSD", o să aibă "maturitatea de a...
Împărăția etichetelor false, sau cine conduce România cu adevărat
Împărăția etichetelor false, sau cine conduce România cu adevărat
Cine conduce România? Cîțu? Aspirantul la șefia PNL se dă, ca Superman, omnipotent, dar nu e decât o etichetă falsă, din puzderia caracterizând viața politică a unei țări, vai,...
Sursa: rNews