Dragnea, ironic despre condamnarea lui Valcov: Trebuie omorat azi, impuscat! Tariceanu ii sustine in continuare competenta

Vineri, 09 Februarie 2018, ora 12:53
5803 citiri
Dragnea, ironic despre condamnarea lui Valcov: Trebuie omorat azi, impuscat! Tariceanu ii sustine in continuare competenta
Foto: Arhiva Facebook/ Liviu Dragnea

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului au facut primele declaratii, dupa ce Darius Valcov, consilierul premierului Viorica Dancila, a fost condamnat joi la 8 ani de inchisoare.

"E o condamnare in prima instanta, nu sunt jurist, nu sunt avocat. Imi este foarte greu sa comentez o asemenea decizie. Am o parere de rau, dar pana la decizia definitiva mai este. Sunt milioane de romani care au salarii, pensii mai mari datorita unui program de guvernare la care Darius Valcov a avut o implicare mare", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, vineri, la Parlament.

Anterior, Dragnea spusese ironic despre condamnarea lui Valcov: "Trebuie omorat azi, acum! Impuscat!".

Intrebat ce se va intampla acum in Guvern, avand in vedere ca Valcov este consilier de stat, liderul PSD a sustinut ca nu se va implica.

"Guvernul va decide daca ramane acolo sau nu (in functie - n.red.). Eu nu am propus pe nimeni in aparatul de lucru al Guvernului, deci nu o sa propun nici sa plece cineva. Este decizia premierului", a adaugat Dragnea.

Pe marginea aceluiasi subiect, si presedintele Senatului a dat vineri cateva declaratii.

Intrebat si el de pozitia pe care Valcov o are in Guvern, Calin Popescu Tariceanu a spus ca e decizia lui daca ramane sau nu.

"E decizia lui si a Guvernului de a stabili ceea ce va face in continuare, avand in vedere ca este o condamnare in prima instanta, nu definitiva. Cred ca ar trebui sa se analizeze situatia. Competentele profesionale nu i-au fost puse in discutie cu ocazia procesului", a subliniat presedintele Senatului.

Amintim ca Inalta Curte l-a gasit vinovat pe Darius Valcov pentru 3 infractiuni de coruptie si l-a condamnat la 8 ani de inchisoare. Valcov a fost condamnat la 4 ani pentru trafic de influenta, 6 ani pentru spalarea banilor si 2 ani pentru efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia de ministru. Pedepsele au fost contopite si s-a dat un spor, astfel s-a ajuns la 8 ani de inchisoare.

Citeste si Ramane Valcov consilierul lui Dancila dupa condamnare? Ce spune purtatorul de cuvant al Guvernului

Eveniment Quarterly Report

Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Liderul AUR George Simion a încercat să acumuleze capital politic comentând la o postare pe Facebook făcută de președintele USR Cătălin Drulă. Drulă a scris o postare pe Facebook în...
Cătălin Drulă: Măsurile fiscale sunt neconstituționale și abuzive
Cătălin Drulă: Măsurile fiscale sunt neconstituționale și abuzive
Pachetul de măsuri fiscale ”este neconstituțional”, a afirmai, miercuri, la RFI, președintele USR, Cătălin Drulă. El precizează că ”sunt decizii anterioare ale CCR care spun că un...
#Dragnea Tariceanu declaratii Valcov , #PSD