Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dragnea, nemultumit de ordonanta prin care se iau bani primariilor

Miercuri, 07 Ianuarie 2009, ora 16:40
1612 citiri
Dragnea, nemultumit de ordonanta prin care se iau bani primariilor

Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea s-a declarat miercuri nemultumit de ordonanta de urgenta a Guvernului prin care primariile sunt obligate sa returneze la buget unele sume necheltuite in 2008.

"Este inadmisibil ca structurile alesilor locali sa nu fie consultate" , a declarat Dragnea despre ordonanta care obliga primariile sa restituie banii necheltuiti la Buget.

La randul sau, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a aratat nemultumit de ordonanta prin care bugetarii nu mai pot primi in acelasi timp si salariu si pensie. El a sustinut ca masura prin care se interzice in sistemul public cumulul de pensii si salariu nu a fost bine cumpanita, ca este o eroare si ca ordonanta ar trebui retrasa imediat.

"Aceasta Ordonanta de Urgenta este o mare greseala, nu numai la actori, aceasta inlaturare a cumulului dintre pensii si salarii, care pare a fi o idee buna," a spus Ion Iliescu. Fostul sef de stat a spus ca sunt situatii cand sistemul public are nevoie, din lipsa de cadre, de experienta celor varstnici.

Cea mai dificila situatie e in invatamant, a spus Iliescu. "Lasi clasele fara profesori, fara titulari si le acoperi cu cine, cu niste neinitiati, needucati niste nepriceputi. In sanatate sunt probleme similare, in cercetare", a adaugat el. Fostul presedinte este de parere ca ordonanta de urgenta trebuie retrasa.

Premierul Emil Boc a anuntat pe 30 decembrie ca Executivul a decis sa interzica angajatilor statului sa cumuleze pensia cu salariul, cei care au beneficiat de salarii compensatorii la pensionare si doresc sa lucreze in continuare in sistemul public fiind obligati sa le returneze in termen de 30 de zile. Masura a starnit proteste din partea profesorilor, actorilor si altor categorii afectate de aceasta masura.

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
#Liviu Dragnea, #Ion Iliescu, #Ordonanta de Urgenta , #PSD