Dragnea: Nu sustinem alt candidat USL la prezidentiale, il sustinem pe Antonescu!

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 22:24
2985 citiri
Dragnea: Nu sustinem alt candidat USL la prezidentiale, il sustinem pe Antonescu!
Foto: Antena3

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminica seara ca PSD nu si-a schimbat parerea in ceea ce priveste candidatul la prezidentiale, sprijinindu-l in continuare pe Crin Antonescu.

"Noi am mosit aceasta uniune, am luptat impreuna, am castigat impreuna, nu ne permitem sa inselam increderea si asteptarile", a declarat el la Antena 3.

Referitor la mult vehiculata si asteptata (in unele cercuri) ruptura USL, Liviu Dragnea a spus: "Nu ne-am rupt inainte de parlamentare, nu ne-am rupt nici cand am facut Guvernul, nu ne rupem pentru ca avem de guvernat aceasta tara, nu vrem sa facem compromisuri".

"Toti parlamentarii nostri au o legitimitate foarte mare si o incarcatura foarte mare. Toata lumea se uita cum gospodarim tara, sa vada daca suntem in stare sa producem o dezvoltare reala, nu miile si miile de santiere pe care le-am gasit", a descris pesedistul succint situatia, mentionand ca "Nu sustinem alt candidat USL, il sustinem pe Antonescu", "un om pe care il apreciem, are toata sustinerea noastra".

Radu Stroe: Iesirea lui Tariceanu, o greseala impardonabila, ce ar trebui sanctionata cu pedeapsa maxima

Si ministrul de Interne Radu Stroe are doar cuvinte de lauda la adresa USL si a celor doi capi, Ponta si Antonescu. "Este limpede ca daca aceasta structura a rezistat este si datorita armoniei dintre Antonescu si Ponta", a spus el la Antena 3.

"Daca nu s-ar fi inteles intr-o armonie perfecta, USL era rupt, spart. Nu e doar rezultatul unui protocol, ci o colaborare absolut unica pana la aceasta ora in Tara Romaneasca", este de parere ministrul.

"Din acest motiv iesirea lui Tariceanu nu are logica si nici greutate, nici pentru el, nici pentru partid. O greseala impardonabila ce ar trebui sanctionata cu pedeapsa maxima", este de parere Radu Stroe.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu doreste sa se organizeze alegeri interne in PNL pentru stabilirea candidatului liberal pentru alegerile prezidentiale din 2014, dupa modelul partidelor din Statele Unite ale Americii.

Tariceanu vrea prezidentiale la termen si vot in PNL pentru stabilirea candidatului

"Vreau sa fac propunerea ca, in PNL, desemnarea candidatului sa se faca pe baza unui scrutin intern si alegeri interne (...). Acest sistem da posibilitatea unui membru al PNL sa aleaga. Alegerile interne vor permite de asemenea sa selectam dintr-un manunchi de candidati pe cel mai bun si sa aiba cele mai mari sanse de izbanda apoi", a declarat Calin Popescu Tariceanu, vineri, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca ar putea candida pentru locul de prezidentiabil PNL, acesta a raspuns: "Nu m-am decis inca, avand in vedere ca alegerile prezidentiale vor avea loc peste doi ani, iar eu cred ca o desemnare a unui candidat de pe acum este prematura", a spus el, exprimandu-si convingerea ca vor exista mai multi candidati.

Fostul presedinte PNL a amintit ca decizia fundamentala pe care USL a luat-o a fost de a propune si de a sustine un om din partea PSD pentru functia de prim-ministru si unul din partea PNL pentru cea de presedinte al Romaniei, subliniind insa ca, "pana in 2014, multe se pot schimba".

In replica, presedintele PNL Crin Antonescu i-a raspuns fostului premier Calin Popescu Tariceanu, recomandandu-i sa decida daca mai doreste sa reprezinte si sa faca parte din PNL.

Antonescu despre excluderea lui Tariceanu si in ce conditii nu va candida la presedintie

"Aceia dintre noi care au ajuns in situatia de marionete ale lui Traian Basescu sa se decida daca mai doresc sa reprezinte si sa faca parte din PNL. Decizia in cazul lor nu este decat in caz de forta majora una administrativa", a spus liderul liberal, sambata, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a precizat ca, daca peste un an va constata ca nu este cel mai bun candidat al USL, se va retrage singur, dar ca in prezent candidatura sa la Presedintie are "sanse maxime". Antonescu a respins insa ideea excluderii lui Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Liviu Dragnea sustinere Antonescu prezidentiale, #PSD Antonescu presedinte, #candidat presedintie USL, #Radu Stroe candidat presedintie USL , #PSD
Comentarii
C
Cronos
rank 3
USL il sustine pe Antonescu si PNL pe Tariceanu