Dragnea promite ca nu-l suspenda pe Iohannis si nici nu da OUG pentru amnistie si gratiere

Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 15:34
5248 citiri
Dragnea promite ca nu-l suspenda pe Iohannis si nici nu da OUG pentru amnistie si gratiere
Foto: Digi24 TV

Liviu Dragnea a declarat luni, la finalul sedintei BPN al PSD, ca partidul pe care il conduce nu va initia suspendarea presedintelui Iohannis, iar Guvernul Dancila nu va adopta o ordonanta de urgenta privind amnistirea si gratierea cu ocazia Zilei Nationale.

In schimb, in legatura cu remanierea celor doi ministri respinsa de seful statului, Liviu Dragnea a anuntat ca, "in functie de ce va face presedintele Iohannis, luni, intr-o discutie in coalitie, vom hotari calea de urmat".

"Nu vom putea sta la nesfarsit cu un guvern in care presedintele vrea sa se implice fara sa aiba competenta constitutionala", a sustinut Liviu Dragnea.

Intrebat cat timp ii da PSD presedintelui pentru luarea unei decizii cu privire la cei doi ministri care nu au fost revocati, Liviu Dragnea a spus: "Nu stam cu termene".

"In mod normal, presedintele Romaniei trebuia sa procedeze imediat, respectand principiul loialitatii constitutionale, la revocare si la numire. Intr-un mod nejustificat, a amanat decizia pana dupa 1 Decembrie.

Luni o sa avem o discutie in partid si e firesc si in coalitie, daca draftul e facut, luni. Cel mai tarziu marti, trebuie sa utilizam acea cale. Nu putem sa asistam la a nu stiu cata incalcare a Constitutiei", a precizat Liviu Dragnea, invocand sesizarea CCR, demers anuntat astazi si de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Liviu Dragnea s-a aratat deranjat de insistentele cu care jurnalistii il intrebau despre Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii propus de PSD pentru remaniere, dar ramas in Guvern dupa ce presedintele Iohannis nu a semnat decretul de revocare si social-democratul a refuzat sa isi dea demisia din Executiv.

"E problema lui, nu ma intereseaza (...) La noi deja nu mai este acest subiect, in BPN si in CEx. E un ministru caruia i s-a retras sprijinul si va fi remaniat", a dat asigurari Liviu Dragnea.

Intrebat daca e posibil ca dupa intalnirea colitiei de saptamana viitoare sa se decida suspendarea presedintelui, Livu Dragnea a declarat, de mai multe ori, ca "nu este absolut nicun demers" in acest sens.

"Nu este luat in calcul niciun demers, PSD nu va lua in calcul suspendarea (...) Nu initiaza PSD niciun demers de suspendare", a repetat presedintele social-democratilor.

La fel de categoric s-a aratat Liviu Dragnea si in privinta unei posibile ordonante de urgenta pentru amnistie si gratiere, data cu ocazia aniversarii Centenarului.

"Nu am discutat cu ministrul Toader, nici cu doamna Dancila. Sunt absolut convins ca nu se va adopta pe 1 Decembrie, nici dupa. Nu cred, eu nu sunt in Guvern, dar nu s-a discutat asa ceva. Va rog sa comentati dvs prostiile pe care le spun unii si altii la diferite televiziuni", adauga liderul social-democrat.

Pe de alta parte, intrebat de jurnalisti ce sanse da unei motiuni de cenzura, anuntata de Opozitie, Liviu Dragnea a spus ca nu are emotii. "Nu cred ca au sanse", a replicat liderul PSD.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

"Mai du-te, fă, zdreanță cu investigațiile tale". Amenințare suburbană primită de Emilia Șercan, în conflictul cu Adrian Cioroianu
"Mai du-te, fă, zdreanță cu investigațiile tale". Amenințare suburbană primită de Emilia Șercan, în conflictul cu Adrian Cioroianu
Conflictul dintre Emilia Șercan și Adrian Cioroianu capătă amploare după schimbul acid de replici din ultimele zile. Totul a plecat de faptul că jurnalista de investigații a afirmat că...
Florin Călinescu vrea să fie președinte. Ține încă secret partidul din partea căruia candidează: ”Vreau să susțin o grupare politică curată”
Florin Călinescu vrea să fie președinte. Ține încă secret partidul din partea căruia candidează: ”Vreau să susțin o grupare politică curată”
Florin Călinescu și-a anunțat revenirea în politică și urmează să candideze la alegerile prezidențiale din partea unei formațiuni politice pe care o va anunța după 10 martie. Actor de...
#Dragnea suspendare Iohannis, #Dragnea ordonanta gratiere, #Dragnea sesizare CCR Iohannis ministri , #PSD