Dragnea, intrebat despre coruptie in presa elvetiana: Vreau sa vorbesc despre viitor, nu despre acest "bullshit"

Joi, 02 Februarie 2017, ora 11:11
9341 citiri
Dragnea, intrebat despre coruptie in presa elvetiana: Vreau sa vorbesc despre viitor, nu despre acest "bullshit"
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Intrebat de presa din Elvetia despre lupta anticoruptie, Liviu Dragnea a spus ca vrea sa vorbeasca despre viitorul Romaniei, nu despre "acest bullshit".

SRF (Televiziunea si Radioul Elvetian), principala institutie media a vorbitorilor de germana din Elvetia, publica joi un articol intitulat "Devine Romania o republica bananiera in Europa?", in care comenteaza faptul ca o decizie a Guvernului risca "sa lase in aer" 2.000 de dosare de coruptie, masura care nu este sustinuta in totalitate nici macar in partidul de guvernamant.

Jurnalistii elvetieni spun ca liderul social-democratilor, si "omul puternic" din spatele Guvernului, "nu a fost interesat de coruptie inainte de alegeri", ci dorea sa vorbeasca despre viitorul Romaniei, "nu despre prostii precum coruptia". Ei citeaza o conversatie avuta cu Liviu Dragnea inainte de alegeri la Radio SRF.

"Vreau sa vorbesc despre viitorul Romaniei, nu despre astfel de bullshit", ar fi spus Dragnea, pentru SRF.

Potrivit articolului, "Guvernul sau lucreaza acum activ pentru a se asigura ca in Romania coruptia va avea un viitor maret" prin ridicarea pragului pentru abuz in serviciu la 200.000 de lei.

Jurnalistii elvetieni mentioneaza si al doilea dosar al lui Liviu Dragnea, spunand ca OUG privind modificarea Codurilor Penale este "retroactiva". "Liderul de partid Dragnea poate sta relaxat. Procesul care a inceput acum doua zile pentru abuz in serviciu ramane fara efect. (...) Nici sustinatorul sau si fost premier Victor Ponta nu trebuie sa mai apara in fata instantei", noteaza jurnalistii.

Publicatia arata ca nu numai social-democratii beneficiaza de masura, fiind vorba de peste 2.000 de procese pentru abuz in serviciu, care acum vor ramane fara obiect. Este citata si Laura Codruta Kovesi, care acuza ca "lupta anticoruptie devine acum irelevanta".

Kovesi: E revoltator, avem in lucru 2.151 de dosare pe abuzul in serviciu

Articolul incheie afirmand ca exista inca institutii care functioneaza, precum ICCJ si CCR. Jurnalistii se refera si la protestele "neobisnuit" de ample din Romania, care ar putea continua, dar si la presedintele Klaus Iohannis, ales popular, care a promis sa "apere statul constitutional".

Protestele istorice de miercuri au facut inconjurul lumii - ce scriu marile institutii de presa

"Guvernul poate fi astfel facut sa dea inapoi. Dar nu va renunta. Scopurile lor sunt acum evidente, precum si lipsa de scrupule in metodele folosite. In Romania, nu doar lupta anticoruptie este amenintata, dar si statul de drept", se arata in incheierea articolului.

Articolul este semnat de Urs Bruderer, jurnalist al SRF specializat in probleme europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Dragnea coruptie bullshit , #PSD