Dragnea: PSD era in competitie cu Basescu care il da primul jos pe Boc

Vineri, 18 Martie 2011, ora 15:42
1451 citiri
Dragnea: PSD era in competitie cu Basescu care il da primul jos pe Boc
Foto: Arhiva

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca partidul pe care il reprezinta a fost la un moment dat in competitie cu Traian Basescu pentru schimbarea premierului, insa acum seful statului s-a razgandit din cauza ca nu ar mai putea trece un alt Guvern prin Parlament.

"Am ajuns intr-o competitie cu Traian Basescu, care il da mai repede jos pe Boc? Cred insa ca Traian Basescu nu va mai schimba premierul, pentru ca ii este teama ca ca nu va mai reusi sa treaca un nou Guvern prin Parlament. Nu este usor sa aduni o majoritate si nici parlamentarii UDMR nu cred ca vor mai vota toti pentru un alt cabinet. Pe de alta parte, presedintele a spus ca il sprijina pe Emil Boc pentru sefia PD-L, iar daca nu va mai fi prim-ministru, nu cred ca mai are sanse sa ocupe o functie de conducere in PD-L", a declarat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, in cadrul unei conferinte de presa la Oradea.

Mai asteptam UDMR, dar nu mult timp

Pe de alta parte, Dragnea a reinnoit invitatia adresata UDMR de a se alatura USL, adaugand ca oferta nu mai este valabila mult timp, fara insa a oferi un termen concret.

"Inca mai asteptam ca UDMR sa ia o decizie inteleapta si pentru ei, si pentru tara. Exista riscuri foarte mari ca cei de la UDMR sa fie considerati complici la ceea ce se intampla acum in tara. Eu nu acuz UDMR ca urmareste anumite interese specifice, pentru ca niciodata nu trebuie sa il acuzi pe cel care cere, ci pe cel care da", a declarat Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD a mai spus ca oferta facuta UDMR nu va mai fi valabila mult timp. "Orice zi, orice luna care trece cu acest Guvern face tot mai mult rau Romaniei. Acesta este motivul pentru care cerem UDMR sa iasa de la guvernare si sa facem o alta constructie politica, numai ca nu o vom mai face mult timp. Nu dau termene, pentru ca nu imi place, dar daca trece prea multa vreme, acest lucru chiar nu va mai conta" a precizat Liviu Dragnea.

Liderul social-democratilor a mai spus ca spera ca atitudinea UDMR Bihor, care a semnat un protocol la nivel judetean cu USL, sa fie adoptata si de conducerea centrala a Uniunii. "Sper ca atitudinea UDMR Bihor sa trezeasca si conducerea centrala a UDMR, sa-i ajute sa inteleaga ca este foarte riscant sa mai sustina acest Guvern, care face foarte mult rau Romaniei", a mai spus secretarul general al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Liviu Dragnea, #PSD UDMR, #Dragnea Boc Basescu , #PSD