Dragnea: Palatul Parlamentului nu poate gazdui Congresul PSD

Luni, 15 Februarie 2010, ora 10:53
1567 citiri
Dragnea: Palatul Parlamentului nu poate gazdui Congresul PSD

Liviu Dragnea a declarat, luni, inainte de Comitetul Executiv, ca in Palatul Parlamentului nu exista o sala suficient de mare pentru a-i adaposti pe cei 2.000 de delegati la Congresul PSD, asa cum ar vrea Adrian Nastase.

"Aici la Parlament nu e loc, probabil ca vor fi in jur de 2.000 de persoane. Dar pana la urma, cum o sa se decida", a declarat Dragnea.

Despre un alt punct divergent pe ordinea de zi a reuniunii social democrate de luni, modificarea statutului, liderul PSD este de parere ca ar trebui sa se decida luni asupra procedurii de vot.

"Intr-o situatie normala, orice partid procedeaza asa. Intr-o structura de conducere cum e Comitetul Executiv, se merge cu un proiect unitar, pe modificarea statutului. Fiind situatia asta tensionata de niste cetateni, avem o situatie complicata din punct de vedere procedural. Daca nu se decide astazi, probabil ca va trebui sa facem buletine de vot. Sper sa se decida astfel care va fi procedura de vot la Congres.

Pe mine ma intereseaza ca sa existe 24 de ore inainte de Congres, timp in care sa poata fi depuse candidaturile, sa putem pregati votul. Dar daca nu vom ajunge la un punct de vedere comun, o sa ajungem si acolo, sa-si depuna candidaturile in ziua Congresului si sa stam pana noaptea pentru pregatiri", a declarat Dragnea.

Nechita: Locul in care va fi organizat Congresul nu poate influenta victoria

Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita, seful filialei Iasi, una dintre cele care si-au anuntat sustinerea pentru Mircea Geoana, a declarat ca va fi o competitie deschisa si ca locul in care va fi organizat Congresul nu poate influenta victoria la alegerile interne.

"Haideti sa fim seriosi, mereu incercam sa aruncam cu cartuse oarbe, sa facem sezatie in jurul nostru", a declarat Nichita, reamintind ca la alegerile precedente Miron Mitrea a fost principalul organizator si totusi a pierdut functia de vicepresedinte.

La randul sau, vicepresedintele PSD, Constantin Nita, aflat tot in tabara lui Geoana, a declarat foarte transant ca votul va fi "pe echipe", asa cum s-a aprobat la Brasov, la Conferinta Extraordinara a PSD.

In privinta locului unde ar trebui organizat Congresul, Nita a declarat ca aceasta este o "chestiune neserioasa". "La Romexpo, daca acolo am stabilit cu totii. Dar daca sunt argumente ca e mai bine aici, la Palatul Parlamentului, o tinem aici. Dar dupa parerea mea e o chestiune superficiala", a spus Nita.

Dan Nica, vicepresedintele PSD, a declarat luni dimineata ca PSD are nevoie de vot pe echipa, "claritate si omogenitate".

Intrebat de jurnalisti unde ar prefera sa fie organizat Congresul, Nica a raspuns: "Haideti sa lasam superstitiile astea, nu facem congresul la Romexpo, care este singura sala destul de mare pentru doua mii de persoane, pentru ca a castigat Mircea Geoana ultima oara acolo".

Citeste si:
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Camera Deputaților a votat marțea trecută, 21 iunie, un proiect de lege prin care se introduce educația sexuală în școli, de la clasa a 8-a, cu acordul scris al părinților. În timpul...
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că salută anunţul liderului de la Casa Albă Joe Biden privind cooperarea energetică dintre România şi SUA, cu 14 milioane de dolari pentru o nouă...